Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REDICS->LENDAVA->MURSKO_SREDISCE - czy bezplatny?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 13.07.2008 20:01

Witam. Czy ten odcinek drogi jest bezplatny czy nalezy wykupic winiete SLO?. Jak lecicie przez H to kierujecie sie na to przejscie czy przez Nagykhanizse i LETENYE? Prosze o porade. Z gory dzieki!

Michal
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2008 20:16

Szybbkka :wink: odpowiedź - odcinek drogi w Słowenii o który pytasz jest bezpłatny :!:
martik80
Podróżnik
Info z DARS

Nieprzeczytany postnapisał(a) martik80 » 14.07.2008 12:36

From Mursko srediąče to Redics you don't need a vignette, it is not motorway or expressway. A vignette you need for all motorways and expressways.

Best regards1

Služba za komuniciranje
DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.
sedež: Celje, Ulica XIV. divizije 4
izpostava: Ljubljana, Dunajska 7
web: http://www.dars.si
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 14.07.2008 19:08

Niezaleznie od tego czy jet płatna, czy nie odradzam ci tą drogę. Jechałem tamtędy 21 czerwca, Słoweńcy oddaja tam płatna autostradę, zmieniają oznakowanie, bajzel kompletny. Błądzą wszyscy, autokary i osobówki zawracają gdzie sie da. Mnie pamogli trafić na stara drogę do Cro słoveńscy policjanci- uwaga duży drogowskaz Dobrovnik nie ma nic wspólnego z Dubrovnikiem. Wracając pojechałem do końca chorwacką autostradą, granicę przekroczyłem w Gorican, dalej węgierską -darmowa droga dla poj. samochodowych- choć jednojezdniową M70. Najgorszt odcinek, ze względu na TIR-y jest do Lenti, później już do 86 bez problemów.
ps. w rozmowach Chorwaci "błogosławią" Słoweńców i swojego ministra za aferę z przywozem żywności, poza tym "na zachodzie bez zmian".
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 14.07.2008 20:54

caja2 napisał(a):Niezaleznie od tego czy jet płatna, czy nie odradzam ci tą drogę. Jechałem tamtędy 21 czerwca, Słoweńcy oddaja tam płatna autostradę, zmieniają oznakowanie, bajzel kompletny. Błądzą wszyscy, autokary i osobówki zawracają gdzie sie da. Mnie pamogli trafić na stara drogę do Cro słoveńscy policjanci- uwaga duży drogowskaz Dobrovnik nie ma nic wspólnego z Dubrovnikiem. Wracając pojechałem do końca chorwacką autostradą, granicę przekroczyłem w Gorican, dalej węgierską -darmowa droga dla poj. samochodowych- choć jednojezdniową M70. Najgorszt odcinek, ze względu na TIR-y jest do Lenti, później już do 86 bez problemów.
ps. w rozmowach Chorwaci "błogosławią" Słoweńców i swojego ministra za aferę z przywozem żywności, poza tym "na zachodzie bez zmian".

Zgadzam się ,że obecnie przejazd w/w trasą jest trochę utrudniony jednak dużego problemu z przejazdem nie ma.Niedawno dwukrotnie przejezdzałem tą drogą - ostatni raz 5 lipca.Jeśli chodzi o przejazd od strony Redics to po przejechaniu granicy/zaraz po str.lewej stacja petrol-warto zatankować/kierujemy się do centrum miasteczka Lendava po jego przejechaniu skręcamy w prawo i po przejechaniu ok kilometra kierujemy się w lewo na Mursko Sredisce-zgodzę się ,że oznakowanie jest naprawdę kiepskie-natomiast dzięki temu ,że jest tam mały ruch samochodów/jechałem w piątek i sobotę/ przejazd jest spokojny i krótki i oczywiście nie jest płatny.

pzdr
:lol: :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2008 11:44

Dla poliglotów pytanie -Co się zmieni 1 września?

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 12:29

Jechałem przez Słowenię przez Mursco Sredisce - sprawa jest prosta jeśli nie wiadomo czy obowiązuje winieta czy nie jest alternatywna i szybsza droga tego słoweńskiego odcinka. Na rondzie za stacją benzynową w lewo do wsi Dolga Vas tą dorgą dojechać do centrum Lendawy a z tamtąd na MURSKO SOBOTA się kierować aż do wjazdu na autostradę i przed samą autostradą skręcić na CAKOVAC (nie szukać drogowskazu Mursko Sredisce) na tej drodze bo go nie ma - jest CAKOVEC- i dojeżdżamy do przejścia.
jarek737
Podróżnik
droga od Redics

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek737 » 29.05.2009 12:09

mam pytanie czy ta droga od redics przez słowenię jest płatna czy bezpłatna
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: droga od Redics

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2009 12:17

jarek737 napisał(a):mam pytanie czy ta droga od redics przez słowenię jest płatna czy bezpłatna

Bezpłatna (nazwy miast i państw piszemy dużymi literami)
pio
Plażowicz
Jakieś nowe płatne odcinki (Wschodnia SLO)?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio » 29.07.2009 11:32

Witam!
Jadę do Chorwacji 08.08.2009, chciałem przejechać przez Węgry i kawałek Wschodniej Słowenii, tj. HU droga 86, Lendava , Mursko. ale jak wchodzę na stronę firmy budującej drogi w SLO
(http://www.promet.si/) to widać jakiś kawałek drogi H7 ,
Czy da sie jeszcze tamtędy przejechać do Chorwacji nie wpadając na autostradę, czy jakąś inna płatną drogę ?? ma ktoś najświeższe info? ( bo płacić bez sensu za 10 km , 15 EUR. ) Jeśli tak to byłbym wdzięczny za opis Pozdrawiam
haweja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) haweja » 29.07.2009 11:52

W niedziele wracałem z CRO wyżej opisaną drogą bez żadnych problemów od zeszłego roku nic się nie zmieniło tylko obok lidla z radarem czychaja
pio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio » 29.07.2009 12:02

haweja napisał(a):W niedziele wracałem z CRO wyżej opisaną drogą bez żadnych problemów od zeszłego roku nic się nie zmieniło tylko obok lidla z radarem czychaja

czyli można uderzać:) tą trasą ? dzieki za info!
a trudno sie tam połapać w zjazdach, jadę pierwszy raz na CRO, są tam jakieś specjalne zjazdy oznakowania których trzeba sie trzymać zeby nie wpaść na płatna ?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 29.07.2009 12:34

pio napisał(a):są tam jakieś specjalne zjazdy oznakowania których trzeba sie trzymać zeby nie wpaść na płatna ?

Tuż za granicą H/SLO jest niewielkie rondo, nie jedziesz na nim prosto na płatną dwupasmówkę tylko w lewo na Dolga Vas i Lendavę, przejeżdzasz przez miasteczko kierując się na Petisovci/Mursko Sredisce.
pio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pio » 29.07.2009 12:42

kulka53 napisał(a):
pio napisał(a):są tam jakieś specjalne zjazdy oznakowania których trzeba sie trzymać zeby nie wpaść na płatna ?

Tuż za granicą H/SLO jest niewielkie rondo, nie jedziesz na nim prosto na płatną dwupasmówkę tylko w lewo na Dolga Vas i Lendavę, przejeżdzasz przez miasteczko kierując się na Petisovci/Mursko Sredisce.

już martwiłem sie ze trzeba będzie mocno skorygować trase, albo co gorsza nieświadomie wpadnie sie na płatną i ...mandacik.
bardzo dziękuje wszystkim za szybką i konkretną odpowiedź. pozdrawiam.

widzę jeszcze taki opis tego odcinka, zgadza sie?:).
"Na rondzie za stacją benzynową w lewo do wsi Dolga Vas tą dorgą dojechać do centrum Lendawy a z tamtąd na MURSKO SOBOTA się kierować aż do wjazdu na autostradę i przed samą autostradą skręcić na CAKOVAC (nie szukać drogowskazu Mursko Sredisce) na tej drodze bo go nie ma - jest CAKOVEC- i dojeżdżamy do przejścia." by zebik
m.kulczycki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.kulczycki » 29.07.2009 23:05

Potwierdzam opis trasy z poprzedzajacego posta. Jechalem tamtedy 11.07 do CRO i wracalem 24/25.07 - droga jest bezplatna.

Jesli chodzi o powrot to kierowac sie na Budapeszt i wszystko jasne :)

Jak sie uporam z domowymi obowiazkami to wkleje trase do AutoMapy, ktora dosc dlugo dopieszczalem :)

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone