Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rażanj 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Oleander
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oleander » 17.01.2012 10:18

Sylwetka napisał(a):Witam:D
I ja chętnie poczytam i pooglądam Razanj, minione wakacje spędzaliśmy właśnie tam :D Apartament mieliśmy przy zatoce Mezzaroca która łączy się właśnie z Varos . Mieliśmy piękny widok z tarasu :D

Jacku a na zdjęciu to tykwa :D O ile się nie mylę :wink:

Czy mogę prosić o namiary na tę kwaterę? :D Myślimy o tej miejscowości i właśnie jestem na etapie poszukiwania apartamentu.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 17.01.2012 11:10

Oleander napisał(a):
Sylwetka napisał(a):Witam:D
I ja chętnie poczytam i pooglądam Razanj, minione wakacje spędzaliśmy właśnie tam :D Apartament mieliśmy przy zatoce Mezzaroca która łączy się właśnie z Varos . Mieliśmy piękny widok z tarasu :D

Jacku a na zdjęciu to tykwa :D O ile się nie mylę :wink:

Czy mogę prosić o namiary na tę kwaterę? :D Myślimy o tej miejscowości i właśnie jestem na etapie poszukiwania apartamentu.

Proszę bardzo

http://www.hotel-mk.com/staticviews/home

Mieszkaliśmy w apartamencie nad restauracją a taki mieliśmy widok

Obrazek
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 22.01.2012 11:36

Bardzo fajna fotorelacja.Wybieram się tam w lipcu i mapka oraz fotki pewnie przydadzą się w Razanju.PZDR
Rafal_X
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal_X » 22.01.2012 22:39

111mirek napisał(a):Obrazek

Spójrzcie na napis "U. Rażanj" na mapie. Po prawo od litery "R" jest małą kropką zaznaczone niewielkie wypłycenie. Skały wystają ponad poziom wody. Jest to doskonałe miejsce dla wielbicieli podwodnej przyrody. Osiągalne z maską, fajką i płetwami z plaży Varoś. Szkoda tylko, że w czerwcu 2011 woda była wyraźnie zimniejsza niż w Stivasnicy.
MARTYNKA2001
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARTYNKA2001 » 23.01.2012 20:17

Super się czytało i oglądało. Miło powspominać :lol: . Byliśmy dwukrotnie (w dwóch różnych kwaterach, obie mogę polecić z czystym sumieniem) w Rażanij-było cudownie. Polecam-szczególnie dla lubiących ciszę i spokój.
Wszędzie blisko-Spilt, Trogir, Krka.
Krisku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisku » 24.01.2012 19:11

Też sobie poczytałem i pooglądałem. W tym roku jadę już 4 raz (rok po roku - to chyba się jakoś w medycynie nazywa) do tego samego apartamentu przy plaży Varos. Rażanj to moje miejsce na Ziemi.
P.S.
Ten klasztor na wyspie to latarnia MULO. :D
Pozdrawiam
111mirek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 111mirek » 26.01.2012 22:19

anakin napisał(a):No to i ja zerknę czym się różni Rażanj 2011 od Rażanj 2010.... 8)

Twoją relację "anakin" przeczytałem przed naszym wyjazdem. Do głowy by mi nie przyszło, że Stivasnica to jest też Rażanj. :D I gratuluję polotu oraz wielkiego humoru w relacji.

Ode mnie jeszcze jedno foto, chleb powszedni i strawa duchowa.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Jastinada
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jastinada » 18.02.2012 14:49

Bardzo dziękuję,że mogłam poczytać Państwa wspomnienia z Razanj,sami się wybieramy w tym roku i nie mogę się już doeczkać :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.02.2012 15:07

Zadepczecie tę dziurę.. :roll:
A tak tam było fajnie.. :?

:wink:
Jastinada
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jastinada » 02.03.2012 09:43

dzień dobry

wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji:)
Razanj to nasz cel

111mirek napisał(a):Na 1164 kilometrze trafiamy na piękny przełom rzeki Krka, która w tym miejscu wpada do Adriatyku. Szukam zjazdu na parking i taras widokowy o którym czytałem na forum. Odnaleziony. Pilnuje go Gospa od Puta patrząca daleko na błękit Adriatyku.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Za jej plecami, po drugiej stronie autostrady też piękny widok.Temperatura wysoka, więc pospiesznie robimy zdjęcia i jedziemy dalej.

piękne te widoki, gdzie to dokładnie jest,piszesz,ze można o tym poczytać na forum-proszę o podpowiedź gdzie mogę znaleźć więcej informacji na tema tego miejsca:) jest na cro.pl tyle wiadomości,że nie mogę ogranąć,a chcę sie dobrze przygotować na wyjazd...mimo,że jeszcze 3,5 m-ca czekania :lol:
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 02.03.2012 11:53

Oto link do miejsca na zdjęciu.
Jadąc A! za mostem skręcamy na parking.
Z drugiej strony autostrady mały bar, przejście pod autostradą.
Co roku zatrzymujęsię na pare minut dla właśnie takiego widoku.

http://maps.google.pl/?ll=43.806303,15. ... 6&t=h&z=16

trzeba przekopiować całą linię i wkleić w przeglądarce
kit
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kit » 06.03.2012 14:03

anakin napisał(a):Zadepczecie tę dziurę.. :roll:
A tak tam było fajnie.. :?

:wink:

Pojadę też w tym roku sprawdzić co to za mieścina :lol:
zachęcające relacje :lol:
Jastinada
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jastinada » 07.03.2012 12:36

zmasz napisał(a):Oto link do miejsca na zdjęciu.
Jadąc A! za mostem skręcamy na parking.
Z drugiej strony autostrady mały bar, przejście pod autostradą.
Co roku zatrzymujęsię na pare minut dla właśnie takiego widoku.

http://maps.google.pl/?ll=43.806303,15. ... 6&t=h&z=16

trzeba przekopiować całą linię i wkleić w przeglądarce

:) pięknie dziękuję :) rozumiem ,że z zatrzymaniem sie -jadąc w obie strony- nie ma problemu?bo to jednak autostrada.
ulka740
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulka740 » 10.03.2012 19:12

Witam! Piękna relacja :D A może ktoś z Was jedzie do Rażanj w lipcu . My mamy rezerwacje od 08.07. i chętnie pojedziemy czyimś śladem bo kierunek Chorwacja po raz pierwszy i troszkę nie znam trasy :?
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 10.03.2012 19:31

my jedziemy ale wyjeżdzamy juz 6 lipca też pierwszy raz :lol: a miejscowość zapowiada się rewelacyjnie z opisu :D
ulka740 napisał(a):Witam! Piękna relacja :D A może ktoś z Was jedzie do Rażanj w lipcu . My mamy rezerwacje od 08.07. i chętnie pojedziemy czyimś śladem bo kierunek Chorwacja po raz pierwszy i troszkę nie znam trasy :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży