Witam. Czy ten odcinek drogi jest bezplatny czy nalezy wykupic winiete SLO?. Jak lecicie przez H to kierujecie sie na to przejscie czy przez Nagykhanizse i LETENYE? Prosze o porade. Z gory dzieki!
Michal
caja2 napisał(a):Niezaleznie od tego czy jet płatna, czy nie odradzam ci tą drogę. Jechałem tamtędy 21 czerwca, Słoweńcy oddaja tam płatna autostradę, zmieniają oznakowanie, bajzel kompletny. Błądzą wszyscy, autokary i osobówki zawracają gdzie sie da. Mnie pamogli trafić na stara drogę do Cro słoveńscy policjanci- uwaga duży drogowskaz Dobrovnik nie ma nic wspólnego z Dubrovnikiem. Wracając pojechałem do końca chorwacką autostradą, granicę przekroczyłem w Gorican, dalej węgierską -darmowa droga dla poj. samochodowych- choć jednojezdniową M70. Najgorszt odcinek, ze względu na TIR-y jest do Lenti, później już do 86 bez problemów.
ps. w rozmowach Chorwaci "błogosławią" Słoweńców i swojego ministra za aferę z przywozem żywności, poza tym "na zachodzie bez zmian".
jarek737 napisał(a):mam pytanie czy ta droga od redics przez słowenię jest płatna czy bezpłatna
haweja napisał(a):W niedziele wracałem z CRO wyżej opisaną drogą bez żadnych problemów od zeszłego roku nic się nie zmieniło tylko obok lidla z radarem czychaja
pio napisał(a):są tam jakieś specjalne zjazdy oznakowania których trzeba sie trzymać zeby nie wpaść na płatna ?
kulka53 napisał(a):pio napisał(a):są tam jakieś specjalne zjazdy oznakowania których trzeba sie trzymać zeby nie wpaść na płatna ?
Tuż za granicą H/SLO jest niewielkie rondo, nie jedziesz na nim prosto na płatną dwupasmówkę tylko w lewo na Dolga Vas i Lendavę, przejeżdzasz przez miasteczko kierując się na Petisovci/Mursko Sredisce.