Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rażanj czy Zecevo Rogoznickie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 14:43

Waham się między tymi dwoma miejscowościami.
Obie miejscowości mi się spodobały czytając opisy, ale chciałabym, aby mieć widok na otwarte morze i siedzą na plaży nie widzieć blisko drugiego brzegu, czy w Rażanj są takie plaże?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.01.2013 14:45

Są. 8)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 19.01.2013 17:02

Rażanj a bliżej jego nazwijmy to dzielnica o nazwie Stivasnica,która rozciąga się wzdłuż południowej części zatoki aż do otwartego morza.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 18:04

pawelh napisał(a):Rażanj a bliżej jego nazwijmy to dzielnica o nazwie Stivasnica,która rozciąga się wzdłuż południowej części zatoki aż do otwartego morza.

Czy w tej Stivasnicy są plaże dla dzieci? Nie muszą być typowo żwirkowe, ale odpadają typowe betony z drabinkami i od razu głęboka woda.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.01.2013 18:24

hania731 napisał(a):Czy w tej Stivasnicy są plaże dla dzieci? Nie muszą być typowo żwirkowe, ale odpadają typowe betony z drabinkami i od razu głęboka woda.

W takim razie Stivasnica nie jest dla Was.
Szukaj Rażanj Varos. :D

Obrazek
która jest tu:
Obrazek

Bo na Stivasnicy....

Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.01.2013 20:17

anakin napisał(a):Szukaj Rażanj Varos. :D

Oglądam galerię Apartmani Falkuša przy Varoš 22 i same skałki z półkami betonowymi. W Kalebova Luka więcej domów, przed którymi "żwirek" w wodzie > http://web.vip.hr/stipred.vip/gallery/Top/default.htm z tym, że brak widoku na otwarte morze. Popraw, jeżeli się mylę.
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 19.01.2013 20:33

hania731 napisał(a):
pawelh napisał(a):Rażanj a bliżej jego nazwijmy to dzielnica o nazwie Stivasnica,która rozciąga się wzdłuż południowej części zatoki aż do otwartego morza.

Czy w tej Stivasnicy są plaże dla dzieci? Nie muszą być typowo żwirkowe, ale odpadają typowe betony z drabinkami i od razu głęboka woda.

My byliśmy na takiej.
IMG_8228.JPG
Stivasnica
anakin
Legenda_mistrz LM
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.01.2013 20:55

pasażer napisał(a):

Oglądam galerię Apartmani Falkuša przy Varoš 22 i same skałki z półkami betonowymi. W Kalebova Luka więcej domów, przed którymi "żwirek" w wodzie > http://web.vip.hr/stipred.vip/gallery/Top/default.htm z tym, że brak widoku na otwarte morze. Popraw, jeżeli się mylę.

Pozostaje więc kwestia...........z której strony Varos. :D
Chodziło mi bardziej o to, że tam łatwiej znaleźć to co autorkę pytania interesuje.
Na Stivasnicy trochę z tym gorzej, ale jak widzimy powyżej też można coś wyszukać.

A co do widoku na morze to wg mnie nie ma lepszego niż ze Stivasnicy.
Tak więc- coś za coś.
Nie można zjeść ciastka i...mieć ciastko. :mrgreen:
Przynajmniej w Rażanj. :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.01.2013 21:25

anakin napisał(a): Pozostaje więc kwestia...........z której strony Varos. :D
Chodziło mi bardziej o to, że tam łatwiej znaleźć to co autorkę pytania interesuje.

Nie wiem, nie byłem tam. Kiedyś mnie ta okolica interesowała, stąd pytanie. To raczej Twój konik. Dzięki.
Osobiście wybrał bym Lozice, choć jeden dom przy Put Šepurine na dłużej mnie też zatrzymał :roll: (w prawo od głównej plaży)
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 21:36

wos71 napisał(a):
hania731 napisał(a):

My byliśmy na takiej.
IMG_8228.JPG

A czy w takim razie mogę poprosić o namiary na ten apartament?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
hania731
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 21:44

anakin napisał(a):
pasażer napisał(a):

Pozostaje więc kwestia...........z której strony Varos. :D
Na Stivasnicy trochę z tym gorzej, ale jak widzimy powyżej też można coś wyszukać.

A co do widoku na morze to wg mnie nie ma lepszego niż ze Stivasnicy.
Tak więc- coś za coś.
Nie można zjeść ciastka i...mieć ciastko. :mrgreen:
Przynajmniej w Rażanj. :wink:

Tak jak piszesz jest niestety.
Dziecko młodsze generalnie nie boi się wody i w Dingacu skacze prosto ze skałek, więc ja muszę ciągle pilnować.
Ale jak podrośnie to może zjemy ciastko i jeszcze nam zostanie?
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.01.2013 21:53

hania731 napisał(a):Dziecko młodsze generalnie nie boi się wody i w Dingacu skacze prosto ze skałek, więc ja muszę ciągle pilnować.

Nie żebym się czepiał, ale na płytkiej nie musisz?

Z Varos masz bliżej do "centrum", jest bardziej "przyjazna" dla mniejszych dzieci.
Ze Stivasnicy za to widać morze.
Więc...........wybieraj. :mrgreen:
Ostatnio edytowano 19.01.2013 22:17 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 21:58

Wiedziałam,że nie do końca napisałam o co mi chodzi i tak można pomyśleć.
Na płytkiej siedzę obok, patrzę na dziecię pluskające się i bawiące na płytkiej wodzie, a interweniuje wtedy gdy oddala się zbytnio.
A na głębokiej cały czas muszę być przy niej, bo nie wiadomo co jej do głowy przyjdzie.
Tak czy siak jako matka nadgorliwa i tak wzroku nie spuszczam, ale po kilku pobytach w Cro na prawdę dla mnie wygodniej, jak zejście do wody jest łagodniejsze i dziecię ma pole manewru.
Ostatnio edytowano 19.01.2013 22:02 przez hania731, łącznie edytowano 1 raz
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 19.01.2013 22:00

hania731 napisał(a):

Na tej plaży byliśmy raz.Chodziliśmy na Varoś.Apartament był w "centrum"Razanja.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 19.01.2013 22:01

wos71 napisał(a):
hania731 napisał(a):

Na tej plaży byliśmy raz.Chodziliśmy na Varoś.Apartament był w "centrum"Razanja.

Czyli nie to co chcę, bo szukam apartamentu/domku przy samej plaży, aby daleko nie chodzić.
Ale plaża na zdjęciu super, takie właśnie lubię.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone