Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

## Rejs Na WyspĘ Bol ## Warto?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lubuskie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuskie » 15.07.2012 22:10

Witam mamy zamiar w tym roku popłynąć na wyspę BOL? Co myślicie na ten temat?Był ktoś tam?Warto?
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 15.07.2012 22:19

To troszkę będzie problem, bo takiej wyspy... nie ma... przynajmniej w Chorwacji :roll: :twisted: :wink:

Aczkolwiek można popłynąć na Brač do miasteczka Bol :wink: a czy warto :?: zależy co kto lubi. Zobaczyć można a nawet trzeba tak na... pół dnia a następnym razem wybrać jakąś "luźniejszą" miejscowość.
Lubuskie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuskie » 15.07.2012 22:34

No to Brač możliwe już się przymierzam 3 ci raz z rzędu i nie mogę dopłynąć
Lubuskie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuskie » 15.07.2012 22:36

Zawsze brak czasu :)
MarcoPolo78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcoPolo78 » 16.07.2012 21:42

Jeśli jesteście zwolennikami tłumów i ocieractwa to polecam. Dla mnie osobiście miejsce mocno przereklamowane
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 16.07.2012 22:12

Lubuskie napisał(a): Co myślicie na ten temat?
Był ktoś tam?Warto?

Byłem.
Nie warto 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.07.2012 07:00

kleeberg napisał(a):
Lubuskie napisał(a): Co myślicie na ten temat?
Był ktoś tam?Warto?

Byłem.
Nie warto 8)

Byłem ...warto. :lol:
Więcej tu.

Poraża tylko ilość kipów na plaży.
acozaroznica
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) acozaroznica » 27.07.2012 15:49

Polecam, zdecydowanie :). Byc w okolicy i nie udac sie na rejs na Brac - wielka szkoda. Choc ceny wahaja sie gdzies w granicach 180-250 kun za osobe (czasem wraz z rejsem na Hvar), uwazam ze to dobrze wydane pieniadze.

Osobiscie tlumy niebardzo mi odpowiadaja, ale uwazam ze Bol ma w sobie cos wyjatkowego. Zlatni Rat - najbardziej znana chyba plaza w CRO - nie zapiera tchu w piersiach. Zdecydowanie wieksze wrazenie robi na pocztowkach z lotu ptaka. Plaza kamiensta oczywiscie z bardzo stromym zejsciem do morza. Bylam w sezonie, ale wcale nie czuje sie az takiej ogromnej ilosci turystow jak widac na zdjeciach.

Poza tym mozna nabyc tam przepyyyyyszne jeżyny i czosnek wielkosci piesci (polecam na prezent:) )
czapir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czapir » 28.07.2012 16:31

Mogę powiedzieć TAK zdecydowanie, trzeba być na Bolu. Najpierw pokąpać się po spokojnej części a później na wielkie fale po drugiej. Zabawa jaką tam dostałem była jedną z fajniejszych ostatnich nastu latach...... Jak oglądam zdjęcia i patrzę jak woda wywraca mnie w różne strony...trzeba tam być koniecznie. Urok tego miejsca jest przepiękny, kolory wody jedyne i niepowtarzalne. Co do rejsu to zawsze jest kontrowersyjne jedni lubią blondynki drudzy brunetki ...osobiście raczej nie polecam rejsu na statku Makarski Jardan (metalowa łajba rybacka największa w Makarskiej) Dlaczego ? A wydaje mi się że załoga jest znudzona tym co robi i mało sympatyczna, po za tym nic złego powiedzieć nie mogę. Ceny 250 kn od osoby
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 28.07.2012 19:01

No tak, czasem naprawdę nuda załodze doskwiera ... Tam i z powrotem, tam i z powotem; dzień po dniu, dzień po dniu, dzień ...

Obrazek

Ale dla mnie warto! Dlaczego nie zobaczyć czegoś nowego, jeśli istnieje taka możliwość (za nieduże w sumie pieniądze) :D ?

Obrazek
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 28.07.2012 19:10

mnie zaskoczyła o wiele zimniejsza woda na Zlatnim Racie niż w Podgorze gdzie stacjonowałem, także polecam wyprawę na Brac do Bola i Zlatni Rat na pół dnia, warto :D
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 29.07.2012 20:30

ja również byłem i stwierdzam że jako jeden z przystanków rejsu statkiem z Makarskiej zdecydowanie nie warto. Czas przystanku 2h, z czego na dojście na Bol tam i z powrotem trzeba przeznaczyć min 40 minut, czyli zostaje godzina z haczykiem na leżakowanie na mocno przeludnionej plaży.
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 29.07.2012 20:55

dyha napisał(a):ja również byłem i stwierdzam że jako jeden z przystanków rejsu statkiem z Makarskiej zdecydowanie nie warto. Czas przystanku 2h, z czego na dojście na Bol tam i z powrotem trzeba przeznaczyć min 40 minut, czyli zostaje godzina z haczykiem na leżakowanie na mocno przeludnionej plaży.

Nie trzeba- można sobie popłynąć np. w jedną stronę taksówką wodną, a w druga zrobić przyjemny spacer ocienioną alejką.
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 29.07.2012 21:10

Na Brac'i byłem rok temu, tyle że Bol sobie odpuściliśmy, za to polecam Zatokę Lovrecina :D

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2012 08:15

Szymon1277 napisał(a):Na Brac'i byłem rok temu, tyle że Bol sobie odpuściliśmy, za to polecam Zatokę Lovrecina :D

Pozdrawiam.

Lovrecina może i fajna, ale raczej dla małych dzieci, zero fal. Byłem w zeszłym roku w Postirze wiec odwiedzałem. Bol natomiast to i spokój i fale. Dla każdego coś miłego. Jak najbardziej polecam. :D
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone