Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rejs między wyspami

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Madzik68
Croentuzjasta
rejs między wyspami

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.03.2010 19:26

Witajcie
Jezeli zaśmiecam to przepraszam, ale.... ;)
Przeszukałam forum aż sie w głowie kręci ( czytam kiedy tylko znajde chwilkę, kopalnia wiedzy, jestem zachwycona:) ) ale nie znalazłam nic na temat rejsów stateczkiem między wysepkami, co prawda znajomi byli na wycieczce zorganizowanej i mieli w ofercie właśnie taki jednodniowy rejsik po wyspekach. My jedziemy prywatnie na wyspę Ciovo - docelowa kwatera, czy ktoś mógłby mnie oświecić, lub podać linka na temat ??

pozdrawiam :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.03.2010 19:45

Musisz szukać już na miejscu, najlepiej w pobliżu portu albo w agencjach turystycznych.

My w ubiegłym roku wynajęliśmy w Biogradzie cały statek dla 17 osób i popłynęliśmy na Vrgade.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.03.2010 19:50

dzięki za odpowiedź :) a może gospodarze u których będziemy coś nam podpowiedzą :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2010 19:52

Madzik68 napisał(a):Witajcie
Jezeli zaśmiecam to przepraszam, ale.... ;)
Przeszukałam forum aż sie w głowie kręci ( czytam kiedy tylko znajde chwilkę, kopalnia wiedzy, jestem zachwycona:) ) ale nie znalazłam nic na temat rejsów stateczkiem między wysepkami, co prawda znajomi byli na wycieczce zorganizowanej i mieli w ofercie właśnie taki jednodniowy rejsik po wyspekach. My jedziemy prywatnie na wyspę Ciovo - docelowa kwatera, czy ktoś mógłby mnie oświecić, lub podać linka na temat ??

pozdrawiam :D

Wrzuć hasło "fish picnic".
Pozdrawiam
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 04.03.2010 19:53

Dobra myśl :)
w 2001 roku dogadałem się z moim gospodarzem i miałem przyjemność popłynąć z Nim na połów ośmiornic o wschodzie słońca.
rosiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiur » 04.03.2010 21:24

Na Ciovo koło Trogiru stoi milion statków , które oferują fish picniki , całodniowe rejsy na pobliskie wyspy . Jedna wycieczka do Trogiru i w głowie Wam się zakręci . Oczywiście to wszystko to mega komercja . Płyniemy na Soltę ,Drvenik lub inną wyspę . Kapitan polewa tanie winko . Plażowanie , potem najtańsza rybka wpada na ruszt , kąpiel w morzu i do domu.
Pozdrawiam
Robert
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.03.2010 22:24

Dzięki za informację :) ta najtańsza rybka to niekoniecznie dla mnie i siostry, chłopaki pewnie zjedzą wszystko a my zadowolimy się chlebem, który podobno jest na takich rejsikach i jest dobry :D i może tanie winko nie będzie takie złe :D

pozdrawiam

Magda
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.03.2010 07:49

rosiur napisał(a):Na Ciovo koło Trogiru stoi milion statków , które oferują fish picniki , całodniowe rejsy na pobliskie wyspy . Jedna wycieczka do Trogiru i w głowie Wam się zakręci . Oczywiście to wszystko to mega komercja . Płyniemy na Soltę ,Drvenik lub inną wyspę . Kapitan polewa tanie winko . Plażowanie , potem najtańsza rybka wpada na ruszt , kąpiel w morzu i do domu.
Pozdrawiam
Robert

Oczywiscie, że KOMERCJA. Kolega Rosiur ma rację. Rejsy statkiem sa dość drogie. Dlatego pełno naganiaczy w porcie, właściciele łódek o mało się nie pozabijają aby tylko leszcza naciągnąć na rejs. Tanie rybki, wino, roznegliżowane Panie, chorwacki bimber, słońce, urocze uśmiechy wycieczkowiczek z innego kraju i do domu. Właściciel osiaga duży zysk małym nakładem pracy. Sam się wybrałem po namowach drugiej połowy na taki rejs. Pamiętam, że z ruskim piłem rakiję i bimber (w tych sprawach są mocni), który opowiadał mi o życiu w Finladii gdzie pracuje (pochodzi z Leningradu obecnego Petesburgu) Właściciel łodzi wie, że jak turyści popija i pośpiewają to jakoś ten rejs wyjdzie i wyjda zadowoleni przynajmniej w tym okresie kiedy sa dziabnięci. Osobiście wolę pływać indywidualnie. Tak kiedyś pływałem z właścielem apartamentu na ryby, to była dopiero frajda. Winka z jamnicą napiliśmy się wieczorkiem na tarasie.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.03.2010 09:02

darek1 napisał(a):Oczywiscie, że KOMERCJA. Kolega Rosiur ma rację. Rejsy statkiem sa dość drogie. Dlatego pełno naganiaczy w porcie, właściciele łódek o mało się nie pozabijają aby tylko leszcza naciągnąć na rejs.

Tu koledze przyznam trochę racji. W Makarskiej kłamią jak tylko mogą!
Szukaliśmy statku na Korcule i konkurencja twierdziła, że nic nie pływa. Jak się okazało, jest GERMANIA. Gdyby to był większy statek jak "Calypso" wycieczka by była naprawdę godna polecenia. Jednak Calypso pływa tylko na Hvar i Brac i tej wyprawy nie polecam, gdyż za długo na wodzie, a za krótko na lądzie.
Inni "specjaliści" naganiacze w Makarskiej gwarantują zobaczenie delfinów, co zdarzyć się oczywiście może ale graniczy z cudem.

darek1 napisał(a):Tanie rybki, wino, roznegliżowane Panie, chorwacki bimber, słońce, urocze uśmiechy wycieczkowiczek z innego kraju i do domu. Właściciel osiaga duży zysk małym nakładem pracy.

Pić i tańczyć obowiązku nie ma. Ryba na statku przeważnie mało apetyczna i tylko zabiera czas, ale w programie musi być. Mewy są przynajmniej zadowolone. Niemniej jednak jest w Trogirze ekipa na statku FILIP'S MARINA. Tak, Ci panowie gardeł nie oszczędzają w trakcie rejsu i jaką ucztę przygotowali na pobliskiej wysepce! To był prawdziwy fish-picnic i jak sie nic nie zmieniło to polecam. Przy okazji zakosztuje się czystej wody, bo w okolicach Trogiru takowej nie ma.

Fish Picnic :oczko_usmiech:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2010 11:07

Niewątpliwe trzeba mieć na uwadze, że tego typu "imprezka" jak fish picnic..nie dla każdego (ja osobiście trzymałabym się od tego z daleka..ale dla niektórych turystów to autentyczna atrakcja... nie wiedzieć czemu))... bo to nie jest taki "zwyczajny" rejs.. Ale kiedy mówimy o tej akurat lokalizacji, to innego raczej nie będzie...
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 05.03.2010 12:34

Madzik68 napisał(a): ... nie znalazłam nic na temat rejsów stateczkiem między wysepkami, co prawda znajomi byli na wycieczce zorganizowanej i mieli w ofercie właśnie taki jednodniowy rejsik po wyspekach. My jedziemy prywatnie na wyspę Ciovo - docelowa kwatera, czy ktoś mógłby mnie oświecić, lub podać linka na temat ?? :D

Będąc na PAGu w porcie Mandre na noc cumowały takie stateczki.
Turyści przypływali z południa (może Zadar) cumowali w porcie na noc, a rano na rowerki i pedałowali. Stateczek płynął na północ do kolejnego porciku.
Z uwagi iż korzystający z takiej wersji odpoczynku i zwiedzania Chorwacji byli niemieckojęzyczni polecam przeszukanie tamtejszych stron i ofert.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2010 13:07

Knicz Mirosław napisał(a):Będąc na PAGu w porcie Mandre na noc cumowały takie stateczki.
Turyści przypływali z południa (może Zadar) cumowali w porcie na noc, a rano na rowerki i pedałowali. Stateczek płynął na północ do kolejnego porciku.
Z uwagi iż korzystający z takiej wersji odpoczynku i zwiedzania Chorwacji byli niemieckojęzyczni polecam przeszukanie tamtejszych stron i ofert.

Podobne oferty mają Czesi i Francuzi, ale to zupełnie co innego. To "niestacjonarny" typ imprezy zorganizowanej trwającej kilka - kilkanaście dni . Autorka tematu ma zarezerwowaną kwaterę czyli w planach wypoczynek stacjonarny z ewentualną jednodniową wycieczką. Inna bajka.
Pozdrawiam
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 05.03.2010 20:03

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze, doszłam do wniosku że chyba jednak odpuścimy, a ten czas przeznaczymy na zwiedzanie, w końcu jest tam tyle pieknych miejsc wartych zobaczenia, :) a my będziemy tam tylko 10 dni :(

pozdrawiam Was serdecznie :)
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 05.03.2010 21:09

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Podobne oferty mają Czesi i Francuzi, ale to zupełnie co innego. To "niestacjonarny" typ imprezy zorganizowanej trwającej kilka - kilkanaście dni. Pozdrawiam

Będę na Hvarze w sierpniu (II połowa), jak się spotkamy w SG musimy porozmawiać na temat takich pobytów.
Czy trzeba mieć swój sprzęt rowerowy?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.03.2010 23:25

leopantera napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Podobne oferty mają Czesi i Francuzi, ale to zupełnie co innego. To "niestacjonarny" typ imprezy zorganizowanej trwającej kilka - kilkanaście dni. Pozdrawiam

Będę na Hvarze w sierpniu (II połowa), jak się spotkamy w SG musimy porozmawiać na temat takich pobytów.
Czy trzeba mieć swój sprzęt rowerowy?

Szczerze powiem, że nie bardzo się orientuję, bo organizują to obce agencje (nie miejscowe, nie chorwackie)..ale nie wydaje mi się, że koniecznie trzeba zabierać swój sprzęt (mam wrażenie, że był to sprzęt organizatora)..
Należałoby przekopać net.. widziałam takie grupy Czechów, Brytyjczyków, Francuzów i Amerykanów...Czesi przeważnie przypływali drewnianym "mini cruzerem", natomiast pozostali w towarzystwie jakiegoś furgonu z przyczepą, zawsze z obcą rejestracją...
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone