Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rejs jachtem.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miniu
Odkrywca
Rejs jachtem.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 21.09.2005 12:39

Czy może ktoś ma takie doświadzenie. Nie chodzi o czarter ale o wykupienie pobytu 7 dni, rejs ze Split, Dubronik i Split. Znalazłem takie oferty ale szukam pomocy w ocenie tego tematu. :D
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 26.09.2005 14:14

O co konkretnie pytasz? Mój kolega często się "rejsuje" w CRO więc mogę podpytać ale nie wiem o co. Na pewno jest super zabawa, na pewno nie jest to bardzo tanie i na pewno potrzebny jest ktoś z patentem.
Miniu
Odkrywca
Rejs.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 27.09.2005 07:19

Chcę wykupić miejsca ja taki rejs. Nie chcę czarterować jachtu.
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 27.09.2005 08:37

Z tego co mówi kolega to super sprawa, on jeździ ze znajomymi już któryś raz i zazwyczaj w październiku, raz że taniej a dwa, że można liczyć na mocniejsze podmuchy wiatru i lepszą zabawę.
Miniu
Odkrywca
Uwaga GLOBTURIST.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 19.10.2006 12:04

Juz moą chyba sam sobie odpowiedzieć ale może będzie to też cenna informacja dla innych. Zakup miejsca w rejsie w Biurze GlobTourist to porażka. Tj. :
do dnia spotkania na miejscu ni chca podać namiarów innych ludzi którzy tez w tym rejsie płyną - brak możliwości skontaktowania się, wspólnego dojazdu i doprowiantowania z Polski. Zasłaniaja się ustawa o ochronie danych osobowych - co jest bzdurą. Pracuje jako Administrator Bezpieczeństwa Informacji z racji zawodu wiem, że jest to fikcja. Przecież można każdego w umowie zapytać czy można jego dane podac innym osobom na rejs.
na miejscu okazuje się, że wyczarterowana łódka to SAS 39 rocznik 97, czyli najstarsza łódka w ofercie Adria Charter, przecieka właz do kajuty dziobowej, w trakcie płynięcia po zmroku brak pewnych świateł.
łódka nie była posprzątana albo mamy różne pojęcie posprzątania.
na ódce zaokrętowano max 10 osób co powoduje lekki ściski szczególnie w meesie.
Umowa przewiduje, że albo załoga sama sporząta albo płaci każdy 10 euro skiperowi i sprzątanie jest wynajmowane. w trakcie zdawania łódki widziałem jak odbywa sie sprzątanie innych łódek przez pracowników Adria Charter i chyba nasza była sprzatana przez s.... .
Skiper nie przeszkolił na początku załogi( tylko jedna osoba miała doświadczenie) z wszytskich zasad obsługi a na moje pytanie dlaczego - odpowiedź - i tak wszystkiego bysmy nie zapamietali. Później tez nie szkolił. Powodowało to, że w trakcie np. wchodzenia do marin lub na kotwicowisko po ciemku atmosfera była trochę nerwowa - załogana początku nie wiedziała co ma robić i kto to ma robić. Ale na końcu było znaczenie lepiej.
Skiper był ogólnie straszenie znudzony swoja praca - właściwie spaniem w swojej kajucie.
Skiper nie postawił nic na zakończenie rejsu i w ogóle spóźnił sie na imprezę zakończeniową.

Jedno to było fajne to załoga, szybka integracja, wspólna pomoc a grupa jest razem.

Podsumowanie :
nigdy więcej Globtourist
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 20.10.2006 13:13

Skiper nie postawił nic na zakończenie rejsu

:lol: :lol: :lol:
Jalena
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jalena » 16.01.2007 17:51

Ja polecam serdecznie rejsy: http://www.rejsymorskie.pl
Już mają oferty na majówkę.
Rejs wrześniowy, w którym uczestniczyłam (poza małymi wpadkami) był cudowny ;-)
Kto chciał, ten się szkolił, kto chciał opalał...
A Kapitan był nieziemski 8)
padre
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) padre » 02.04.2007 13:23

A ja nie polecam firmy rejsymorskie.pl. Malo tego przygotowuje wlasnie pozew o zwrot zaplaty za rejs z zeszlego roku. Zlozona w terminie reklamacja zostala totalnie "olana", tak samo jak pismo od rzecznika konsumentow... zenada ...
Jalena
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jalena » 02.04.2007 16:25

Jak pech to pech... Współczucia...
Ale nawet Neckermannowi się zdarza ;-)
Spakojny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spakojny » 03.04.2007 21:17

padre napisał(a):A ja nie polecam firmy rejsymorskie.pl. Malo tego przygotowuje wlasnie pozew o zwrot zaplaty za rejs z zeszlego roku. Zlozona w terminie reklamacja zostala totalnie "olana", tak samo jak pismo od rzecznika konsumentow... zenada ...

mozesz przyblizyc na priv ...tak z zeglarskiej ciekawosci?
Miniu
Odkrywca
Rejs w maju.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 07.05.2007 07:36

Tym razem był rejs majowy. Trasa z Sukosan po Kortani. Było super łącznie z pogoda oraz organizatorem. Podziękowania dla Piotrka Lewandowskiego z Morki. Polecam tego organizatora.
Korala
Croentuzjasta
Re: Rejs w maju.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 10.05.2007 10:37

Miniu napisał(a):Tym razem był rejs majowy. Trasa z Sukosan po Kortani. Było super łącznie z pogoda oraz organizatorem. Podziękowania dla Piotrka Lewandowskiego z Morki. Polecam tego organizatora.

Pływam po Adriatyku od 1993 roku, ale nigdy nie byłem w Kortani. Gdzie leży ta tajemnicza miejscowość? :-)
Miniu
Odkrywca
Kornaty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miniu » 10.05.2007 13:16

To jest chyba to ? :twisted: :twisted:
Kornaty są najbardziej zagęszczonym archipelagiem na Morzu Śródziemnym. Znajdują się między wyspami Żirje, Dugi Otok i Pašman. Archipelag dzielimy na 2 grupy: Kornaty Dolne i Kornaty Górne. Do Kornatów Dolnych należą wyspy Sit i Žut oraz wyspy okoliczne, a wyspa Kornat i jego okolica należą do Kornatów Górnych.
padre
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) padre » 22.05.2007 15:59

Spakojny napisał(a):mozesz przyblizyc na priv ...tak z zeglarskiej ciekawosci?

podaj email to chetnie Ci opisze cala "akcje"
DanielF
Podróżnik
Re: Uwaga GLOBTURIST.

Nieprzeczytany postnapisał(a) DanielF » 12.09.2007 08:11

Miniu napisał(a):nigdy więcej Globtourist

A ja zupełnie odwrotnie, byłem na rejsie organizowanym przez Globtourist i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co mi się nie podobało to pogoda :D bo wyjątkowo kiepsko trafiliśmy - przez tydzień 2 dni słoneczne, reszta pochmurno/deszczowych.
Pływaliśmy łódką Elan 431 'Lora', oczywiście zdarzały się jakieś małe braki, ale ogólnie łódka rewelacyjna. Jaką łódką będziemy pływać wiedzieliśmy kilka dni przed wyjazdem. Łódka na 8 os + 2 (mesa) - było nas 8 osób + skiper w mesie. Rozumiem, że u Was było ciaśniej - jak pływaliście w 10 os. na 4' krótszej łódce, ale u nas i tak rzadko wszyscy do mesy się ładowali, na ogół większość (zwłaszcza palący) w kokpicie siedzieli.
Swoją drogą to spora odwaga - wybierać się na tydzień na rejs morski bez żadnego doświadczenia. Ja jednak sugeruję wszystkim popływać najpierw z tydzień po Mazurach (np. sprawdzić swoje reakcje na bujanie, długotrwałe przebywanie w małym, zamkniętym pomieszczeniu itp.).
Równie wielce zadowolony byłem ze skipera, który z nami pływał (podam tylko imię - Włodek, bo nie wiem czy życzy sobie takiej reklamy).
Co do tych 10 euro za sprzątanie - u nas wszyscy byli na to przygotowania, po krótkim targowaniu dla żartu, bez protestów się zrzuciliśmy.
Krótko mówiąc - spokojnie polecam rejsy z Globtourist, ale raczej ludziom którzy już kiedyś pływali, zwłaszcza czarterowanymi łódkami.
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone