kroj napisał(a):A kolor też będzie?
Pozdrawiam
Ela
Podobno się znajdzie
kroj napisał(a):A kolor też będzie?
Pozdrawiam
Ela
gusia-s napisał(a):Mogłabym identycznie zatytułować swoja relację z Wenecji , w której również spędziłam 3 dni + 2 w bliskiej okolicy w maju tego roku. Relacji chyba pisać nie będę, nie mam weny na razie i takie tam. Wtrącę co nieco więc u Ciebie
My wybraliśmy na miejsce noclegowe Punta Sabbioni. Z racji zamiłowania do podróżowania z własnym domkiem na haku, był oczywiście kemping - 4 os. dorosłe to koszt 33 eu. w tym terminie. Punta Sabbioni jest dobrym miejscem noclegowym do zwiedzania Wenecji, do której z miasteczka można w pół godz. dotrzeć wprost na Plac Św. Marka tramwajem wodnym, w ramach karnetów o których piszesz. Odpada wtedy konieczność dojazdu autem i kosztów parkowania. Dodatkowy atut - Punta Sabbioni ma również kawał plaży z widokiem na otwarte morze Poza kempingami jest tam sporo apartamentów, nawet właściciel naszego kempingu je oferował.
Fanka napisał(a): ... Zaraz przy parkingu jest przystanek tramwaju wodnego, kupiliśmy 3 karnety 3 dniowe w okienku na przystanku. Karnet normalny 3 dniowy kosztuje 40 Euro, studencki chyba 28 Euro. Nie opłacało się kupować nigdzie indziej karnetów, bo tylko tam jest zniżka dla dzieci i studentów. Jak kupicie w internecie, albo u jakiegoś dystrybutora, tej zniżki nie ma. ...
Tu dorzucę też info ... ten 3 dniowy karnet "studencki" przysługuje dla osób w wieku 6-29 lat (trzeba potwierdzić dokumentem wiek). Kosztuje jak pisałaś w sumie 28 eu/ ważność 72 godź. od skasowania, ale przy zakupie trzeba prosić o kartę Rolling Venice za 6 eu i dopiero do niej ten bilet zniżkowy za 22 eu. Punktów sprzedaży karty jest dużo więcej na terenie samej Wenecji ale też są właśnie w Punta Sabbioni czy wysepkach Lido, Murano, Burano, w samym Mastre i na lotnisku i jeszcze kilku innych. Mapka punktów sprzedaży zniżkowej karty. Dla przybyszy autem najwygodniej jednak kupić przy wspomnianym przez Ciebie parkingu.
Dzieciory do 6 r.ż. pływają za free.
Ps ... o ile Wenecję w kolorach szarości sobie mogę wyobrazić to Burano nie
Myślę, że trafiliście i tam
gusia-s napisał(a):Ja mam niedosyt Wenecji po 3 dniach, do wszystkich obiektów były takie kolejki, że gdybyśmy w nich postali to już chyba nic więcej nie udało by się zobaczyć. Oglądaliśmy więc tylko Wenecję i jej okolicę z zewnątrz
Za to nie było upałów i było czym oddychać i wcale nic nie śmierdziało