napisał(a) StaryMarek » 07.08.2023 06:40
boboo napisał(a):StaryMarek napisał(a):Tak jak się spodziewałem. Sami fachowcy a pytający to idiota i trzeba mu dać referat na 10 stron do czytania.
Bo oczywiście bardzo ciężko napisać w paru słowach. jak się dowiem to też będę taki mądry jak ty.
Już wiem że winietę należy kupić w kapitanacie. A pobliski kapitanat jest w Castoramie czy Media Mark?
Mówi się, że forum to "kopalnia wiedzy".
Sugeruję wziąć "
lampkę, kilofek i łopatkę" i przebić się przez
pokłady tekstów.
Bo roszczeń typu: "
daj mi diament, a jeszcze lepiej gotowy brylant... i w ogóle dlaczego mi go nie dałeś zanim zapytałem" jest tu (na forum) w nadmiarze.
W końcu to też odpowiedź.
Dziękuję bardzo.Jak będziesz koło Krakowa to wpadnij na piwo. Postawię ci "Żywca"
Ps. Dużo tutaj pisze się o zaśmiecaniu forum powtarzającymi się pytaniami. Chociaż nie bardzo wiem jak można zaśmiecać. Dyskusja na forum nie jest obowiązkiem, a skoro ktoś udział bierze to znaczy że to lubi i ma przyjemność. Mniejsza z tym.
To o tym zaśmiecaniu. Ciekawi mnie kto bardziej zaśmieca? Czy ten co głupio pyta czy ci od moralnego porządku co bardzo mądrze odpowiadają - "poszukaj sobie z lupką"
Zadałem proste pytanie i wystarczyła tylko prosta odpowiedź od kogoś kto zna temat.
Nawet w czterech punktach. 1. rejestruje się ponton w Urzędzie Miasta Krakowa. 2. Winietkę kupuje się tu i tutaj w Chorwacji. 3. Jak masz silnik to musisz sobie zrobić kurs za 500 zł. 4. jak masz ponton do 2,5 m to nic nie musisz.
I temat zakończony, ja wiem co chciałem wiedzieć. Watek można usunąć.
Ale NIE!!!!. Moraliści muszą podładować własne ego.
Sorry panowie. Pomyliłem się. Myślałem że znajdę tutaj jakieś minimum życzliwości.