Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Red Bull i inne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek O.
Croentuzjasta
Red Bull i inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 10.08.2005 10:30

Witam. Jadę już w piątek i chce wziąść na drogę kilka "dopalaczy" jakie macie doświadczenia z takimi napojami??? Które działają a ktore nie??? Wstyd przyznać ale do tej pory nigdy nie miałem okazji picia takich napojów :oops: :oops: bo nie było po co..... :wink: :wink: :wink:
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 10.08.2005 10:41

Red Bulle i inne działają tak samo, "kopią" twój orgaznim przedewszystkim tauryną i kofeiną.
Działanie opisane jest tu...
http://www.redbull.pl/extras/benefits.jsp
pozdr
P.S.
Ja lubię moment otwierania puszki i rozchądzący sie "smrodek" Red Bulla po aucie :wink:
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 10.08.2005 10:46

zawsze stosuje te dopalacze, radze tylko patrzeć na skład i szukać tych z zawartościa kofeiny, bez niej działanie jest porównywalne do vibovitu a więc prawie żadne. Acha i nie trzeba przepłacać za red bula, inne połowe tańsze są równie skuteczne.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 10.08.2005 10:47

W tym roku "jechałem" na Heya, który machał do mnie dziwnie znajomą, czerwoną łapką. Działa porównywalnie jak Red Bull, a kosztuje niecałe 4 zł (cena z Selgross)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 10.08.2005 10:54

volumen napisał(a):W tym roku "jechałem" na Heya, który machał do mnie dziwnie znajomą, czerwoną łapką. Działa porównywalnie jak Red Bull, a kosztuje niecałe 4 zł (cena z Selgross)
nie ma to jak jazda na gazie i heya :lol:
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 10.08.2005 10:58

Dziękuje za odpowiedzi - zobaczymy jak na mnie zadziałają - myslałem o kawie w termosie ale mój żołądek jakoś kawy nie toleruje :( :( :(
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 10.08.2005 11:00

M.Smith napisał(a):
volumen napisał(a):W tym roku "jechałem" na Heya, który machał do mnie dziwnie znajomą, czerwoną łapką. Działa porównywalnie jak Red Bull, a kosztuje niecałe 4 zł (cena z Selgross)

Jak ktoś powiedział na zlocie: wszak jestem z Oświęcimia...
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 10.08.2005 11:06

volumen napisał(a):
M.Smith napisał(a):

ale LPG
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 10.08.2005 11:22

M.Smith napisał(a):
volumen napisał(a):
M.Smith napisał(a):

ale LPG

Zdecydowanie tak.
Przez wiele lat sprzeciwiałem się takiemu czarnemu humorowi, aż zauważyłem, że czasami jest to jakaś forma odreagowania. No i odebrania rozmówcom argumentu do żartów :wink:
Niestety, tragedia tamtych lat wypaliła piętno na współczesnej historii miasta - miasta, które mimo 800 lat tradycji postrzegane jest tylko jako obóz. I podejrzewam, że długo nie będzie można zmienić tego wizerunku.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 10.08.2005 12:12

No coś Ty, a drużyna hokejowa to co? Hokejo-maniacy na bank nie kojarzą Oświęcimia tylko z obozem.
Dla mnie osobiście to fajne kontakty z ludźmi z Dworów i Austrothermu. Ale fakt - oni sami tak postrzegają swoje miasto.
Ja jestem z miasta, któremu na kazdym kroku wypomina się scyzoryki i pogrom żydowski. Niemiłe to, ale nic historię nie poradzę :-(
Gdanszczanie śmiajea się podobno, że stolica miała być przenieiosna z Krakowa do Kielc, ale wtedy u nas była jescze puszcza i kilka ognisk, więc Ci, którzy "przenosili" poszli dalej i dotarli do Warszawy ;-)

A co do dopalaczy to ja tylko red bull i ewentualnie ten podobny do baterii: R14 czy 20 (ojjj dawno się nie dopalałam) ;-)

Na trasę Kielce-Pisak mężowi wystarczyły 2 red bulle.
A.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.08.2005 12:12

Nie dziwię się. Powiedzenie Oświęcim kojarzy mi się z obozem zagłady. Zastanawiające jest, dlaczego człowiek zgotował drugiemu człowiekowi taki los, piekło i śmierć. Czy jest życie po śmierci, a może go nie ma i jest tylko nicość. W co wierzyć. Wiara nie jest rozwiązaniem, napewno nie pełne kieszenie urzedników kościelnych. Co na to Bóg, gdzie był jak mordowani byli ludzie. Na ironię kaci esesmani żyją, mają się dobrze - czyżby to byli szatani?. Przepraszam za taką dygresję, ale słyszę o działaniach rewizjonistycznych organizacji na rzecz niemieckich ziemi odzyskanych to szlag mnie trafia.

Apropo , nie byłem jeszcze w Oświęcimiu, ale wybiorę się z córką na lekcje historii, niech zobaczy rozmiar zbrodni niemieckich. Szkoda, że nie można zobaczyć sowieckich łagrów - tam też rosjanie dali popis totalitaryzmu. Pozdrawiam
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 10.08.2005 13:03

darek1 napisał(a):Apropo , nie byłem jeszcze w Oświęcimiu, ale wybiorę się z córką na lekcje historii, niech zobaczy rozmiar zbrodni niemieckich. Szkoda, że nie można zobaczyć sowieckich łagrów - tam też rosjanie dali popis totalitaryzmu. Pozdrawiam

To co nie chodziło się do 8 klasy szkoły podstawowej :?: :wink:
Kiedyś wycieczka do Oświecimia było musowo w 8 klasie.
pozdr

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone