Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Razanj 2008

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 18.05.2010 10:46

A powiedz ...........jest tam jakiś...........sklep?? Chociaż jeden..........?

Jak napisałem na początku są tam 2 sklepy, 2 restauracje i mały targ. Rano jeździł po mieście samochód ze świeżym pieczywem. Większe zakupy robiliśmy podczas naszych wycieczek m. in. w Sibeniku, Trogirze, Rogoznicy i Marinie
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2010 11:08

Tak się........"rzuciłem" na zdjęcia :lol: :lol: ,że nie przeczytałem początku!!! :roll:
Najbardziej mnie cieszy,że wszyscy zachwalają to miejsce jako oazę ciszy i spokoju!!! Kolejną zaletą jest bliskość Promosten, Trogiru, Splitu,Sibienika, Krka.......
Ciekawi mnie Twoja opinia na temat własnie Krka....Pojawiają się opinie,że jeśli ktoś był w Plitwicach to na Krka szkoda czasu i kasy.......Niezależnie od tych opinii pewnie i tak się tam wybierzemy, ciekawi mnie jednak Twoje zdanie........
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 18.05.2010 11:51

Halfo: pięknie dziękuję - o to szło :D
anakin - jesli nie byłes na Krka - to pojedź - z pewnością nie szkoda, zwłaszcza, że z Razanja spokojny wypad można zrobić
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 18.05.2010 12:25

anakin napisał(a):
Ciekawi mnie Twoja opinia na temat własnie Krka....Pojawiają się opinie,że jeśli ktoś był w Plitwicach to na Krka szkoda czasu i kasy............

Co prawda nie do mnie pytanie ale mniej więcej takie miałam odczucia. Jak ktoś najpierw widział Plitvice to wodospady Krka nie robią większego wrażenia (subiektywna opinia) :) . Z pewnością atrakcją jest (szczególnie dla dzieci) możliwość kąpieli pod wodospadem :D . Chociaż to wejście .... :?
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 18.05.2010 13:12

anakin - może tak - w końcu jestes z małopolski... czy jak ktoś widział Tatry to nie ma sensu, zeby oglądał Pieniny :). Znjadziesz amatorów jednego i drugiego, ale myślę, że żaden z nich nie powie zobacz tylko jedne góry. Byłem i tu i tu - w moim przekonaniu, odopowadając na Twoje pytanie - warto zobaczyć Krka.
FMJacket
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) FMJacket » 18.05.2010 14:18

Użyte powyżej określenie "szkoda czasu i pieniędzy" jest nieco dziwne moim zdaniem. W mojej opinii człowiek jest tym "bogatszy" im więcej widział, nawet jeśli widział coś podobnego do tego, co widział wcześniej tylko po to, by o tym co widział wcześniej móc powiedzieć - "było ciekawsze".
O matko, jak ja zdałem maturę, skoro do dziś piszę takie zawiłe zdania. Prawdą jest, że ekipa, która towarzyszyła mi w drodze do i wokół Krk była zachwycona dojeżdżając i wchodząc na teren, zmęczona przy warsztacie z maszyną tkacką (szliśmy odwrotnie do ruchu wskazówek zegara), a część jej zdegustowana i zniechęcona już w połowie drogi. Faktem jest jednak, że wybraliśmy się w potwornie upalny dzień i "ludziów było jak mrówków", a co poniektórzy okazało się nie lubią mrowisk, niemniej jednak jestem zadowolony, że wiem jak to wygląda. Jedź anakin - wyrób sobie opinię. Kto wie, a jak się teren w jakiś upał spali jeszcze bardziej jak jego pobliże w 2007 i nie zobaczysz już nigdy tego...

Poniżej kilka zaledwie zdjęć stamtąd.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2010 15:44

Stwierdzenie "szkoda czasu i kasy"jest cytatem wyjętym z relacji niektórych osób na tym forum,nie zaś moim zdaniem......Tak na 90% raczej na własne oczy przekonam się jaka jest różnica między Krka a Plitvicami :wink: :wink: :wink: Jedną już znam - w Krka wolno się.......kąpać! :lol: Choć znajomy Chorwat w zeszłym roku kiedy powiedzialem mu,że Plitvice są zaje.....tylko szkoda,że nie wolno się kąpać....! :cry: powiedział: " Jak to nie wolno??? Potykasz się "niechcący" i....już się kąpiesz"!!! :lol: :lol: :lol:Uśmiałem się do łez!!!
Mam jeszcze pytanie do Halfo.....W którym miejscy zjechałes z A1?? Zastanawiam się czy aby nie zjechać za Zadarem i dalej już jechać "wzdłuż wody"...Oczywiście wiem,że to trochę wydłuży drogę,ale..........może warto zobaczyć co jest po drodze???
ps.
Gdyby ktoś inny jechał kiedykolwiek tak jak planuję, też proszę o opinie..... :sm: :oczko_usmiech:
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 18.05.2010 16:04

Byłem dwa razy w Plitvicach, raz w Krka. Według mnie warto zobaczyć Krka - możliwość kąpieli, muzeum etnograficzne, bardziej dynamiczne wodospady. A że ciasno? Gdzie ładnie - tam w sezonie ludzi pełno.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 18.05.2010 16:24

za oknami leje od kilku dni-aż dziwnie się ogląda takie zdjęcia ( ale jast to na plus)
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 18.05.2010 16:45

W którym miejscy zjechałes z A1?? Zastanawiam się czy aby nie zjechać za Zadarem i dalej już jechać "wzdłuż wody"...Oczywiście wiem,że to trochę wydłuży drogę,ale..........może warto zobaczyć co jest po drodze???

My zjechaliśmy zjazdem 23, ale chyba lepiej 22 na Sibenik. Możesz zjechać wcześniej i podziwiać widoki, ale kosztem czasu.
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 18.05.2010 16:47

za oknami leje od kilku dni-aż dziwnie się ogląda takie zdjęcia ( ale jast to na plus)

Dlatego coraz bardziej nie mogę doczekać się wyjazdu, przynajmniej przestanie w końcu padać :lol:
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 19.05.2010 09:58

anakin: generalnie to zjazd za Zadarem mocno wydłuż Ci podróż (sporo miejscowości turystycznych). Jesli chcesz zjechać wcześniej i zobaczyć jadrańskie widoki to Sibenik będzie idealny (i tak pewnie w korkach postoisz troszkę). Jeśli chcesz szybciej to najlepszy jest zjazd z A1 Prgomet, a i widoki przy zjeździe w stronę morza w okolicach trogiru bezcenne :) (choć droga kręta)
klara33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klara33 » 07.09.2010 15:57

Witam wszystkich!! mam pytanie czy któś z Was był w tym apartamencie https://rezerwacja.casamundo.pl/housein ... 4&Adults=7 bardzo proszę o opinie,dziękuje :)
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 23.09.2010 19:45

My byliśmy w Krka w zeszłym roku.
Chcieliśmy pokazać znajomym miejsca , które nas zachwyciły podczas
pierwszego pobytu w CRO w 2000 roku. min. właśnie tam.
To bardzo urokliwe miejsce, tyle, że drogie są bilety wstępu, już nie pamiętam ile, ale napewno był to spory wydatek.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Razanj 2008 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone