Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 05.06.2006 22:48

dariusz73 napisał(a):chcialem sie tylko dowiedziec czy laczysz sie przez ta karte GPRS czy jakims innym sposobem ? Czy cos ustawiasz czy ona sama ci wyszukuje operatora ? Ale z tego co pamietam to ona chyba sama szuka najszybsze polaczenie. O i przypomnialo mi sie ze przeciez mozesz sie laczyc za free w hot spotach np w McDonaldzie itp . Chociaz kiedys sie polaczylem we wroclawiu w McDonaldzie i sie okazalo ze niby publiczny hotspot a i tak trzeba placic.Sam juz nie wiem kiedy to jest za free a kiedy nie. Kurde moglem sprawdzic jak to dziala w Niemczech 3 dni temu to sie sfrajerowalem.

Publiczny nie znaczy darmowy. W Polsce też jest wiele publicznych ale większośc płatnych. Rok temu byłem w Ustce i tam jest darmowy hot spot. Specjalnie przed wyjazdem zakupiłem do swojego laptopa karte WiFi bo nie było na pokładzie i spoko działało - aż się zdiwiłem, że tak dobrze (zasięg, transfer) szczególnie gdy byłem po dużej dawce teorii na ten temat i czytałem wiele rad typu, że bez anteny kierunkowej to góra na 20-30 metrów. A w praktyce przetestowałem w Ustce zasięgi grubo ponad 100m z transferem ok. 6 kilo BAJTÓW/sekundę używając najtańszej karty WiFi za 100 PLN wkładanej do gniazda USB.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 22:53

Januszku dzięki śliczne na Ciebie zawsze można liczyć w tych sprawach jestes Crowyjadacz normalnie :wink:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 05.06.2006 22:53

AndrzejJ. napisał(a):na przyczepie czepiasz zestaw złozony z anteny satelitarnej, konwertera oraz modemu satelitarnego i łaczysz się bezposednio z satelitą,a potem z cro.pl i masz nawet ,,ołt loka '' wcześniej go konfigurujesz w Polsce na kompie i działa :wink:

Facet... wyluzuj... już... weź sie zatrudnij u Krzysia w Rutkowski Patrol. Zazdrośc Cię zżera że ktos ma lepiej, więcej $$$?... Nieudaczniki i zawistnicy też muszą być na świecie, ale dlaczego akurat na tym forum?[/url]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2006 23:07

Mariusz_M napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):na przyczepie czepiasz zestaw złozony z anteny satelitarnej, konwertera oraz modemu satelitarnego i łaczysz się bezposednio z satelitą,a potem z cro.pl i masz nawet ,,ołt loka '' wcześniej go konfigurujesz w Polsce na kompie i działa :wink:

Facet... wyluzuj... już... weź sie zatrudnij u Krzysia w Rutkowski Patrol. Zazdrośc Cię zżera że ktos ma lepiej, więcej $$$?... Nieudaczniki i zawistnicy też muszą być na świecie, ale dlaczego akurat na tym forum?[/url]

http://www.cafrex.pl/pl/o_nas.htm

nieżle ,ale czemu tak trollują :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.06.2006 23:11

AgaKon napisał(a):[krakuscity wysłałam potwierdź mi tylko czy doszło :wink:

Nie doszło. :cry:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 05.06.2006 23:13

AndrzejJ. napisał(a):http://www.cafrex.pl/pl/o_nas.htm

nieżle ,ale czemu tak trollują :D

Z przyjemnością Ci odpiszę, jak tylko mnie uświadomisz (może jakąś definicję?) co rozumiesz przez trollowanie.

Mariusz

PS. Może Ci być trudno tak to ująć, żebyś sam siebie nie zakwalifikował jako troll - co niektórzy już (byc może uzasadniono być może nie) tak sądzą.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2006 23:34

Mariuszu - o trollu pisze Wikipedia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Troll :wink:
i o trollingu (trollowaniu) też :wink:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 06.06.2006 06:05

AGA&ADAM napisał(a):witam.ludziska nie jest tak zle 8O :D

http://img.gratka.pl/upload/auto/-1/71/ ... 02_A_M.jpg

super sprawa
apropo z jaką minimalną prędkością można jechać na autostradzie? :D :D :D

nie smiej sie :D :D :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.06.2006 06:27

slawek66 napisał(a):

super sprawa

To Cię chyba Sławku zmobilizuje do szybszej pracy przy cro-nysie. :)
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 06.06.2006 06:35

krakuscity napisał(a):
slawek66 napisał(a):

super sprawa

w przyszlym tygodniu do lakiernika idzie, potem tylko skladac i .....
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 06.06.2006 07:06

krakuscity napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Widać, że nawet legitymacja IPA Agnieszce nie pomogła, widocznie zapomniała zabrać, a jak nią machła , to widocznie w środku nocy Austriacy niedowidzą :wink:

Ma legitymację a nie jest policjantką, zna języki (bo wie dlaczego ją "zatrzymali" ) a nie ma przy sobie mapy samochodowej w tak dalekiej drodze, posiada laptop, potrafi się nim posługiwać a nie wie jak odszukac inną trasę przejazdu.
Od początku sądziłem, ze ta "pani" chce parę osób wkrecić. To zdjęcie pewnie gdzieś było w internecie.
Ja jadę w czwartek przez Austrię i zobaczymy jak bedzie.
A jak sie mylę to zapraszam "Agnieszkę" na rakije lub dobre winko - spotkanie w Chorwacji, u Anii - Plumka http://www.makarska-riwiera.pl/, też będę na riwierze makarskiej i w okolicach Dubrownika.
Pozdrawiam wkręconych. :lol: :lol:

Mam bardzo podobne refleksje. I te opowieści jaki ma się świetny samochód, którym się potrafi bardzo szybko jeździć. I takie tam różne.
Wygląda mi to na jakieś niekoniecznie prawdziwe opowieści :?: Ale mogę się mylić. Ostatecznie to tylko tekst w internecie, nie mogłam spojrzeć kobiecie prosto w oczy.
Pozdrawiam
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 06.06.2006 07:14

Ten post to fajna odskocznia od tego,ze jak patrze na web kamerki w HR to troche tam deszczyk pada,no moze w roznych rejonach,ale jednak pada i to dzien w dzien.Wyjazd mam blisko i troche sie martwie jaka bedzie pogoda w Dalmacji na poczatku lipca,ale czytajac ten watek,ktory przeszedl wszelkie oczekiwania,pozwala zapomniec o pogodzie i innych tematach na forum...moze to i dobrze...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.06.2006 07:28

slawek66 napisał(a):
krakuscity napisał(a):
slawek66 napisał(a):

super sprawa

jak będziesz miał ABS,8 poduszek powietrznych,i video w nagłówkach to montuję ekipę i jedziemy z Tobą do Drasnic :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 06.06.2006 07:54

AndrzejJ. napisał(a):
slawek66 napisał(a):
krakuscity napisał(a):
slawek66 napisał(a):

super sprawa

jak będziesz miał ABS,8 poduszek powietrznych,i video w nagłówkach to montuję ekipę i jedziemy z Tobą do Drasnic :wink:

abs mi nie potrzebny
na razie zamiast poduszek mam powietrzne przestrzenie
Obrazek
do drasznic zawsze mozesz przyjechac, milo bedzie Cie poznac
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.06.2006 08:03

Haweł napisał(a):Ten post to fajna odskocznia od tego,ze jak patrze na web kamerki w HR to troche tam deszczyk pada,no moze w roznych rejonach,ale jednak pada i to dzien w dzien.Wyjazd mam blisko i troche sie martwie jaka bedzie pogoda w Dalmacji na poczatku lipca,ale czytajac ten watek,ktory przeszedl wszelkie oczekiwania,pozwala zapomniec o pogodzie i innych tematach na forum...moze to i dobrze...

Haweł jak będziesz jechał to akurat ja będę wracał z HR. Nie ma się co o pogodę martwić, w ewentualne pochmurne dni wykorzysta się na zwiedzanie a tego nigdy nie jest za wiele. Co do wątku to pobił on rekordy wpisów w tak krótkim czasie, ja się dobrze bawiłem, nawet maila napisałem ale odpowiedzi jak nie ma tak nie ma i pewnie nie będzie. :lol: Był moment, że nie bardzo wiedziałem czy to wkręt czy nie.
Schemat już kiedyś był podobny, tyle, że teraz jest to sympatyczne, :) ale....co za dużo to nie zdrowo więc ja już z tego wątku uciekam. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi