Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 19:35

http://www.przegubowiec.rulez.pl/galeri ... ?pos=-1849 FUX to jest tańsze rozwiązanie - robisz prawko, trochę weny twórczej i parę wizyt w meblowym i kto Ci dethfflesem na kampie podskoczy - i zawsze koszty podróży można rozłożyć :wink: :lool:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.06.2006 19:35

Janusz Bajcer napisał(a):
FUX napisał(a):JANUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czego ludzi na wieczór denerwujesz. Właśnie wczoraj w Empiku przeglądałem gazetkę. Ceny od 40.000 ale euro :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Żegnam ozięble :wink: :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: FUX

A co? to już nawet pomarzyć nie można :cry: :lol: :lol: :lol:
A mnie już nie daleko do emerytury :wink:

Janusz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ograniczaj się, emerytura za progiem, jak sam piszesz. Życzymy radości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.fleetwoodrv.com/americanheritage/

Fux
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 05.06.2006 19:41

dariusz73 napisał(a):
rich72 napisał(a):

Ps. A Ty jaką furą ciągniesz campa :?:

kupilem 2 tyg temu nowego RAV4 specjalnie do ciagniecia przyczepy

Ja dość dużo jeździłem, z przyczepą:
Rady.
1. Nie wolno oszczędzać paliwa, tzn jechać z małymi obrotami silnika, przyczepa (kemping) szarpie szczedólnie na silnym wietrze
2.Absolutnie nie gonić auta(szczególnie nowego- sam jeźdze terenówką)
sczególnie z silnikiem diesla
3. Koniecznie po zatrzymaniu pozostawić silnik pracujący min 1 minutę (lub wozić zapasową turbosprężarkę).
4. Z góry nigdy nie jechac na luzie.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 05.06.2006 19:44

dariusz73 napisał(a):Fux przeciez my mowimy o dieslu a nie benzynie, dokladnie 136KM jak podaje toyota

Janusz kamper to dobra alternatywa ale cos za cos. Stawiasz go na polu kampingowym i odpada jakakolwiek jazda po okolicy.Jak jestes sam z zona to wynajmujesz skuter i brykasz ale jak sa male dzieci to juz problem.I z tego co widze w Niemczech to w kampery to tylko emeryci wchodza, jak jest rodzina z dziecmi to przyczepa. Ja tez bym chetnie kupil kampera i ciagnal jeszcze RIB-a na haku ale wtedy odchodza mi okoliczne wycieczki.A z tego akurat niechcialbym rezygnowac.

Widziałem że młodsze rodzinki biorą rowery. Faktem jest że camper ogranicza mobilność. No i wymaga przynajmniej 2 tygodniowego urlopu żeby gdzieś sensownie dojechać.
Ale nie powiem chciałbym kiedyś spróbować :roll:
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 05.06.2006 19:46

witam.ludziska nie jest tak zle 8O :D

http://img.gratka.pl/upload/auto/-1/71/ ... 02_A_M.jpg

super sprawa
apropo z jaką minimalną prędkością można jechać na autostradzie? :D :D :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 19:51

nie ma ograniczeń :lol:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Autosan-H9.jpg
mówimy o rzeczach naprawdę wielkich :wink:
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 05.06.2006 19:51

myślałem w tym roku o wpożyczeniu takiego wozu drabiniastego.
prawie 500 pln doba
kaucja ok 6000 pln

to tak jak drugi pobyt na HR.

ale kiedyś sobie fundne już do świnki zapodałem 5 pln. :!: :!:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 19:54

AGA@ADAM a Wy kiedy do Crolandii bo ja niedaleko Gliwic mieszkam :?: :lol:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 19:58

Witam

no i nadszedł czas na kolejne moje riposty, tłumaczenie sie itd do tego widzę,że pszeszłam już lustracje i zweryfkowaliście mój majątek :lol: :lol: :lol:

no dobra to poodpowiadam jeszcze bo coż mi innego zostało

robgot napisał(a):Tylu poważnych Ludzi dało się nabrać. Jestem na 99,999% nie właściwie na 100% pewien o prowokacji. Kochani nie wpuszczają was do Austrii i co robicie??! Wyjmujecie laptoka łączycie się w środku nocy i szukacie pomocy, jakiej pomocy, od kogo?? Po co?? Nie macie mapy i nie wiecie,że można jechać przez Węgry ewentualnie innym przejściem np. Znojmo 40 km obok albo Laa jeszcze bliżej. I to wszystko właściciel Audi A8 za 400000zł nie wierzę. AgaKon udało Ci się sprowokować całe forum, a nam padło na głowę chyba już bliskość naszych wyjazdów, temperatury i chęć zobaczenia Jadranu, i wygrzania swoich kości na plaży. Panie psycholog nie wyrzucaj swojego dyplomu miałeś rację! PROWOKACJA!!! PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
Takie posty dodają świeżej krwi i ożywiają forum. Gratuluję AgaKon. A jeżeli się mylę to życzę udanego wypoczynku. Jeżeli jesteś tak skora do robienia zdjęć na miejscu to zrób sobie foto z dzisiejszą gazetą. Niestety jestem niewiernym Tomaszem. Pozdrawiam zostało mi jeszcze 30 dni do wyjazdu jeszcze trochę i zacznę liczyć godziny.

Pozdrawiam Robgot

Drogi Tomaszu no coż nie wiem skąd wybalazłeś tą cenę za auto ja nigdy nie pisałam ile kosztowało auto i jaki to rocznik no ale cóż są tacy którzy wiedzą lepiej :D co do zrobienia zdjęcia z gazetą to szczerze nie wpadłam na to ale może jutro :roll: a co do komunikowania się przez laptopa to .......już pisałam o tym nie tylko napisałam na forum ale też kożystałam ze stronki Viamichelin , na forum napisłam bo bylam pewna że dostanę szybką odpowiedź od ludzi którzy są doświadczeni i wiedzą którędy najszybciej się dostać a przez top że internet cały czas mi się rozłaczął nie mogłam nic napisać ale to moja wina bo w ustawieniach nie ustawiłam sobię jednej sieci i satelita namierzła cały czas różne satelity i non stop coś się działo o rozłaczało bo albo inna była szybsza albo akurat włączała się jeszcze inna i tak dalej :wink:
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 05.06.2006 19:59

myśle że ok 7.07.
na Ciovo
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 05.06.2006 20:05

jechalibyśmy już na koniec czerwca ale okazało sie że nasze paszporty przeterminowały sie .
nowe mają być na początku lipca.
ale może to i lepiej bo pogoda sie wyklaruje. :)
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 20:07

nie ustawiłam sobię jednej sieci i satelita namierzła cały czas różne satelity

siec komorkowa to dziala z tego co wiem przez nadajniki naziemne bo gdyby dzialala przez satelite to po co bylyby telefony satelitarne za ktore placi sie od cholery kasy ? Chyba ze cos przeoczylem ,nie to ze sie czepiam tylko co by nie wprowadzac w blad innych.Byc moze sie myle

AgaKon a co do laczenia sie z netem to prosilem o szczegoly, nie chce cie sprawdzac tylko po prostu mnie interesuje ta kwestia
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 20:16

8)
Ostatnio edytowano 20.06.2006 19:26 przez AgaKon, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2006 20:17

krzysiek M. napisał(a):W Nysie sa 2 szt. audi S8. Zdjęcie Agakon nijak nie pasuje do pasażerek tych aut. Ciekawi mnie to niezmiernie, kimże to jest Agnieszka. Hej.

Wróc wszystko jasne, ale sie dziewczyna zmieniła :?:
Już wiem kto to jest . Pozdrowionka dla pani Agi K. :D

a ..........czyli sugerujesz operację plastyczną :roll: no no
to się nazywa poświęcenie dla forum :wink:
teraz nik łączy się przez satelitę ,a ten znów przez satelitę,czyli mamy łaczność z AgaKon i to najważniesze :D
jutro będzie na tle gazety z datą 06.06.2006. :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 05.06.2006 20:19

8)
Ostatnio edytowano 20.06.2006 19:27 przez AgaKon, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi