Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2006 20:23

AgaKon napisał(a):
wojan napisał(a):Śledztwa ciąg dalszy:

Z powyższej wypowiedzi wynika,że mieliście jechać z mężem na dwa samochody i w większym gronie.Nic nie pisałaś,że zmieniły się plany wyjazdowe.
I pytanie trzecie(tu się powtórzę):
Prosimy o zdjęcie z aktualną chorwacką gazeta.
Myślę,że taki dowód zamknie usta wszystkim niedowiarkom.
Pozdrawiam.

a więc wytłumaczenie jest banalnie proste, mój mąż z moim szwagrem mieli jechać pierwsi a ja z moją siostrą za nimi różnica wyjazdu miała eynosić 2 godzinki góry trzy ponieważ ja musiałam być w pracy i pozamykać pare spraw przed wyjazdem , udało mi się jednak wyjść szybciej i w drogę ruszyliśmy razem zanim jednak to zrobiliśmy pojechaliśmy z mężem sprawdzić ciśnienie w kołach przyczepy i co się okazało mieliśy złe opony ( miały za małą mośność ) więc trzeba było je zmienić :? troszkę to trwało bo prawie dwie godziny więc zanim zaczęli zmieniać nam opony stwierdziliśmy żeby moja siostra jednak jechała z mężem i będziemy na telefonie i tak się też stało , mało tego gdyby oni nie wyjechali wcześniej tylko wyruszyli byśmy razem to nie mielibyśmy tego całego zamieszania na granicy ponieważ szwagier ma prawojazdy na wszytskei kategorie i to on mógł śmiało przejechać granice i jechac dalej niestety stało się tak ,że oni byli już 260 km przed nami i nie było sensu żeby wracali chociaż chceili my chcieliśmy jak najszybciej dojechac jak pisłam wczesniej małe dziecko ,deszcz, wichury i setki kilometrów przed nami :( a co do zdjęć to jest różnica ponieważ na pierwszym zdjęciu moja Oliwia ma raptem 3 miesiące a teraz ma 20 miesięcy nie mam na tym laptopie aktualnych zdjęć więc wstawiłam to co miałam

jesli jeszcze jakieś pytania to proszę :D[/quote]

no ,kupiłem czipsy i coca colę :wink:
mam pytanie o nośność opon !jaka jest wymagana w waszym przypadku?
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 05.06.2006 20:24

chce powiedziec ze córeczka bardzo ładna gratuluję a co do tego całego zamieszania na forum to sie nie przejmuj tylko spokojnie wypoczywaj po to są w koncu wakacje Pozdrawiam i życzę słonecznej pogody Tobie i Twojej Rodzince pozdrowienia z zimnego wrocławia Tomiusz
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 20:29

8)
Ostatnio edytowano 20.06.2006 19:28 przez AgaKon, łącznie edytowano 1 raz
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 20:37

ja tam nie powatpiewalem i uwazam ze dzisiejsza gazeta to zaden dowod ...zrobic taki trick jak dla mnie to 5 min roboty....a to ze sie czepiam szczegolow technicznych to zboczenie zawodowe, nic zlosliwego.....tylko dlaczego nie odpisujesz na moje maile ? :cry:

ps. ladny przedsionek.Zona mnie straszy ze rozlozenie pontonu to nic w porownaniu z przedsionkiem.Jak zlozylem ponton to bylem caly mokry. O przedsionku nawet nie mysle bo od razu jestem zmeczony :lol:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 20:45

8)
Ostatnio edytowano 20.06.2006 19:29 przez AgaKon, łącznie edytowano 1 raz
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 05.06.2006 20:55

Podziwiam Cię Aga, że jeszcze chce Ci się udowadniać, że nie jesteś wielbłądem. Ja bym na Twoim miejscu dawno podziękował frustratom i miło spędzał czas na odpoczynku, a nie przy laptopie - czego szczerze Ci życzę.
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 20:57

chcialem sie tylko dowiedziec czy laczysz sie przez ta karte GPRS czy jakims innym sposobem ? Czy cos ustawiasz czy ona sama ci wyszukuje operatora ? Ale z tego co pamietam to ona chyba sama szuka najszybsze polaczenie. O i przypomnialo mi sie ze przeciez mozesz sie laczyc za free w hot spotach np w McDonaldzie itp . Chociaz kiedys sie polaczylem we wroclawiu w McDonaldzie i sie okazalo ze niby publiczny hotspot a i tak trzeba placic.Sam juz nie wiem kiedy to jest za free a kiedy nie. Kurde moglem sprawdzic jak to dziala w Niemczech 3 dni temu to sie sfrajerowalem.
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 21:04

krzychu_72 napisał(a):Podziwiam Cię Aga, że jeszcze chce Ci się udowadniać, że nie jesteś wielbłądem. Ja bym na Twoim miejscu dawno podziękował frustratom i miło spędzał czas na odpoczynku, a nie przy laptopie - czego szczerze Ci życzę.

tez mialem napisac ze na jej miejscu to chyba nic bym nie udowadnial a jedynie napisal POCALUJCIE MNIE W DUPE . Ale to ogolne wiec mogloby i obrazic tych dobrych, co nie przesli na zla strone mocy - R. Giertych :lol:

Jednak jestes na tyle ambitna ze obronilas sie. Wszyscy co Cię obrazili powinni teraz bic sie w piers i zalowac za grzechy :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 21:14

no i kurczę znowu walę byki i przeliterowywuje się :oops: Andrzejku Miodku przepraszam obiecuję poprawę :wink: ale za szybko klikam :?

tomiusz dziękuję staram się wypoczywać ale raczej aktywnie :wink:

Krzychu no widzisz a ja tak nie potrafię i nie potrafię zrozumieć po co ta cała nagonka jeden Trolik Andrzejek nakręca całą sytuację i to przez niego ludzie dali się wkręcić :? no ale cóż ja tam wole być czysta żebym nie musiała świecić oczami tym bardziej że jest tu parę ludzi z opolszczyzny i z samej Nysy też :) więc powoli staram się wytłumaczyć wszelkie niedomówienia :wink:

Darek łączę się prze kartę 3G/GPRS/EDGE a najbliższy McDonalds jest chyba w Pule a to jakieś 50 km stąd :D więc sam rozumiesz zresztą nie przeliczam nieczego nakasę :wink:
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 05.06.2006 21:15

Aga

Super zdjęcia i widać że zrobiło się trochę cieplej.
Mam nadzieję że za 3 tygodnie ( gdy ja dojadę do CRO ) już lato będzie w pełni.

Daj sobie spokój z gazetami. Jak niedowiarki chcą sprawdzić
kiedy były zrobione zdjęcia to niech sobie odczytają EXIF.

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.

Robert
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 21:29

Rubino dzięki :D a tak nawiasem mówiąc to musiała bym być skończoną kretynką żeby stanąć do zdjęcia z rozłożoną gazetą do zdjęcia :lol: :lol: :lol:

Darek zapomniałam dopisać najlepiej samemu wybrać sieć tak mi się wydaję bo po tem necik szaleje i nie wie którą wybrać :? ach i jeszcze jedna poprawka na tablicy znamionowej napisane jest że waga całkowita wynosi 1350 kg :?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.06.2006 21:30

AgaKon korzystaj z pięknej pogody, wypoczywaj, mam nadzieję, że bardziej na południu będzie cieplej, Twojego auta Chrysler cabrio nie kojarzę ale poszukam w internecie jak wygląda.

Pozdrawiam (mail nie doszedł) :wink:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.06.2006 21:34

Rubinio napisał(a):Jak niedowiarki chcą sprawdzić
kiedy były zrobione zdjęcia to niech sobie odczytają EXIF.

Rozsądne niedowiarki już dawno to zrobiły; mniej rozsądne obmyślają następne "chytre" posunięcia... :?

PozdraV
J.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 21:35

krakuscity no sciągnęłam Cię myślami bo właśnie szukalam Cię po użytkownikach żeby wysłać ponownie meila ale mi się nie udało błagam podaj mi go :wink: to zaraz napiszę z innej poczty ( nie mogę się zalogować na onet) a nie mam swojego prywatnego outloka tutaj :(
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 21:42

AgaKon napisał(a):Darek zapomniałam dopisać najlepiej samemu wybrać sieć tak mi się wydaję bo po tem necik szaleje i nie wie którą wybrać :? ach i jeszcze jedna poprawka na tablicy znamionowej napisane jest że waga całkowita wynosi 1350 kg :?

waga czy dmc ? zreszta niewazne, policjanci takich rzeczy nie wiedza wiec i kobieta ma prawo .Juz mi nic nie prostuj, chcialem tylko wiedziec internet ale juz wszystko jasne
- Przedwczoraj bylem w Berlinie i po drodze z 50 kamperow minalem
- Conajmniej 10 aut z lodziami
- Dzisiaj twoje zdjecia z CRO mnie juz dobily totalnie
Nawiozlem jeszcze gazet niemieckich z przyczepami i lodziami i sie dobijam wieczorami.
Ide sie jutro pakowac bo jestem juz podkrecony. czuje ze sie to skonczy awantura w domu i zleceniem wizyty u psychoanalityka.

nie zapomij o mailu, plis
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi