Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rekiny w Cro :-)

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.08.2010 07:45

kamilcio
Autostopowicz
Rekiny AAAA

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamilcio » 01.07.2011 15:07

Otóz :oops: W muzeum ryb w makarskiej pewien pan pokazywal nam ogromne okazy rekinów dlugosci jego ciała. I mówil ze zlowił je w adriatyku w poblizu omis. Jednak czy W adriatyku mozna spotkac zarlacza bialego ??? Bo ta mapka pokazuje że jednak tak http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0219121843 Wiec teraz będe mial watpliwosci czy nurkowac w adriatyku z maska ^^ a to ciekawe zajecie ogólnie cały czas spedzony w morzu nurkowałem :) I zwiedzalem podwodne bogactwo cro. Sorka że odbiegam od tematu ale w cro pono kiedys były nawet ataki na ludzi wiec ja już sam nie wiem czy jest jakies potencialne zagrozenie. Sr za błedy
Adam.B
Cromaniak
Re: Rekiny AAAA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.07.2011 15:09

kamilcio napisał(a):Otóz :oops: W muzeum ryb w makarskiej pewien pan pokazywal nam ogromne okazy rekinów dlugosci jego ciała. I mówil ze zlowił je w adriatyku w poblizu omis. Jednak czy W adriatyku mozna spotkac zarlacza bialego ??? Bo ta mapka pokazuje że jednak tak http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0219121843 Wiec teraz będe mial watpliwosci czy nurkowac w adriatyku z maska ^^ a to ciekawe zajecie ogólnie cały czas spedzony w morzu nurkowałem :) I zwiedzalem podwodne bogactwo cro. Sorka że odbiegam od tematu ale w cro pono kiedys były nawet ataki na ludzi wiec ja już sam nie wiem czy jest jakies potencialne zagrozenie. Sr za błedy

mogą być nawet Dinozaury i tak będę do cro jeździł .. :hearts: :hearts:
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 01.07.2011 15:13

Wielkie rekiny widziałem w Biogradzie,na plaży ale mówiły po niemiecku. 8O 8O
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2011 15:15

Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.07.2011 15:18

Leszek W napisał(a):Wielkie rekiny widziałem w Biogradzie,na plaży ale mówiły po niemiecku. 8O 8O

:lool: :lool: :lool: :lool:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.07.2011 15:31

Tematy połączyłem.
Dayana
Odkrywca
Rekiny w Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 10.07.2011 14:16

Doszły mnie przykre słuchy, że w Chorwacji żyje jakaś odmiana rekinów. 8O Jako że jadę tam pierwszy raz z dość dużą obsadą, a w tym 4 dzieci, to chciałabym wiedzieć czy to faktycznie prawda, czy ta ryba może nam jakoś zaszkodzić, czy żyje w całym Adriatyku i na jakiej głębokości można ją spotkać.
Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieję, że Was nie powystraszałam. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.07.2011 14:21

Jak zjesz z ośćmi to ci zaszkodzi...
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 10.07.2011 14:27

Bocian napisał(a):Jak zjesz z ośćmi to ci zaszkodzi...

Chodzi mi o rybę nie na talerzu, lecz taką, która jeszcze pływa w wodzie. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.07.2011 14:31

Dayana napisał(a):
Bocian napisał(a):Jak zjesz z ośćmi to ci zaszkodzi...

Chodzi mi o rybę nie na talerzu, lecz taką, która jeszcze pływa w wodzie. :D

Generalnie mod i tak to zamknie wiec odpowiem ci, że tylko ten na talerzu może zaszkodzić. Można znaleźć na forum info o rekinach w Jadranie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.07.2011 14:57

Znaczy się.....Rysiek zamknie! :lol:

Ale może zdążysz: :wink:

forum/viewtopic.php?t=3747
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2011 15:08

Widziałem w Jadranie jednego rekina i jednego walenia. Rekin to taki stary adolf co mordę darł bo mu dzieci piłeczką na kocyk rzuciły, a walenica to jego żona - tłuste babsko bardziej ordynarna od swego szwabskiego mężusia - chciała w dzieci kamienieniami z plaży rzucać ale jej wytłumaczono prawie ręczne, że to nie plaża prywatna i jak się jej nie podoba to niech spier........ Takich rekinów i waleni trzeba się w Chorwacji wystrzegać. :D :D :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.07.2011 15:21

zebik napisał(a):Widziałem w Jadranie jednego rekina i jednego walenia. Rekin to taki stary adolf co mordę darł bo mu dzieci piłeczką na kocyk rzuciły, a walenica to jego żona - tłuste babsko bardziej ordynarna od swego szwabskiego mężusia - chciała w dzieci kamienieniami z plaży rzucać ale jej wytłumaczono prawie ręczne, że to nie plaża prywatna i jak się jej nie podoba to niech spier........ Takich rekinów i waleni trzeba się w Chorwacji wystrzegać. :D :D :D

A gdyby się już nie dało,wtedy jedynie to:

Obrazek

pozostaje. :D

Ważne!
Nie rozmawiać!
Od razu walić w łeb! :oczko_usmiech: :wink:
binkowskig
Croentuzjasta
Re: Rekiny w Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 10.07.2011 15:32

Dayana napisał(a):Doszły mnie przykre słuchy, że w Chorwacji żyje jakaś odmiana rekinów. 8O Jako że jadę tam pierwszy raz z dość dużą obsadą, a w tym 4 dzieci, to chciałabym wiedzieć czy to faktycznie prawda, czy ta ryba może nam jakoś zaszkodzić, czy żyje w całym Adriatyku i na jakiej głębokości można ją spotkać.
Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieję, że Was nie powystraszałam. :D

Odpowiedzi są żartobliwe ale...na przestrzeni ostatnich 50 lat , zdarzyło się w Adriatyku kilka ataków na ludzi. W końcu to akwen połączony z morzem Śródziemnym. Jednak prawdopodobieństwo takiego ataku jest praktyczne równe wygranej w totka... tylko czy można taką wygraną nazwać SZCZĘSCIEM? Delfiny widziałem a rekina na szczęście nie i niech tak pozostanie. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 10.07.2011 17:12 przez binkowskig, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...