Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robgot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robgot » 04.06.2006 22:34

Prowokacja- Dlaczego nie wiem , a może :
Karnacja
aparycja
wdzięk
Inteligencja
urok osobisty
bezpretensjonalność
kasa
zabawa
nuda
ZN
ZNP
itp.....
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 04.06.2006 23:46

Aloha hej ! :):)

Czytamy to forum od paru godzin z zapartym tchem bo faktycznie akcja rozwija sie jak w niezłym serialu :):):)
Sami jestesmy ciekawi jak to sie skończy, no ale jeżeli jest to prawda to co AgaKon pisze, to macie niezła przygodę do zapamietania. Takie nie zapowiedziane akcje najgłebiej zapadaja w umyśle i cementują związki :):)
No ale jeśli to prowokacja......

Pozdrawiamy i czekamy...:):)

P.S.
Zapodaj wiecej fot z cro !!! plis !!!:)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 09:12

też miałem trochę ubawu z wynikłej sytuacji z kartoflami ale co niektórzy nie wiedzą kiedy skończyć i kiedy coś co na początku dla nas było zabawne zaczyna być poprostu niesmaczne lub wręcz prymitywne.
robgot napisał(a):
Tylu poważnych Ludzi dało się nabrać. Jestem na 99,999% nie właściwie na 100% pewien o prowokacji. Kochani nie wpuszczają was do Austrii i co robicie??! Wyjmujecie laptoka łączycie się w środku nocy i szukacie pomocy, jakiej pomocy, od kogo?? Po co?? Nie macie mapy i nie wiecie,że można jechać przez Węgry ewentualnie innym przejściem np. Znojmo 40 km obok albo Laa jeszcze bliżej. I to wszystko właściciel Audi A8 za 400000zł nie wierzę. AgaKon udało Ci się sprowokować całe forum, a nam padło na głowę chyba już bliskość naszych wyjazdów, temperatury i chęć zobaczenia Jadranu, i wygrzania swoich kości na plaży. Panie psycholog nie wyrzucaj swojego dyplomu miałeś rację! PROWOKACJA!!! PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
Takie posty dodają świeżej krwi i ożywiają forum. Gratuluję AgaKon. A jeżeli się mylę to życzę udanego wypoczynku. Jeżeli jesteś tak skora do robienia zdjęć na miejscu to zrób sobie foto z dzisiejszą gazetą. Niestety jestem niewiernym Tomaszem. Pozdrawiam zostało mi jeszcze 30 dni do wyjazdu jeszcze trochę i zacznę liczyć godziny.

Pozdrawiam Robgot

Nie zdziwię się jak dostaniesz zdjęcie z gazetą
Wszyscy lubimy się bawić i lubimy jak jest zabawnie,dlatego temat cieszy się takim wzięciem,bo to my zrobilismy go zabawnym.
Slapol napisał ,że na ratunek odpowiadam - ziemniaki.
A przecież inaczej nie można. Bo albo ktoś naszą inteligencję ma za nic albo swoją. I chce się ośmieszyć co pewnie bez pomocy Slapcia i innych nie byłoby to możliwe,ale to już inny temat.

Powiem że obaj jesteście dla większości tego forum żałośni
Robgot http://moto.allegro.pl/showcat.php?id=1 ... view=gtext
nie wszyscy koniecznie kupują nowe auta a nawet jeśli tak to niektórzy po to pracują żeby się czegoś dorobić. Są też tacy, którzy mają mentalność skazującą ich na niepowodzenia życiowe i to nie tylko w sferze majętności ale również każdej innej. Ale nie martwcie się Panowie Tico też dacie rady nad jardan dojechać :twisted:

Aga :lol: nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę (i to nie S8 i przyczepy) tylko tego że już nad Jardanem jesteś :wink: Przyjemnego pobytu z całego serca i liczymy na obszerną relację po powrocie :lol:
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 05.06.2006 09:43

Jestem tu całkiem nowy - ale ubaw mam po pachy - nieznam was osobiscie - i z pewnoscią czesci z was już niechciał bym spotkać - zresztą chyba była by miedzy nami zbyt wielka rużnica wieku, i wspolnego tematu bysmy napewno nieznalezli - bo i na Chorwację patrzymy inaczej.
Zachowania z piaskownicy powiedziałem już dawno dość, a tu ewidentna piaskownica wyłazi tylko zabawki sie zmieniły, smutne bo myślałem ze trafiłem pomiedzy dojrzałych ludzi od których czegoś sie nauczę - myliłem sie, nauka to żadna a jedynie smutne widowiska w którym reżyserem jest zazdrość.
Postawa co poniektórych to typowe "POLACTWO" !!! - uwierzcie mi wstydze sie bedąc za granica własnie za takich "rodaków".
Śmiesznie było ale do czasu kiedy zaczeły wyłazić osobiste niecheci oraz publiczne pranie smrodów - a i jeszcze ten wasz wyimaginowany Troll - Kolejna spiskowa teoria dziejów?

PS:
Tico to naprawde fajna fura! z liściem kapusy jako logo na masce.
AgaKon - Tobie i Twojej rodzine udanego wypoczynku życze!
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2006 09:47

rich72 napisał(a):też miałem trochę ubawu z wynikłej sytuacji z kartoflami ale co niektórzy nie wiedzą kiedy skończyć i kiedy coś co na początku dla nas było zabawne zaczyna być poprostu niesmaczne lub wręcz prymitywne.
robgot napisał(a):
Tylu poważnych Ludzi dało się nabrać. Jestem na 99,999% nie właściwie na 100% pewien o prowokacji. Kochani nie wpuszczają was do Austrii i co robicie??! Wyjmujecie laptoka łączycie się w środku nocy i szukacie pomocy, jakiej pomocy, od kogo?? Po co?? Nie macie mapy i nie wiecie,że można jechać przez Węgry ewentualnie innym przejściem np. Znojmo 40 km obok albo Laa jeszcze bliżej. I to wszystko właściciel Audi A8 za 400000zł nie wierzę. AgaKon udało Ci się sprowokować całe forum, a nam padło na głowę chyba już bliskość naszych wyjazdów, temperatury i chęć zobaczenia Jadranu, i wygrzania swoich kości na plaży. Panie psycholog nie wyrzucaj swojego dyplomu miałeś rację! PROWOKACJA!!! PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
Takie posty dodają świeżej krwi i ożywiają forum. Gratuluję AgaKon. A jeżeli się mylę to życzę udanego wypoczynku. Jeżeli jesteś tak skora do robienia zdjęć na miejscu to zrób sobie foto z dzisiejszą gazetą. Niestety jestem niewiernym Tomaszem. Pozdrawiam zostało mi jeszcze 30 dni do wyjazdu jeszcze trochę i zacznę liczyć godziny.

Pozdrawiam Robgot

Nie zdziwię się jak dostaniesz zdjęcie z gazetą
Wszyscy lubimy się bawić i lubimy jak jest zabawnie,dlatego temat cieszy się takim wzięciem,bo to my zrobilismy go zabawnym.
Slapol napisał ,że na ratunek odpowiadam - ziemniaki.
A przecież inaczej nie można. Bo albo ktoś naszą inteligencję ma za nic albo swoją. I chce się ośmieszyć co pewnie bez pomocy Slapcia i innych nie byłoby to możliwe,ale to już inny temat.

Powiem że obaj jesteście dla większości tego forum żałośni
Robgot http://moto.allegro.pl/showcat.php?id=1 ... view=gtext
nie wszyscy koniecznie kupują nowe auta a nawet jeśli tak to niektórzy po to pracują żeby się czegoś dorobić. Są też tacy, którzy mają mentalność skazującą ich na niepowodzenia życiowe i to nie tylko w sferze majętności ale również każdej innej. Ale nie martwcie się Panowie Tico też dacie rady nad jardan dojechać :twisted:

Aga :lol: nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę (i to nie S8 i przyczepy) tylko tego że już nad Jardanem jesteś :wink: Przyjemnego pobytu z całego serca i liczymy na obszerną relację po powrocie :lol:

Rich ,,hiba '' coś ci się pomyliło.Gdzie ty się dopatrzyłeś tej zazdrości o dżwignię biegów? :D
Kiedyś już ktoś był na tym forum co tak wulgarnie się wyrażał jak ktoś kto ukrywa się pod nikiem AgaKon.Popatrz ile jest błędów ortograficznych w postach pod tym nikiem,i co te posty wyrażają.Cwaniactwo i arogancję.
Nie zdziwiłbym się gdyby to był dawny pitag.
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 05.06.2006 10:16

Mi się też wydaje, że większość złośliwości wynika z czystej zazdrości, że Aga może się powygrzewać na słonku a my tu wszyscy musimy siedzieć w robocie, za oknem leje okrutnie i w nocy było 5 stopni (!!!). Jaskiniowcy u władzy - epoka lodowcowa wraca jak nic :D

AgaKon - pozdrawiam całą rodzinkę (mimo, że mi się jakoś dziwnie zdjęcia nie pokazują. Może to i lepiej, bo juz się prawie pochorowałam od tych pięknych widoków :D ). Pisz koniecznie. Dla mnie takie doświadczenia są bardzo cenne. Ja jadę 16 czerwca :D
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 10:26

AgaKon napisał(a):
auto waży 2300
przyczepa 1300

no to ruszcie teraz glowka cwaniacy..czepiacie zie bzdurnych sytuacji ktore tak naprawde moga sie kazdemu przydarzyc i ja w tym nie widze nic dziwnego, ale wytlumaczcie to co zacytowalem wyzej....a akurat masy wlasne i DMC roznych pzryczep mam obcykane do perfekcji bo dlugo to analizowalem zanim zmowilem przyczepe pol rok temu.

AgaKon pisala ze ma HOBBY PRESTIGE 5,50 - takiej dlugosci hobby prestige nie ma, albo 5,40 albo 5,60
nawet biora pod uwage najmniejszy model 5,40 to ma on DMC az 1500kg,Skad zatem to 1300? To nie jest mozliwe.Taki model nie istnieje. 1300kg to on moze miec ale mase wlasna.Wiec jesli to masa wlasna to wcale nie przekroczyla o 100kg tylko o wiele wiecej, jakies 300kg lacznie.
Nie chce nikogo krytykowac ale to taka troche sztuczna historia dla zwrocenia uwagi wokol wlasnej osoby. Chcialbym sie mylic ale liczby nigdy nie klamia.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 10:40

Podejrzliwość moim zdaniem nie jest cechą pozytywną i doszukiwanie się czegoś w postach AgaKon dla mnie jest bezpodstawnym. To że ktoś w tekscie zrobi byka... mnie też się zdarza.. byleby coś wnosił post dla naszej społeczności cromaniackiej.
Również nie jestem zwolennikiem pisania byle jak ale te kilka byków w postach Agi nie wydaje mi się tragedią - na forum Miodka stać by się nią mogło.
Ludzie są ludźmi a tu Word nie poprawia.
Ps.
Rich ,,hiba '' coś ci się pomyliło.Gdzie ty
- ja staram się w dyskusji pisanej (Miodek również jest zwolennikiem) używać dużych liter w słowach "Ci", "Ty", "Tobie", "Ciebie" ale oczywiście nie karzę Ci zmieniać nastawienia co do mojej osoby i związanych ze mną zaimków osobowych.
PozdraV :D
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 11:12

podejrzliwosc to raczej synonim ludzi co albo im sie nie powiodlo w zyciu i chca innemu tez utrudnic albo takich co preferuja seriale brazylijskie i takie sytuacje ich nakrecaja. Mi utkwilo w pamieci z ta przyczepa bo akurat to dla mnie temat na czasie, w ten piatek odbieram od dilera swoje cudo :D A tak poza tym to reszta mnie juz nie obchodzi.

przynajmniej mam chetna na wspolne plywanie jachtem......Pozdrowienia dla Agi
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.06.2006 11:15

Sprzedam dużą jednoosiową niemiecką
przyczepę campingową
HOBBY Prestige 545 TL
w idealnym stanie.

Dane techniczne:

- rok produkcji: 1990
- długość wnętrza przyczepy: 5,45 m
- długość całkowita razem z hakiem: 6,95 m
- wysokość: 2,50 m
- szerokość: 2,20 m
- masa własna przyczepy: 1150 kg
- dopuszczalna masa całkowita: 1300 kg
- badanie techniczne ważne do: 04.2007r.

Przyczepa 5-6 osobowa z salonem i oddzielną sypialnią zamykaną rozsuwanymi drzwiami z dwoma oddzielnymi łóżkami.

Na wyposażeniu:

- duży przedsionek (na całą długość przyczepy) użyty tylko raz
na jeden sezon,

- aneks kuchenny z lodówką Electrolux,
- kuchenka gazowa
- kuchenka mikrofalowa
- ekspres do kawy
- wyciąg kuchenny
- podświetlenie kuchenne
- zlewozmywak

- łazienka z WC opróżnianym z zewnątrz przyczepy
- umywalka
- brodzik prysznicowy
- dwa duże lustra
- liczne szafki

- duża szafa ubraniowa

- wiele mniejszych szafek i schowków,

- instalacja radiowo-telewizyjna (również satelitarna) ze
wzmacniaczem sygnału z wyciąganym masztem antenowym

- wszystkie okna są uchylne z moskitierami i żaluzjami,

- przyczepa posiada ogrzewanie gazowo-elektryczne z
systemem nadmuchu powietrza rozprowadzającym ciepło

- licznik energii elektrycznej

- butla gazowa

- pojemniki na wodę

- hak ze stabilizatorem jazdy

- nowe opony 195/65 R14

Przyczepa jest bezwypadkowa, zarejestrowana i ubezpieczona w Polsce, posiada ważne badanie techniczne do kwietnia 2007r.

Przyczepa nie była użytkowana w Polsce, dwa tygodnie temu została sprowadzona z Niemiec (od pierwszego właściciela), jest w idealnym stanie, bardzo zadbana !!!

Przyczepę można obejrzeć osobiście w Katowicach

W przypadku pytań proszę o telefon: 0-606-276-401

A te 5 cm to może dla żony mieć znaczenie a nie w określaniu długości przyczepy :wink:
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 11:19

ja nie mowie o starych szrotach tylko o w miare nowych przyczepach.
Wywnioskowalem ze jesli ktos jezdzi autem za 400k to i przyczepa ma nowa.
Ja mam auta tylko za 250k ale za przyczepe dalem 100k.
A jesli ktos jezdzi autem za 400k a przyczepa za 5k to musi byc zdrowo walniety.

Przyczepy tej dlugosci 5,5m od min 3-4 lat nie ma szansy zeby mialy DMC mniejsze od 1400.Chyba ze jest to jakas wersja light ale na pewno nie wypasiona wersja Hobby Prestige.Jezdze co roku na wystawy do Lipska i raczej sie orientuje w temacie

moja zona mnie uprzedzala zeby wogole nie pisac o przyczepie "bo ci ludzie zaraz wkleja taka rocznik 87". Widze ze sie nie pomylila.Wiec jak mam z kims gadac o przyczepach w kategori rocznik 90 to trace tylko swoj drogocenny czas.
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 05.06.2006 11:41

Do pewnego momentu te "reality show" było interesujące. Po co te obrażanie jednych przez drugich ?
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 05.06.2006 11:44

a tak poza tym to ja nie czepiam sie 5cm wiecej czy mniej bo to banal, tylko zwracam uwage na straszna roznice w DMC. A 300kg wiecej w DMC to akurat jest ogromna roznica Ale widze ze jak ktos chce sie czegos czepic to i tak zinterpretuje wszystko po swojemu.

back online za 2 tyg ale juz z Grecji.....moze wtedy beda lepsze nastroje na tym forum....
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.06.2006 11:57

a tą długość przyczepy to mierzymy razem z hakiem czy bez ?
bo długość haka może mieć tu fundamentalny wpływ na ocenę długości :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.06.2006 12:05

Śledztwa ciąg dalszy:

AgaKon napisał(a): to moje zdjęcie z moim dzieckiem
Obrazek

Obrazek
AgaKon napisał(a):
a czego nie kapujesz pytaj wprost :?: :?: :?: :roll:

Więc pytam wprost- dzieci na powyższych zdjęciach są troszkę niepodobne do siebie,chyba że przyjmiemy teorię,że były robione(zdjęcia nie dzieci :lol: ) w dużym odstępie czasu coś ok.roku.Mam rację?
Pytanie drugie:
AgaKon napisał(a):Marisa my również pierwszy raz z naszą córeczką jedziemy w tak daleką podróż ma 20 miesięcy najdalej była nad morzem a mamy ok 700 km :? na szczęście moje dziecko całkiem nieźle znosi podróż :D Mąz wyjeżdża pierwszy z nią moją siostrą i jej mężem ruszają ok 13 :00 tak zasypia moje dziecko i śpi ok 2,3 godz dziennie więc już jest coś potem mała przerwa na obiadek Ja wyjeżdżam 4 godziny po nich więc musimy się gdzies spotkać i przesadzam Oliwę do siebie do auta , mam tam DVD w zagłówkach więc ze 2,3 będzie z głowy bo będzie oglądać bajki córeczka zasypia mi ok 20:00 więc już potem cała noc przed nami jedziemy na Istrię na poczatek więc mamy tylko ok 960 km :roll: chyba więc jakoś podróż nam zleci. Wydaje mi sie ,że dobrzejest wyjechać popołudniu zarzymać sie co jakiś czas na przerwę i jakoś droga zleci . Ach gdybyś chciała żeby Twoje dziecko częściej spało są w aptech takie syropki ziołowe polecam moi znajomi tak zawsze robią i bardzo sobię chwalą[/quote

Z powyższej wypowiedzi wynika,że mieliście jechać z mężem na dwa samochody i w większym gronie.Nic nie pisałaś,że zmieniły się plany wyjazdowe.
I pytanie trzecie(tu się powtórzę):
Prosimy o zdjęcie z aktualną chorwacką gazeta.
Myślę,że taki dowód zamknie usta wszystkim niedowiarkom.
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi