napisał(a) LucynaM » 24.11.2013 15:10
Byliśmy w tym roku od 23.06 do 7.07 w Senj, (podobnie było w odwiedzonej Crikvenicy i Novi Vinodolski) pierwsze 2 dni super pogoda a woda cieplutka, na drugi dzień pod wieczór przyszła wichura i niestety już potem woda zrobiła się lodowata. Reakcja turystów którzy przychodzili na plaże i wchodzili do wody była bezcenna
w sumie tylko zamaczali stópki.
Na dodatek codziennie wiał wiatr, także ciężko się czasami plażowało bo wszystko fruwało.
Pod koniec urlopu, woda zrobiła się znośna do kąpieli (coś jak nasz Bałtyk) , cały czas było tez bardzo ciepło, ale ten wiatr tragedia. Aby dziecko uchronić przed słońcem pod parasolką, to musiałam ją trzymać......nie , nie aż nie chce tego wspominać
..nie tak miało być.
Ale ! teraz dobre wieści...odwiedziliśmy tez 2 x wyspę Krk, a dokładnie Baśke i wyspę Rab i tam było o wiele lepiej, tzn. woda ciepła.
Na mnie Baska zrobiła ogromne wrażenie, bardzo spodobał się tamtejszy "klimat", także polecam, jeśli ktoś chce sie wybrać w Region Kvarner, to na prawdę lepiej skręcić na wyspę. Choć na Basce za spokojnie nie jest
Nasz to był pierwszy wyjazd i później trochę żałowałam tego Senj.