Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 04.06.2006 16:26

WITAJ AGA! Zazdroszczę ci że ty juz możesz kąpac się w Jadranie. :cry:
Ja wyjeżdżam ok 9.07 i mam nadzieję że pogoda się do tego czasu ustabilizuje i będzie tak jak w Chorwacji być powinno (suncano i vruće). Odpoczywajcie i cieszcie się urokami kampiranja. Pozdrav.
P.S.
Śliczna córeczka,może dobrze,że nie ma upału bo męczyłoby się maleństwo.
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 04.06.2006 18:01

Cześć Aga,
jak oglądam zdjecia z cro to aż mi się nie chce tu siedzieć ... w Opolu od piątku desz i tak jakieś 15 C brrrrrrrrrrr (i niestety tradycji festivalowej stało się zadość).
Miłego wypoczynku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2006 18:59

Dzisiaj przeczytałem do końca niniejszy wątek, bo weekend spędziłem poza kompem ( ale za to w realnym supercrotowarzystwie :lol: ).
W sytuacji, gdy Aga poprosiła o wsparcie - przyjemnie było przeczytać posty oferujące pomoc. Tematy o ziemniakach nie były dla mnie śmieszne :cry:, chociaż można było ich uniknąć podając wcześniej przyczynę kłopotów na granicy (ale pomyślmy, czy My w chwilach zdenerwowania też nie zapomnielibyśmy o tym, jadąc pierwszy raz do Cro z małym dzieckiem w środku nocy :?: ).
Dobrze Ci ktoś poradził Aga, by bezsensowne zaczepki upierdliwej osoby zlewać na wstępie - ja tak robię od dłuższego czasu i czuję się komfortowo. Audika i przyczepy Ci nie zazdroszczę - jeżdżę obecnie Skodą i może dlatego nikt sie nie dopierdziela do mnie :wink:
Wypoczywaj...i wrzuć na luz...przecież potem trzeba wrócic do pracy.
Pozdravki
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 04.06.2006 19:22

ja również zazdroszczę ale pocieszam sie tym że pod koniec sierpnia ja również bede korzystał z uroków cro Pozdrawaiam cię AGAKON i życzę miłego i udanego wypoczynku Tobie wraz z mężem i Małą jescze raz pozdrawiam z zimnego i wietrznego Wrocławia TOMIUSZ
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.06.2006 19:59

AgaKon jest niesamowita. Ileż ona ma energii w sobie . Jest tak naładowana , że zasiliła by zapewne rakiete w energie, hehe. Zauważyłem , ze jest niesłusznie atakowana na forum. Tak bywa , że osoby szczere i mówiace to co mysla są najczesciej nielubiane na forum. Tak było i ze mną. Dlatego popieram ja w pełni i zycze jej miłego pobytu w Chorwacji. Oby wszyscy byli tacy jak ona, to na swiecie i naszym forum nie byłoby obłudy i durnoty. Pozdrawiam sedecznie Janusza Bajcera, Krakuscity i Ciebie ładna i tajemnicza AgoKon :D

Strasznie podobaja sie mi Agi riposty w stosunku do osób które ją obrazaja. :D o ile mozna to tak określić. Ta dziewczyna nie da sobie Panowie w kasze dmuchać, bądzcie ostrożni, hehe
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 04.06.2006 20:12

AgaKon jak sie laczysz z netem , przez komorke ? Napisz mi prosze szczegoly.Very please....najlepiej na maila
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 04.06.2006 20:44

AgaKon napisał(a):auto waży 2300
przyczepa 1300

ja zeby sie zmiescic w przedziale 3,5t kupilem 2 tyg temu specjalnie auto ktore bylo kalkulowane pod pzrepisy i chociaz razem zestaw ma teraz DMC3490 to jednak nie przekracza limitu.Jedyny bol to ze aby zmiescic sie w w limicie 3,5t musialem zrezygnowac ze wzmocnienia zawieszenia przyczepy i zwiekszenia jej ladownosci o kolejne 150kg.I teraz mam troche problem jak tu sie zapakowac zeby nie przeciazyc przyczepy. Cos za cos.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.06.2006 20:48

AgaKon - mail jeszcze nie doszedł,
a o niektórych nickach 8O wiesz bardzo dużo - zadziwiające, odpoczywaj i ładnej pogody Tobie i sobie życzę. :D
Darku1- dzięki i wzajemnie. :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2006 21:33

AgaKon napisał(a):słuchajcie mam problem jak cholera

ZAWRTÓCILI NAS Z AUSTRII :evil:

jestem przed DRASENHOFFEN i nie wiem co mam robić ,

jak i gdzie mamy się kierwować na Węgry na przejście graniczne

a może znacie jakieś dobre mapki internetowe

błagam pomóżcie bo się porycze zaraz

sama jesteś? a mąż gdzie ? i inni ? zostawili cię samą okrutnicy :wink:
ech gdzie ci mężczyżni? :wink:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 04.06.2006 21:54

Dopiero dziś po dwóch dniach nie zaglądaniu na forum czytam problem AgiKon i tak sobie myślę, że to my Polacy jesteśmy sami sobie winni bo dawniej 9 na 10 jechało na przemyt i lewą prace i tak nas zapamiętali. Zobaczcie nasza wschodnią granicę każdy z nas jest oburzony na tłumy Ukrainców i Białorusinów z setkami towarów /papierosy i alkohol/ na przemyt i co będzie nasz celnik robił ano będzie trzepał na granicy również tych co chca jechać w celach turystycznych. Ja tam co roku korzystam z tras Niemcy Austria jak chcą spawdzać to prosze takie ich prawo i jeżeli ktoś chce po Polsku przeszczegac przepisy /szczególnie widać to na naszych drogach/ to nie miejmy do nich pretensji. Wyjeżdżając za granicę powinniśmy zapoznać się z wszelkimi przepisami jakie dany kraj podaje i szanujmy ich jak i nasze prawo. Bo przeważnie Polak to kombinuje jak obejść przepisy. Powinniśmy zacząc być normalni bo już jesteśmy w Europie a nie w demoludach. :roll:
robgot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robgot » 04.06.2006 21:57

Tylu poważnych Ludzi dało się nabrać. Jestem na 99,999% nie właściwie na 100% pewien o prowokacji. Kochani nie wpuszczają was do Austrii i co robicie??! Wyjmujecie laptoka łączycie się w środku nocy i szukacie pomocy, jakiej pomocy, od kogo?? Po co?? Nie macie mapy i nie wiecie,że można jechać przez Węgry ewentualnie innym przejściem np. Znojmo 40 km obok albo Laa jeszcze bliżej. I to wszystko właściciel Audi A8 za 400000zł nie wierzę. AgaKon udało Ci się sprowokować całe forum, a nam padło na głowę chyba już bliskość naszych wyjazdów, temperatury i chęć zobaczenia Jadranu, i wygrzania swoich kości na plaży. Panie psycholog nie wyrzucaj swojego dyplomu miałeś rację! PROWOKACJA!!! PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
Takie posty dodają świeżej krwi i ożywiają forum. Gratuluję AgaKon. A jeżeli się mylę to życzę udanego wypoczynku. Jeżeli jesteś tak skora do robienia zdjęć na miejscu to zrób sobie foto z dzisiejszą gazetą. Niestety jestem niewiernym Tomaszem. Pozdrawiam zostało mi jeszcze 30 dni do wyjazdu jeszcze trochę i zacznę liczyć godziny.

Pozdrawiam Robgot
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 04.06.2006 22:06

dariusz73 napisał(a):AgaKon jak sie laczysz z netem , przez komorke ? Napisz mi prosze szczegoly.Very please....najlepiej na maila

Nie wiem jak AgaKon się łączy, ale ja biorąc laptopa (głównie, żeby bajki córce w czasie drogi puszczać) jak bedę musiał skorzystać z internetu bedę wykorzystywać GPRS. Telefon komórkowy posiadam w sieci ERA i wg. ich cenników roaming'owych jest to dosyć droga "impreza".
U operatora T-Mobile wychodzi 3,65 PLN za 100 KB, ale taryfikacja jest za każde rozpoczetę 250 KB=9,15 PLN. Czyli za rozpoczęcie sesji na "dzień dobry" kasują Cię 18,30 PLN - za 250 KB na dane wychodzące i 250 KB na dane przychodzące.
Jedynie opłaci sie siedzieć na gadu gadu - bo otwarcie przykładowo strony onet.pl (bez ograniczenia ze ściąganiem grafiki itp.) to ok. 350 KB. Czyli otwarcie sesji, wejście na onet i ... 27 PLN zrobiło papa.
Ale w awaryjnych sytuacjach jest to jakieś wyjście. Dodatkowo chcę zainstalować jakąs wtyczkę, która ograniczyła by ściąganie niepotrzebnej grafiki, reklam flash itp.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2006 22:08

robgot napisał(a):Tylu poważnych Ludzi dało się nabrać. Jestem na 99,999% nie właściwie na 100% pewien o prowokacji. Kochani nie wpuszczają was do Austrii i co robicie??! Wyjmujecie laptoka łączycie się w środku nocy i szukacie pomocy, jakiej pomocy, od kogo?? Po co?? Nie macie mapy i nie wiecie,że można jechać przez Węgry ewentualnie innym przejściem np. Znojmo 40 km obok albo Laa jeszcze bliżej. I to wszystko właściciel Audi A8 za 400000zł nie wierzę. AgaKon udało Ci się sprowokować całe forum, a nam padło na głowę chyba już bliskość naszych wyjazdów, temperatury i chęć zobaczenia Jadranu, i wygrzania swoich kości na plaży. Panie psycholog nie wyrzucaj swojego dyplomu miałeś rację! PROWOKACJA!!! PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
PROWOKACJA!!!
Takie posty dodają świeżej krwi i ożywiają forum. Gratuluję AgaKon. A jeżeli się mylę to życzę udanego wypoczynku. Jeżeli jesteś tak skora do robienia zdjęć na miejscu to zrób sobie foto z dzisiejszą gazetą. Niestety jestem niewiernym Tomaszem. Pozdrawiam zostało mi jeszcze 30 dni do wyjazdu jeszcze trochę i zacznę liczyć godziny.

Pozdrawiam Robgot

Nie zdziwię się jak dostaniesz zdjęcie z gazetą :wink: :D
Wszyscy lubimy się bawić i lubimy jak jest zabawnie,dlatego temat cieszy się takim wzięciem,bo to my zrobilismy go zabawnym.
Slapol napisał ,że na ratunek odpowiadam - ziemniaki.
A przecież inaczej nie można. :wink: Bo albo ktoś naszą inteligencję ma za nic albo swoją. I chce się ośmieszyć co pewnie bez pomocy Slapcia i innych nie byłoby to możliwe,ale to już inny temat. :wink:
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 04.06.2006 22:10

Mariusz_M napisał(a):
dariusz73 napisał(a):AgaKon jak sie laczysz z netem , przez komorke ? Napisz mi prosze szczegoly.Very please....najlepiej na maila

Nie wiem jak AgaKon się łączy, ale ja biorąc laptopa (głównie, żeby bajki córce w czasie drogi puszczać) jak bedę musiał skorzystać z internetu bedę wykorzystywać GPRS. Telefon komórkowy posiadam w sieci ERA i wg. ich cenników roaming'owych jest to dosyć droga "impreza".
U operatora T-Mobile wychodzi 3,65 PLN za 100 KB, ale taryfikacja jest za każde rozpoczetę 250 KB=9,15 PLN. Czyli za rozpoczęcie sesji na "dzień dobry" kasują Cię 18,30 PLN - za 250 KB na dane wychodzące i 250 KB na dane przychodzące.
Jedynie opłaci sie siedzieć na gadu gadu - bo otwarcie przykładowo strony onet.pl (bez ograniczenia ze ściąganiem grafiki itp.) to ok. 350 KB. Czyli otwarcie sesji, wejście na onet i ... 27 PLN zrobiło papa.
Ale w awaryjnych sytuacjach jest to jakieś wyjście. Dodatkowo chcę zainstalować jakąs wtyczkę, która ograniczyła by ściąganie niepotrzebnej grafiki, reklam flash itp.

to wszystko wiem :lol: myslalem raczej o karcie prepaid, takiej jak sie uzywa w Grecji i ktora mozna kupic w kazdym kiosku
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 04.06.2006 22:26

co do prowokacji to nigdy nic nie wiadomo, tylko od razu pytanie po co mialaby to robic ? Blysnac kasa i pokazac wyzszosc ? Audi za 400 :?: hmmm, na mnie to akurat nie robi wrazenia...zrobiloby wrazenie gdyby to byl jacht za $4mln.Ale najwyrazniej ubozsza czesc tego forum bardzo to w oczy kole.Zreszta jak wszystkich polakow. Jeden nie uwierzy w opowiesci Agy a drugi a to ze kiedys jak jechalem do CRO to walnalem po drodze wilka, rozpieprzylem chlodnice i tydzien czasu jezdzilem bez chlodzenia...przyjechalem do polski , do serwisu i okazalo sie jeszcze ze bagnet nie wskazuje oleju bo go tam wogole nie bylo.Wiec pzrejechalem 1500km i bez oleju w silniku i bez plynu chlodzacego.Moja zona tylko troche sie dziwila ze jakos mocsilnika jakby tak spadla.Nieprawdopodobne ale prawdziwe.....i to wszystko Renault kangoo - najgenialniejsze sa rzeczy najprostsze., tak powinni reklamowac te auta.
Prowokacja czy nie , ja osobiscie mam to w dupie. A jesli nawet prowokacja to nigdy nie wiadomo ilu forumowiczow pisze do konca prawde a ilu nie.
Zreszta zawsze w prosty sposob mozna sprawdzic czy to real czy tylko kit.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone