Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.06.2006 08:10

No i jestem po lekturze... w sumie nie wiem, po co piszę tego posta, bo wszystko zostało już powiedziane... rzeczywiście - temat, jak z serialu.
Ma wspaniałą dynamikę - to wy ją tworzycie...
Andrzej - jeśli rzeczywiście jesteś psychologiem, to masz niezłe studium przypadku. Bodaj nikt oprócz Ciebie (z osób często piszących w tym wątku) nie zachował od początku do końca męskiej postawy. W czasie lektury "od deski do deski" widać niezłą sinusoidę poglądów, sympatii i antypatii. Nasi forumowicze są jak dr Jeckyl i mr Hyde - podziwiają A., gdy się złości i używa mocnych argumentów / śmieją się i niedowierzają, gdy jej nie ma, lub ktoś wskazuje jej wpadki (byki) - dało się to zauważyć szczególnie na początku drogi ...
A główna bohaterka? Sam mam mieszane uczucia, kim jest. I w ogóle mnie to nie interesuje. Bardziej mnie dziwi "dlaczego"? Skad tyle determinacji? Po co udowadniać wszystkim swoją tożsamość? Po co tyle o wszystko pytać? A. - czy nie masz przewodników?
Nieważne. Andrzej - trzymam Twoją stronę, choć wydaje mi się, że zaczynasz się zapętlać. Nie wszystko musi być tu fałszem... Może to wszystko prawda? Jako psycholog nie powinieneś chyba babrać się publicznie w czyimś ekshibicjoniźnie i wyśmiewać go? cześć, pozdrawiam wszystkich z bezpogodnej Polski
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 06.06.2006 08:17

Krystof napisał(a):No i jestem po lekturze... w sumie nie wiem, po co piszę tego posta, bo wszystko zostało już powiedziane... rzeczywiście - temat, jak z serialu.
Andrzej - jeśli rzeczywiście jesteś psychologiem, to masz niezłe studium przypadku. Bodaj nikt oprócz Ciebie (z osób często piszących w tym wątku) nie zachował od początku do końca męskiej postawy. W czasie lektury "od deski do deski" widać niezłą sinusoidę poglądów, sympatii i antypatii. Nasi forumowicze są jak dr Jeckyl i mr Hyde - podziwiają A., gdy się złości i używa mocnych argumentów / śmieją się i niedowierzają, gdy jej nie ma, lub ktoś wskazuje jej wpadki (byki) - dało się to zauważyć szczególnie na początku drogi ...
A główna bohaterka? Sam mam mieszane uczucia, kim jest. I w ogóle mnie to nie interesuje. Bardziej mnie dziwi "dlaczego"? Skad tyle determinacji? Po co udowadniać wszystkim swoją tożsamość? Po co tyle o wszystko pytać? A. - czy nie masz przewodników?
Nieważne. Andrzej - trzymam Twoją stronę, choć wydaje mi się, że zaczynasz się zapętlać. Nie wszystko musi być tu fałszem... Może to wszystko prawda? Jako psycholog nie powinieneś chyba babrać się publicznie w czyimś ekshibicjoniźnie i wyśmiewać go? cześć, pozdrawiam wszystkich z bezpogodnej Polski

Tylko po co ktoś miałby tyle sobie trudu zadać? Zdjęcia są faktycznie (wg. ich dat zrobienia) pstrykane w dniu ich umieszczania. Może są sfałszowane [daty]? Ale data zdjęcia pierwszego z dzieckiem i z Chorwacji faktycznie dzieli czas 20 kilkumiesięcy tak jak oświadczyła Aga. Kto by fałszował w nich daty - nie wiedząc, że ktoś wpadnie na to by je sparwdzać?. Podsumowuję: wg. mnie Aga faktycznie jest w chorwacji, faktycznie posiada opisaną przyczepę i samochód - co pokazała na zdjęciach. Więc czemu miałaby zmyślać co do incydentu z problemami z Austriakami - gdy pewnym jest, że ten zestaw ma DMC>3500? Więc problemy mogą mieć przy każdej kontroli policji.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.06.2006 08:19

slawek66 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
slawek66 napisał(a):
krakuscity napisał(a):
slawek66 napisał(a):
AGA&ADAM napisał(a):witam.ludziska nie jest tak zle 8O :D

http://img.gratka.pl/upload/auto/-1/71/ ... 02_A_M.jpg

super sprawa
apropo z jaką minimalną prędkością można jechać na autostradzie? :D :D :D

nie smiej sie :D :D :D

To Cię chyba Sławku zmobilizuje do szybszej pracy przy cro-nysie. :)

w przyszlym tygodniu do lakiernika idzie, potem tylko skladac i .....

jak będziesz miał ABS,8 poduszek powietrznych,i video w nagłówkach to montuję ekipę i jedziemy z Tobą do Drasnic :wink:

abs mi nie potrzebny
na razie zamiast poduszek mam powietrzne przestrzenie
Obrazek
do drasznic zawsze mozesz przyjechac, milo bedzie Cie poznac

a w przypadku gdyby celnicy wykryli u Nas nadbagaż 100kg ? :wink:
no cóż... wtedy jeden z Nas przechodzi przez granicę piechotą :D
pozdrawiam
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 06.06.2006 08:23

Sławku jak moge tu wkleić zdjęcie również swojej dzidzi? :D Jak to sie robi?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.06.2006 08:43

Witam ponownie - nie twierdzę, że Aga nie istnieje, że nie pisze prawdy - nie mnie to oceniać. Jest to dla mnie sprawa drugorzędna. Nawet jeśli Aga i jej przygoda, to tylko projekcja czyichś marzeń lub jakaś chora zabawa. Bardziej zaciekawiła mnie fala, która tak silnie potrafiła zagarnąć forumowiczów - ludzi w pełniu ukształtowanych, nie jakichś gówniarzy. I to, że ta fala majta nimi na prawo i lewo. Reality show, nic innego. Sam wiem, jak to wciąga :)
Jagoda i Zibi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jagoda i Zibi » 06.06.2006 09:34

Czytam, i czytam no to i ja wtrącę parę zdań. Jakoś od razu nie przypdła mi ta forumowiczka do gustu chwaląc się swoimi znajomościami z policją i swoją nietykalnością. Hmm, chyba jednak nie jest tak z tym do końca gdyż znajomosc z policjantami nie jest tylko na gruncie towarzyskim. Czy mówi Wam cos art. 286 par 1 kodeksu karnego? Zachęcam do lektury.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 06.06.2006 10:44

No niezłe jaja, toż to szok :D lepsze od "złotopolskich" heheheh
Proponuje wysłać szpiega do Cro niech powęszy. Jakbyście sie zrzucili na podróż to mogę jechać :lol:
Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.06.2006 11:09

Radar. proszę :lol: jak pojedziesz weż mnie ze sobą, we dwóch rażniej a droga daleka :wink: Dawno nie byłem na Istrii :lol:
Pozdrawiam
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 06.06.2006 11:59

Mariusz_M napisał(a):
Krystof napisał(a):No i jestem po lekturze... w sumie nie wiem, po co piszę tego posta, bo wszystko zostało już powiedziane... rzeczywiście - temat, jak z serialu.

Tylko po co ktoś miałby tyle sobie trudu zadać? Zdjęcia są faktycznie (wg. ich dat zrobienia) pstrykane w dniu ich umieszczania. Może są sfałszowane [daty]? Ale data zdjęcia pierwszego z dzieckiem i z Chorwacji faktycznie dzieli czas 20 kilkumiesięcy tak jak oświadczyła Aga. Kto by fałszował w nich daty - nie wiedząc, że ktoś wpadnie na to by je sparwdzać?. Podsumowuję: wg. mnie Aga faktycznie jest w chorwacji, faktycznie posiada opisaną przyczepę i samochód - co pokazała na zdjęciach. Więc czemu miałaby zmyślać co do incydentu z problemami z Austriakami - gdy pewnym jest, że ten zestaw ma DMC>3500? Więc problemy mogą mieć przy każdej kontroli policji.

Pewnie jest w Chorwacji i życzę jej dobrej pogody. :D
Ale osobość ma trochę pokręconą. Jakiś brak dojrzałości tu wyczuwam.
Taka trochę infantylna chwalipięta, która lubi być w centrum uwagi. Informacje pewnie są prawdziwe, tylko podkoloryzowane. Kręci ją ten szum wokół. Domorosły ze mnie psycholog, więc nie będę szukać skąd te potrzeby. Ale to i owo przychodzi mi do głowy. Jednak dzielić się już tymi refleksjami nie będę.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 06.06.2006 12:55

Janusz Bajcer napisał(a):Radar. proszę :lol: jak pojedziesz weż mnie ze sobą, we dwóch rażniej a droga daleka :wink: Dawno nie byłem na Istrii :lol:
Pozdrawiam

Janusz masz jak w banku ;) Z tak doświadczonym forumowiczem warto jechać :)
Niech no się tylko streszczają z tą zrzutka na nasz wyjazd bo niedługo to Agę będą zawracać z granicy ale w drodze powrotnej :D
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 06.06.2006 13:01

Ja to sie dziwie że jej mąż(prezes dużej firmy,poważny facet) pozwala żonie robić z siebie takie pośmiewisko i jaja.
Myśle że chciała zaistnieć na forum i trzeba przyznać że słowo "ratunku"zadziałało.
miało być "ratunku dlaczego mnie tu nikt nie widzi!!"
Wielki szum wokół niczego.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.06.2006 14:50

.....
Ostatnio edytowano 01.06.2013 07:40 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 06.06.2006 14:57

ja też bym chciala pochwalić sie moją furką która stoi na podwórku...mogę ze Sławkiem stanąć w wyscigach na 1/4 mili :D
tylko nie wiem jak ją wkleić :(
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.06.2006 15:06

madzia1981 napisał(a):ja też bym chciala pochwalić sie moją furką która stoi na podwórku...mogę ze Sławkiem stanąć w wyscigach na 1/4 mili :D
tylko nie wiem jak ją wkleić :(

może tym
http://www.imageshack.us/index.php
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 06.06.2006 15:14

madzia1981 napisał(a):Sławku jak moge tu wkleić zdjęcie również swojej dzidzi? :D Jak to sie robi?

tu jest istrukcja
http://syrena10.vipserv.org/forum/viewtopic.php?t=303
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi