kamilcio napisał(a):Otóz W muzeum ryb w makarskiej pewien pan pokazywal nam ogromne okazy rekinów dlugosci jego ciała. I mówil ze zlowił je w adriatyku w poblizu omis. Jednak czy W adriatyku mozna spotkac zarlacza bialego ??? Bo ta mapka pokazuje że jednak tak http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0219121843 Wiec teraz będe mial watpliwosci czy nurkowac w adriatyku z maska ^^ a to ciekawe zajecie ogólnie cały czas spedzony w morzu nurkowałem I zwiedzalem podwodne bogactwo cro. Sorka że odbiegam od tematu ale w cro pono kiedys były nawet ataki na ludzi wiec ja już sam nie wiem czy jest jakies potencialne zagrozenie. Sr za błedy
Dayana napisał(a):Bocian napisał(a):Jak zjesz z ośćmi to ci zaszkodzi...
Chodzi mi o rybę nie na talerzu, lecz taką, która jeszcze pływa w wodzie.
zebik napisał(a):Widziałem w Jadranie jednego rekina i jednego walenia. Rekin to taki stary adolf co mordę darł bo mu dzieci piłeczką na kocyk rzuciły, a walenica to jego żona - tłuste babsko bardziej ordynarna od swego szwabskiego mężusia - chciała w dzieci kamienieniami z plaży rzucać ale jej wytłumaczono prawie ręczne, że to nie plaża prywatna i jak się jej nie podoba to niech spier........ Takich rekinów i waleni trzeba się w Chorwacji wystrzegać.
Dayana napisał(a):Doszły mnie przykre słuchy, że w Chorwacji żyje jakaś odmiana rekinów. Jako że jadę tam pierwszy raz z dość dużą obsadą, a w tym 4 dzieci, to chciałabym wiedzieć czy to faktycznie prawda, czy ta ryba może nam jakoś zaszkodzić, czy żyje w całym Adriatyku i na jakiej głębokości można ją spotkać.
Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieję, że Was nie powystraszałam.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...