Re: Uwaga GLOBTURIST.
napisał(a) DanielF » 12.09.2007 08:11
Miniu napisał(a):nigdy więcej Globtourist
A ja zupełnie odwrotnie, byłem na rejsie organizowanym przez Globtourist i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co mi się nie podobało to pogoda
bo wyjątkowo kiepsko trafiliśmy - przez tydzień 2 dni słoneczne, reszta pochmurno/deszczowych.
Pływaliśmy łódką Elan 431 'Lora', oczywiście zdarzały się jakieś małe braki, ale ogólnie łódka rewelacyjna. Jaką łódką będziemy pływać wiedzieliśmy kilka dni przed wyjazdem. Łódka na 8 os + 2 (mesa) - było nas 8 osób + skiper w mesie. Rozumiem, że u Was było ciaśniej - jak pływaliście w 10 os. na 4' krótszej łódce, ale u nas i tak rzadko wszyscy do mesy się ładowali, na ogół większość (zwłaszcza palący) w kokpicie siedzieli.
Swoją drogą to spora odwaga - wybierać się na tydzień na rejs morski bez żadnego doświadczenia. Ja jednak sugeruję wszystkim popływać najpierw z tydzień po Mazurach (np. sprawdzić swoje reakcje na bujanie, długotrwałe przebywanie w małym, zamkniętym pomieszczeniu itp.).
Równie wielce zadowolony byłem ze skipera, który z nami pływał (podam tylko imię - Włodek, bo nie wiem czy życzy sobie takiej reklamy).
Co do tych 10 euro za sprzątanie - u nas wszyscy byli na to przygotowania, po krótkim targowaniu dla żartu, bez protestów się zrzuciliśmy.
Krótko mówiąc - spokojnie polecam rejsy z Globtourist, ale raczej ludziom którzy już kiedyś pływali, zwłaszcza czarterowanymi łódkami.