Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacja , której nie było Disneyland - Paris

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 03:38

renatalato napisał(a):Oj chyba mamy :wink: nieraz wstyd mi za te PI :lol:

Na Pi nie ma rady ono samo czasem wyskoczy;)

Piotrek_B napisał(a):Muliness miej litość, nie pisz laurek tylko jedziemy dalej :lool: :wink:

Pojechałam i padłam :))
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 03:46

hajduczek napisał(a):Muliness....jak na rozdaniu Oskarów :lol: :lol: :lol: ale jest nadzieja na następny odcinek :wink: :wink: jeszcze tylko"....dziękuję rodzicom......" :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D

Dziękuję wszystkim którzy chcą to czytać:)) Hajduczkowi i rodzicom :lol:
Dziękuję za uwagę padam;) Cdn
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 05.03.2010 08:58

Muliness napisał(a):
hajduczek napisał(a):Muliness....jak na rozdaniu Oskarów :lol: :lol: :lol: ale jest nadzieja na następny odcinek :wink: :wink: jeszcze tylko"....dziękuję rodzicom......" :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D

Dziękuję wszystkim którzy chcą to czytać:)) Hajduczkowi i rodzicom :lol:

A ja dziękuję za to że dziękujesz :lool: :devil:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 05.03.2010 09:23

Muliness napisał(a):
Dziękuję wszystkim którzy chcą to czytać:))

Czytają , czytają ... i co niektórzy notują ... co by wiedzieć ... co począć ...w wypadku zaistnienia w przyszłości sytuacji

kryzysowej pod tytułem "nuda wnuka" . ;) :)

pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.03.2010 09:29

mariusz-w napisał(a):Czytają , czytają ... i co niektórzy notują ... co by wiedzieć ... co począć ...w wypadku zaistnienia w przyszłości sytuacji

kryzysowej pod tytułem "nuda wnuka" . ;) :)

Taaaa, ja też już nie mogę się doczekać tej kolejki elektrycznej ... :wink:

A tak, korzystając z okazji to chciałem podziękować ...

O! i melodyjkę można wybrać ... :D :D :D

Muliness - pisz!
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 05.03.2010 09:49

weldon napisał(a):
Muliness - pisz!

Piotrek, nie budź kobiety, zobacz o której padła :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2010 09:57

renatalato napisał(a):
weldon napisał(a):
Muliness - pisz!

Piotrek, nie budź kobiety, zobacz o której padła :lol:

noooo :!: niezły nacisk na bidulkę wywarliśmy 8) :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.03.2010 09:58

renatalato napisał(a):Piotrek, nie budź kobiety, zobacz o której padła :lol:

Padłeś, powstań :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2010 10:01

weldon napisał(a):
renatalato napisał(a):Piotrek, nie budź kobiety, zobacz o której padła :lol:

Padłeś, powstań :wink:

ale jazda

Obrazek
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 14:34

:)) Powstałam jak coś;)
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 05.03.2010 14:39

Muliness napisał(a)::)) Powstałam jak coś;)

13.34 hmmm też bym tak chciała :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 14:42

Nie nie dużo wcześniej;) ale Teraz dopiero przyswajam informacje;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 15:37

Odcinek 5
Dzień 2
Nadszedł kulminacyjny moment morderczej wędrówki;) Odświeżylismy się, odsapneliśmy. Czas odnaleźć parki rozrywki. Przed nami 2 dni Zabawy!! Dla mnie momentami wątpliwej:)

Idziemy z hotelu . Mała Mulina pyta mnie po raz 50 .. No gdzie ten Park?. Ja po raz 50 odpowiatam Tu!
Od tego marudzenia zaczęłam się zastanawiać , czy nie idziemy na pieszo z powrotem do Londynu. Wyszliśmy na ogromny plac i nagle

Disneyland się znalazł .Ogromny kop i jesteśmy w bajce.

Stojąc na środku placu twarzą do wejscia. Za plecami mamy
Obrazek
Village i jak sama nazwa wskazuję to wioska Eurodisneylandu. Przybytek restauracji, kin i sklepów . Tętni życiem głownie wieczorem kiedy po całym dniu szaleństw Ludzie przychodzą tu zjeść , wydać resztki kasyi potańcować w dyskotekach;)
Obrazek
Środek Placu na srodku pomnik magicznej rózdzki.

Teraz dla uściślenia , informacja podstawowa W Eurodisneylandzie są dwa parki rozrywki . z czego bilet mozna kupić tylko na jeden park lub na dwa . Jeden z nich to
Obrazek
a drugi
Obrazek
Disneyland Studio
( zdjecie z dnia drugiego dlatego jest troszkę rażąca różnica pogodowa;)

Teraz tak zwana chwila dla historii
Walt Disney ( chybę nie muszę go nikomu przedstawiać) Kierował sie w swoim życiu zasadą

" Żeby zrealizować coś wyjątkowego , trzeba zacząć od marzenia i iść za nim do końca bez chwili zniechęcenia "
Eurodisneyland jest najmłodszym z trzech parków rozrywki Disney. Pozostałe są na Florydzie i Tokio. Pierwsze plany na stworzenie Europejskiego parku powstały 10 lat po śmierci Walta Disneya w 1975 roku.Kilka państw Europejskich ubiegało się o lokalizację parku rozrywki na swoich terenach min Włochy Hiszpania, Wielka Brytania i rzecz jasna Francja.Podstawowym wyznacznikiem lokalizacji był a odpowiednio duża ilosc przestrzeni płaskiego terenu.Początkowo Park w założeniu liczył 2000 ha. Przez wiele lat trwała budowa , castingi do rekruracji pracowników.
Ostatecznie oficjalne otwarcie datuję się na kwiecień 1992 roku.
I teraz kolejne sprostowanie Poprawna nazwa parku brzmi Disneyland i została zmieniona po kryzysie finansowym jaki przechodził park.

Godziny otwarcia Parków
Disneyland 10:00- 19:00
Walt Disney Studio 10 :00 - 18:00

Dosć przewodnika ja w takiej tonacji dłygo nie daję rady;)

Oglądam bajki od ośmiu lat (codziennie). Odróżniam myszkę Miki od psa Pluto. Mimo to ten wyjazd miał być głównie atrakcją dla dziecka .

Nie sądziłam , że pierwszy widok będzie tak pozytywnym wrażeniem. Odjęło mi poprostu mowę a poczucie bajkowej estetyki czule zostało połechtane;)
przekroczyliśmy w końcu bramę parku . Ja wiem , że myslicie ze nie dolezę tam nigdy :)
U wrót parku jest kontrola Panowie w czarnych okularach z radosnym usmiechem witają i delikatnie proszą o pokazanie torby czy aby przypadkiem nie przemycamy granatów . mieczy narzędzi ostrych i podejrzanych :)
Ale biedni nie mieli bladego pojęcia co Mulina nosi w swojej torbie . :).. a noszę wszystko kasztany gwoździe , baterie . radzę wszystkim Paniom przejrzeć przed wejsciem :oops: :oops: Chyba że chcecie zobaczyc ten wzrok podziwu w oczach mężczyzny;)

Bilety są na konkretne imię i nazwisko z kodem paskowym. Czytniki jak w metrze wrzucasz . Maszyna połyka gryzie i wypluwa . Zaraz za maszynerią stoi Pani , która zaopatrzy nas w Plan parku bez tego ani rusz i Program wydarzeń na dany dzień:) Trzasnełam w podzięce jedynym mi znanym słowem Mersi
I znalazłam się w krainie baśni;)

Mapa Parku podstawa waszej egzystencji bez tego albo wiele przeoczycie albo trafi Was szlag od łażenia i szukania
Obrazek
I znów wersja przewodnik ale dla osób , które naprawdę chcą tam pojechać to niezbędna informacja

W pierwszym parku Disneyland jest pięć zupełnie innych krain Kada jest tak wielka , że nogi momentami mają dość i wiecie gdzie włażą
1 pierwsa od wejscia ( na samym dole mapy ,czerwona chorągiewka)
Main Street USA

2 zaczyna się od Pałacu Śpiacej królewny obszar różowy na mapie
Fantasyland

3 zielona chorągiewka Po lewej stronie mapy kraina wschodu piratów i Indianyta kraina nazywa się Adwentureland

4 u dołu mapy po lewej stronie z wielkim Canionem i dzikim zachodem nazywa się Frontierland

5 po prawej stronie mapy.Totalna masakra czyli kraina Kosmosu zwana
Discoveryland

Gdy weszliśmy ... Moja córka zaniemówiła a maż nie wyglądał na zrozpaczonego faktem , że przed nim 2 dni jazdy łbem w dół. Przy samym wejsciu ciagnie się promenada sklepików gdzie jest dosłownie wszystkoz Myszką Miki;)
Brakuje tam tylko prezerwatyw z jej emblematem poza tym jest wszystko inne z majtasami na czele.Ceny jak to w euro na każdą kieszeń od gadżeciarstwa po naprawdę fajne pamiątki. Tak to wygląda zaraz po wejściu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 08.03.2010 00:17 przez Muliness, łącznie edytowano 20 razy
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 05.03.2010 15:38

....poprzednie bardziej mi się podobały !!! ;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 15:59

mariusz-w napisał(a):....poprzednie bardziej mi się podobały !!! ;)

Pisze pisze samego tytułu nie będzie;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Relacja , której nie było Disneyland - Paris - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies