Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rejon Zadaru - prośba o radę.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek_poznan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_poznan » 20.06.2012 09:44

Witam wszystkich forumowiczów i proszę o radę. Wykupiłem właśnie przeloty do Zadaru i planujemy w okolicy spędzić dwa tygodnie wakacji (30.06 - 14.07). To będzie nasz pierwszy raz w Chorwacji, lecimy w trójkę, małżeństwo + 7 letni syn. Oprócz rezerwacji nie mamy żadnego pomysłu na docelowe miejsce, oczywiście również nie mamy poczynionych rezerwacji. Czytam Forum od dwóch dni i przyznam, że chyba mam problemy z porządkowaniem informacji i wyciąganiem wniosków, bo nic mi nie przychodzi do głowy :) Będę bardzo zobowiązany za podpowiedź co do miejscowości (myślimy docelowo o dwóch lokalizacjach jako bazach wypadowych, po 7 dni w każdej) zlokalizowanych stosunkowo niedaleko Zadaru oraz miejscach w okolicy godnych odwiedzenia. Chcemy połączyć plażowanie i wypoczynek ze zwiedzaniem. Będziemy poruszać się transportem publicznym, lub wynajmiemy samochód na miejscu. Jeśli macie także sprawdzone namiary na kwaterę/ry to bardzo proszę o namiary.

Pozdrawiam
Marek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2012 10:19

To może pierwszy tydzień Primośten (Trogir, Split, Sibenik i ewentualnie Knin) a drugi tydzień Pag(w sensie wysypy) i Zadar, Rejs po Kornatii, no i sam Pag. Plus plażowanie oczywiście. Wystarczy, żeby się zakochać na długie lata :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2012 10:54

arturac napisał(a):To może pierwszy tydzień Primośten (Trogir, Split, Sibenik i ewentualnie Knin) a drugi tydzień Pag(w sensie wysypy) i Zadar, Rejs po Kornatii, no i sam Pag. Plus plażowanie oczywiście. Wystarczy, żeby się zakochać na długie lata :)

Zdecydowanie dobra opcja. 8)
Nie wiem tylko jak z wypożyczalnią samochodwą na samym Pagu.
Bez samochodu nie ma możliwości przemieszczania się po wyspie.
No chyba,że na stopa. :wink:

Myślę jednak ,że w Zadarze spokojnie jakąś wypożyczalnie znajdziesz.

Więc:
1 tydzień Primosten
2 tydzień Pag.

pozdrav. 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2012 10:57

Cześć.

Tu Masz podobny temat
forum/viewtopic.php?t=36438

Może da się coś zaadaptować.

Powodzenia
marek_poznan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_poznan » 20.06.2012 10:58

Dziękuję bardzo!

Pozdrawiam :)

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone