Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rażanj 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 22.06.2012 14:44

trochę mi się rozjaśniło - dzięki za wiadomości :lol: .
A orientujecie się czy w Razanj jest jakiś basen, a jeżeli tak to na jakich zasadach można z niego korzystać? :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.06.2012 14:46

nikolaa napisał(a):A orientujecie się czy w Razanj jest jakiś basen, a jeżeli tak to na jakich zasadach można z niego korzystać? :roll:

Kryty czy otwarty? :roll:
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 22.06.2012 14:59

bez różnicy
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 22.06.2012 17:06

Sugerując się wielkością metropolii jaką jest Razanj z pewnością są co najmniej dwa kryte baseny, w tym minimum jeden o wymiarach olimpijskich. I z kilkanascie basenów otwartych, za to z podgrzewaną wodą...
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 22.06.2012 17:12

ale się uśmiałam. A tak apropo nie na takich "zadupiach" bywaliśmy, a basen był.
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 22.06.2012 18:08

nikolaa napisał(a):ale się uśmiałam. A tak apropo nie na takich "zadupiach" bywaliśmy, a basen był.

Nie gniewaj sie na mnie za niewinny żart :)

Jestem o tyle mądrzejszy, że przewertowałem bodajże wszystkie relacje o Razanji, gdyż tez się tam wybieram. Basenu nie widziałem :(
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 22.06.2012 18:49

nie gniewam się ale nie lubię jak ktoś się nabija a nie ma racji. W Razanj są wille, które mają baseny np: Rino (na dole wkleiłam Ci link). Chodzi mi o to czy ktoś orientuje się czy osoby z innych kwater mogą korzystać, a jeśli tak to na jakich zasadach. W ubiegłym roku byliśmy w Hiszpanii w PlayaFlamenca i wiele osób z okolicznych apartamentów przychodziły do nas na basen. Więc jak widzisz to normalna praktyka w ośrodkach wczasowych.
pozdrawiam :wink:
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 22.06.2012 18:49

andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 23.06.2012 06:27

a po kiego komuś basen jak wody dookoła pełno czystej i ciepłej !
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 23.06.2012 23:25

nikolaa napisał(a):nie gniewam się ale nie lubię jak ktoś się nabija a nie ma racji.

Za delikatne nabijanie - jeszcze raz sorki. Natomiast co do racji...

W Razanj są baseny wprost proporcjonalne do wielkości wioski. Mają średnio 3 x 6 metrów, do 150 cm głębokości. Są usytuowane przy domkach dla średnio 8 osób. Nie ma możliwości, by ludzie tzw. z zewnątrz korzystali z nich. I... bardzo dobrze!

Wyobrażasz sobie, że z przyjaciółmi, czy z drugą rodziną wynajmujesz domek, który Cię skusił basenem, po czym okazuje się, że przychodzą tam inne osoby z zewnątrz, bo właściciel sprzedaje bilety wstępu? Ja nie.
Piszesz o swoim doświadczeniu z Hiszpanii. Porównujesz tę sytuację do adekwatnej wielkości średniego domku chorwackiego, czyli od 2 do 4 rodzin max ?

nikolaa napisał(a): Więc jak widzisz to normalna praktyka w ośrodkach wczasowych.

No właśnie nie widzę ;)
Nie twierdzę, że jestem globtroterem będącym już wszędzie, ale generalnie normalna praktyka w ośrodkach wczasowych jest taka, że fora obcym ze dwora! (w tym przypadku basenu). Dotyczy to z reguły zarówno małych wilii jak i wielkich hoteli.

P.S. Z reguły nie piję, chyba że jestem sam, lub w towarzystwie ;)
nikolaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolaa » 24.06.2012 07:57

najpierw pisałeś że nie ma wcale, teraz zmieniasz zdanie i mówisz że są tylko małe. A jeżeli chodzi o korzystanie osób "z zewnątrz" to chyba jesteś wyjątkowo naiwny myśląc, że "za odpłatą" właściciele nie pozwolą korzystać z basenu. Chorwacja utrzymuje się głównie z turystyki i dla wielu osób sezon wakacyjny to jedyne źródło dochodu. Poza tym znajomi byli dwa lata temu w Chorwacji blisko Rozanj i bez problemu ZUPEŁNIE ZA DARMO korzystali z basenu w sąsiednim ośrodku. Więc jak widzisz to twoje NA PEWNO nie jest takie pewne. Zanim coś napiszesz to sprawdź i się upewnij, a nie wprowadzaj ludzi w błąd.
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 24.06.2012 08:03

ale po co te nerwy przeciez wody nie brakuje tam i wszyscy do woli mogą korzystać 8)

juz za 11 dni CRO to jest najważniejsze
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 24.06.2012 14:06

nikolaa napisał(a):najpierw pisałeś że nie ma wcale, teraz zmieniasz zdanie i mówisz że są tylko małe.

Pisałem, że nie ma wcale basenów, nawet krytych, które są dostępne dla ludzi z zewnątrz. Pan Gógle pisał mi, że w Razanj są trzy na krzyż baseny, wszystkie o zbliżonej wielkości. Osobiście nie interesuje mnie chodzenie po sąsiadach na basenik, ale rozumiem, ze ktoś to lubi. Napisz, więc może do ich właścicieli, czy Cię wpuszczą i na jakich zasadach. Chętnie przeczytam odpowiedzi. Tak z czystej ciekawości.

nikolaa napisał(a): A jeżeli chodzi o korzystanie osób "z zewnątrz" to chyba jesteś wyjątkowo naiwny myśląc, że "za odpłatą" właściciele nie pozwolą korzystać z basenu. Chorwacja utrzymuje się głównie z turystyki i dla wielu osób sezon wakacyjny to jedyne źródło dochodu. Poza tym znajomi byli dwa lata temu w Chorwacji blisko Rozanj i bez problemu ZUPEŁNIE ZA DARMO korzystali z basenu w sąsiednim ośrodku. Więc jak widzisz to twoje NA PEWNO nie jest takie pewne. Zanim coś napiszesz to sprawdź i się upewnij, a nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Byłabys uprzejma pokazać namiary na ten ośrodek z dostępnym basenem?
Nie pisałem "na pewno". Pisałem "z reguły". Starałem się to wytłuścić, ale widocznie zbyt słabo.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.06.2012 20:40

Ponieważ raczej nie chcecie znać mojego zdania o ludziach,którzy przedkładają siedzenie w basenie ponad moczenie doopy w Jadranie, pozwolicie,że nie będę sie w tym temacie wypowiadał.... :twisted:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 27.06.2012 13:09

Anakin trafne spostrzeżenie!
Po co komu basen, jak może korzystać z ciepłego morza i to bez kombinacji....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży