Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.06.2006 12:59

borboleta napisał(a):Nie czytalam tego calego watku...a chcialam tylko napisac, ze macie przesliczna coreczke!! :P

Ja czytałem i też tak sądzę jak Ty . :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.06.2006 13:06

a czego nie kapujesz pytaj wprost
bo skoro nie masz zamiaru siedzieć i chlać to po kiego grzyba Ci 12 flaszek whisky :lol:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 04.06.2006 13:06

i na takich stwierdzeniach watek ten powinien byc zakonczony :D :D :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 13:08

daisykf staram się :D moje dziecko właśnie śpi z mężem więc mam chwilkę żeby poczytać :D

borboleta krakuscity dziękuje :wink:

karakuscity odpisałam na meila :wink:

Ja nie rozumiem tej całej nagonki na moją osobę, myślałam że to forum dopomoże mi w stawianiu pierwszych kroków na Cro fakt, że wiele osób mi pomogło i dordziło ale nie rozumiem całej tej afery i niesmacznych żartów. Myślałam też że będę mogła pochwalić się swoimi wrażeniami no ale cóż

PS ....
Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam czasami mnie ponosi :? ale nie pozwole też obrażać siebie no chyba że to jest sposób traktowania nowych użytkowników tego forum z czym pierwszy raz się spotkałam
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2006 13:08

AgaKon napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
basko napisał(a):Jakie znaczenie ma to kto pisze panie ,,Psycholog ,, ważne abyśmy mieli na forum aktualne wiadomości z Cro.I oto nam wszystkim chodzi.Może z następnego postu wywnioskujesz,że to Oliwka :lol: :lol: Panie ,,P,,

a widzisz tutaj gdzieś w tym pisaniu aktualne wiadomości z cro bo ja nie :wink: panie ,,B'' :D

wywal dupku ten swój dyplomik do kosza o ile taki posiadasz jak bym miła do czynienia z takim psychologiem to bym sie pochlastała

aktualne zdjecie z Cro

Obrazek

a to moje dziecko żeby nie było wątpliwości kretynie :evil:
Obrazek

Obrazek

co do alkoholu to był żart :wink:

Chyba byś się pochlastał chciałeś napisać :D A twój język świadczy o tobie z jak najgorszej strony.Jak na 10 dni na forum posiadasz ,,zadziwiące'' informacje o niektórych nikach i piszesz ,,zadziwiające'' żarty,które musisz potem prostować.
Także troll z ciebie niezły ,ale wszystkich tu rozbawiłeś swoim ratunku,więc bawimy się dalej. :D
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 04.06.2006 13:13

Mnie już to znudziło, więc przestaje śledzić te posty.
Pozdrowienia dla wszystkich.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 13:14

Andrzej no widzisz a o Tobie wiem najwięcej były PLATONIE LUB CEZARZE00 i kto tu jest TROLEM :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a żart napisany był do kogoś kto wiedział o co chodzi :wink: i co z dyplomem wywaliłeś :?: :?: :?:
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 04.06.2006 13:14

AgaKon:: fajna mała dziewczynka!! Bardzo podobna do mojego kurczaczka!W jakim jest wieku?Jak zmiana klimatu wplynela na nia?
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 04.06.2006 13:21

Aha!! O ile mnie zwzrok nie myli, to jestescie okolo 5km od Poreca! Czy w poblizu jest duzy osrodek wypoczynkowy z ciagiem 2 pietrowych blizniakow,jesli tak,to bylem tam w 2001r!!! :-)
Niestety nie pamietam nazwy...
Na wprost was powinien byc wyciag narciarski wodny.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2006 13:25

AgaKon napisał(a):Andrzej no widzisz a o Tobie wiem najwięcej były PLATONIE LUB CEZARZE00 i kto tu jest TROLEM :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a żart napisany był do kogoś kto wiedział o co chodzi :wink: i co z dyplomem wywaliłeś :?: :?: :?:

no teraz juz lepiej :D
co mnie ciekawi,tak naprawdę
w jakiej sieci jesteś ? ile kosztuje minuta w Chorwacji ?
też chcę wziąć laptopa do cro i ciekawią mnie koszty siedzenia na kompie tam
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 13:36

blacha szczerze mowiąc to nie wiem ale chyba chodzi Ci o LUNA :roll: jak się rozejrze to będę wiedzieć więcej :wink: a i dzięki , buziaki dla kurczaczka :wink:

Andrzej w tej chwili kożystam z HT Mobila ale są jeszcze 2 sieci do wyboru co do kosztów minuty to się nie orientuje :?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2006 13:48

AgaKon napisał(a):blacha szczerze mowiąc to nie wiem ale chyba chodzi Ci o LUNA :roll: jak się rozejrze to będę wiedzieć więcej :wink: a i dzięki , buziaki dla kurczaczka :wink:

Andrzej w tej chwili kożystam z HT Mobila ale są jeszcze 2 sieci do wyboru co do kosztów minuty to się nie orientuje :?

Acha ,,kożystasz'' z HT Mobila .Dzięki.
:wink: Ech. :D
Ostatnio edytowano 14.03.2008 23:32 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
Datoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Datoo » 04.06.2006 14:24

AgaKon napisał(a):PRZEKROCZYLIŚMY DOPUSZCZALNĄ MASĘ CAŁKOWITĄ O 100KG I DUPEK AUSTRYJAK SIĘ DOWALIŁ JESTEM ZAŁAMANA NIE WIEM CO ROBIĆ RATUJCIE JAK JA MAM JECHAC DO CRO Z CZECH ALE NIE PRZEZ AUSTRIE

BOZE DOBRZ ZE WZIEŁAM LAPTOPA

Witaj AgaKon.

Po pierwsze uważam, że to bardzo fajne, że masz czas i ochotę dzielić się swoimi wrażeniami z podróży oraz pobytu w CRO. Ja osobiście chętnie przeczytam dalsze relacje i obejrzę kolejne zdjęcia.
Myślę, że naprawdę nie ma sensu się kłócić. :wink: Wiesz, Twój post był swego rodzaju ewenementem. Nie przeczytałem może wszystkich postów na tym forum, ale sporo i nie spotkałem się z sytuacją, aby ktoś relacjonował wyjazd do CRO tak bardzo na bieżąco. Dlatego sądzę, że wywołało to u części forumowiczów niedowierzanie i podejrzenia, że nas tu wkręcasz.
Ale do rzeczy. Nie mam zbyt wielu doświadczeń jeśli chodzi o przekraczanie granic, ale chciałbym wiedzieć (aby samemu ewentualnie uniknąć problemów) jak to wyszło na granicy, że macie przekroczoną masę całkowitą ? No bo domyślam się, że musieli wam skontrolować na granicy dowody rejestracyjne samochodu i przyczepy, aby znać masę samochodu i przyczepy, oraz prawa jazdy, żeby wiedzieć z kolei jakie macie uprawnienia do kierowania pojazdami, a mi się wydawało, że na granicy to generalnie sprawdzają tylko paszporty.
Pozdrawiam.
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 04.06.2006 15:09

Janusz Bajcer napisał(a):
Bietka napisał(a):A ten mandacik płaci się gotówką czy kredytowy. I w jakiej walucie? Bo co zrobić jak np nie mam przy sobie kasy?? Jechałam kiedyś autokarem na wycieczkę do Dubrownika i kierowca wjechał w tył "celniczce" policjant kazał podjechać do najblizszej poczty. Czy w samochodach prywatnych jest tak samo??

Za "niemanie" :wink: świateł mandacik był 300 kun do zapłaty gotówką, było to w dr0dze do Cro, nie miałem tyle przy sobie, policjant zatrzymał dowód rejestracyjny i kazał jechać na stację benzynową (dobrze że była blisko-10 km) wymieniać euro, a na odstąpienie od wypisywania mandatu się nie zgodził :evil: (niestety za błędy i łamanie przepisów się płaci :cry: )

Dzięki za info!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2006 15:46

AgaKon napisał(a):.... w tej chwili kożystam z HT Mobila ale są jeszcze 2 sieci do wyboru co do kosztów minuty to się nie orientuje :?

http://www.prepaidgsm.net/en/croatia.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone