Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Reduktor wlewu gazu?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Joana
Turysta
Reduktor wlewu gazu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joana » 17.07.2005 15:55

witam , słyszałam że w europie spotykane są różne wlewy gazu i w niektórych ktajach treba mieć reduktor ? Czy na trasie czechy , Austria , Słowenia i Chorwacja będzie on nam potrzebny ?
pozdrawiam Aśka
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.07.2005 07:04

W Austrii i Słowenii szkoda czasu na szukanie stacji z gazem. W Czechach i Chorwacji używają pistoletów takich jak u nas.
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 18.07.2005 08:20

nie musisz się martwić - na Węgrzech, w Czechach, Słowacji, Austrii, Słowenii i Chorwacji końcówki są takie same co u nas.

poszukaj po forum, a znajdziesz namiary na stacje z gazem (nawet w Austrii i Słowenii)
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 18.07.2005 08:25

salkos napisał(a):nie musisz się martwić - na Węgrzech, w Czechach, Słowacji, Austrii, Słowenii i Chorwacji końcówki są takie same co u nas.

poszukaj po forum, a znajdziesz namiary na stacje z gazem (nawet w Austrii i Słowenii)

Ja też nie wmiałem problemu we Włoszech.
Pozdr.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 19.07.2005 06:43

Zakładane w Polsce instalacje są produkcji włoskiej i w takich krajach jak m.in. Chorwacja są właśnie pistolety do takiej instalacji. Jeśli ktoś posiada w samochodzie instalację np. belgijską to wtedy musi posiadać dokręcaną końcówkę bo w Chorwacji może mieć problem. Jednak raczej każdy kto ma taką instalację (inną niż włoska) wie o tym (w Polsce też ma przecież dokręcaną przedłużkę przy tankowaniu) i przezornie zaopatrza się w ten element. Więc jeśli ktoś o to pyta to zakładam, że może jechać spokojny. :wink:
A ja jeżdżę z końcówką bo mam "belga" :wink: i bez niej nie zatankowałabym nawet w Miszkolcu, a rok temu w Barwinku też nie mieli reduktorka! Za to w Bast na Makarskiej miły pan na stacji z dumą powiedział, że ma (niestety na innych stacjach już nie mieli).

Pozdrawiam wszystkich gazowców
Freszu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freszu » 19.07.2005 07:25

Właśnie wróciłem z cro.nie było problemu z tankowaniem gazu w cro.no moze poza małymi wyjatkami w postaci totalnego olewania kolesi,którzy nalewaja gaz.strasznie długo trzeba na nich czekac,a i dystrybutory maja zajefajne.koles przychodzi włącza taki przycisk na dystrybutorze,przywiązuje gumowa linka,żeby sie nie wyłączył i idzie sobie,ale to taki mały szczegół
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 19.07.2005 14:06

Freszu napisał(a):Właśnie wróciłem z cro.nie było problemu z tankowaniem gazu w cro.no moze poza małymi wyjatkami w postaci totalnego olewania kolesi,którzy nalewaja gaz.strasznie długo trzeba na nich czekac,a i dystrybutory maja zajefajne.koles przychodzi włącza taki przycisk na dystrybutorze,przywiązuje gumowa linka,żeby sie nie wyłączył i idzie sobie,ale to taki mały szczegół
Takie "zajefajne" dystrybutory mają na stacjach Statoil, więc nie widze w tym nic dziwnego, a to że obsługa jak to napisałeś "olewa" to raczej norma na południu. Oni żyją i pracują nieco spokojniej i dzięki temu dłużej i zdrowiej żyją.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 19.07.2005 14:26

Statystyka tego nie potwierdza ( no może poza Kretą).
Dłużej żyją Japończycy o kyórych nei można powiedzieć, że wszystko olewają a w Europie też chyba jednak Skandynawowie mają dłuższe życie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone