ulka740 napisał(a):Martynko! Super że podajesz takie informacje! Dobrze znać czyjeś opinie, dla nas bardzo istotne. A co do chlebka, po prostu rewelacja! Ale ja mam jeszcze kilka pytań, może głupich ale jadę jako kierowca całą drogę i w dodatku pierwszy raz w tą trasę. Mogłabyś mi powiedzieć jak to jest z opłatami na drogach? Austria, Czechy i Słowenia winiety +autostrady?
MARTYNKA2001 napisał(a):ulka740 napisał(a):Martynko! Super że podajesz takie informacje! Dobrze znać czyjeś opinie, dla nas bardzo istotne. A co do chlebka, po prostu rewelacja! Ale ja mam jeszcze kilka pytań, może głupich ale jadę jako kierowca całą drogę i w dodatku pierwszy raz w tą trasę. Mogłabyś mi powiedzieć jak to jest z opłatami na drogach? Austria, Czechy i Słowenia winiety +autostrady?
Ceny za opłaty na autostradach: raz jechaliśmy przez Słowację (4 euro),
Austrię (nie pamietam), Słowenię(15 euro) i Chorwacja(143 i 47 kun), a drugi przez Słowację(4 euro) i Węgry(1650 forintow) i Chorwacja(143 i 47 kun) wyszło dużo taniej, a nadłożyliśmy tylko 100 km-pewnie w tym roku pojedziemy też tą trasą). Opłaty za przejazd w jedna strone. Znajomi jechali przez Słowenie (tego samego dnia co my) ,to stali na granicy z Chorwacja ponad 4 godziny w 40
stopniowym upale , a my z Wegier na Chorwacje tyle co paszport pokazać na przejściu .
Jeśli coś się nie zgadza to proszę, żeby mnie poprawiał ktoś kto ma lepszą pamięć
ulka740 napisał(a):MARTYNKA2001 napisał(a):ulka740 napisał(a):Martynko! Super że podajesz takie informacje! Dobrze znać czyjeś opinie, dla nas bardzo istotne. A co do chlebka, po prostu rewelacja! Ale ja mam jeszcze kilka pytań, może głupich ale jadę jako kierowca całą drogę i w dodatku pierwszy raz w tą trasę. Mogłabyś mi powiedzieć jak to jest z opłatami na drogach? Austria, Czechy i Słowenia winiety +autostrady?
Austrię (nie pamietam), Słowenię(15 euro) i Chorwacja(143 i 47 kun), a drugi przez Słowację(4 euro) i Węgry(1650 forintow) i Chorwacja(143 i 47 kun) wyszło dużo taniej, a nadłożyliśmy tylko 100 km-pewnie w tym roku pojedziemy też tą trasą). Opłaty za przejazd w jedna strone. Znajomi jechali przez Słowenie (tego samego dnia co my) ,to stali na granicy z Chorwacja ponad 4 godziny w 40
stopniowym upale , a my z Wegier na Chorwacje tyle co paszport pokazać na przejściu .
Jeśli coś się nie zgadza to proszę, żeby mnie poprawiał ktoś kto ma lepszą pamięć
Ale do tego trzeba doliczyć jeszcze winiety?
A jak byś mogła podać dokładną trasę przez Słowację i Węgry byłabym wdzięczna. Tylko ja prowadzę i nie mam zmiennika, więc muszę trasę bardzo dobrze zaplanować. z góry bardzo dziękuję.dokładnie
MARTYNKA2001 napisał(a):ulka740 napisał(a):MARTYNKA2001 napisał(a):ulka740 napisał(a):Martynko! Super że podajesz takie informacje! Dobrze znać czyjeś opinie, dla nas bardzo istotne. A co do chlebka, po prostu rewelacja! Ale ja mam jeszcze kilka pytań, może głupich ale jadę jako kierowca całą drogę i w dodatku pierwszy raz w tą trasę. Mogłabyś mi powiedzieć jak to jest z opłatami na drogach? Austria, Czechy i Słowenia winiety +autostrady?
Ale do tego trzeba doliczyć jeszcze winiety?
A jak byś mogła podać dokładną trasę przez Słowację i Węgry byłabym wdzięczna. Tylko ja prowadzę i nie mam zmiennika, więc muszę trasę bardzo dobrze zaplanować. z góry bardzo dziękuję.dokładnie
Tak jak napisał kolega powyżej płacimy za winiety, albo bramki na autostradzie. Podaj maila to mąż w wolnej chwili opisze obie te trasy.
Trzeba się zorientować, bo niekiedy bardziej opłaca się kupić winietę miesięczna niż jednorazową, chyba, że jedziemy na np. 12 dni to wiadomo, że lepiej kupić tą na dwa tyg.
ulka740 napisał(a):A co powiecie na temat Kanicy? To ponoć tuż obok i w dodatku jeszcze mniejsza dziurka? Może był ktoś z Was w tej wiosce?
Powrót do Nasze relacje z podróży