Morski Pas napisał(a):StaryMarek napisał(a):Czy ponton na wiosła o długości 2,8 jest jako łódź wiosłowa?
Tak.
To jak rozumieć tekst - "łódź o długości większej niż 2,5 metra lub łódź o całkowitej mocy napędowej większej niż 5 kW"
Jest słowo "lub". Czyli ma ponad 2,5 m ale nie ma silnika. Też podlega rejestracji i wykupieniu winiety?
Ja rozumiem że każda co ma ponad 2,5 m z silnikiem lub bez oraz każda krótsza, ale z silnikiem.
I o to pytam.
Sorry Panowie i Panie. Podsyłacie mi linki z których nic nie wynika. Ja rozumiem że chcecie przez to pokazać jacy jesteście mądrzy, ale ja nadal nie wiem: Czy ponton o długości 2,8 m z wiosłami który sobie przywiozę do Chorwacji na tydzień podlega tam, czyli w Chorwacji rejestracji. Który to proces trwa tydzień. Więc na cholerę mi jak już wyjadę?
Czy rejestracja dokonana w Polsce będzie tam respektowana. I czy w ogóle na taki ponton rejestracja i winieta jest potrzebna.
Nie potrzeba mi waszej mądrości o odszukiwaniu stron gdzie na zasadzie "kopiuj - wklej" jest na każdej to samo.
Ponad 2,5 lub z silnikiem ale nie dotyczy wiosłowej. A jaki to jest ponton nie wiosłowy bez silnika i ponad 2,5 m?