Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku !!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2006 23:35

Dziękuję za wyjaśnienie - tak przypuszczałem (o tej masie całkowitej) i jeszcze raz wychodzi, że mądry Polak po szkodzie.
Szkoda, że akurat Was to spotkało, ale napewno ci którzy jadą z przyczepami (i innymi "ogonami") jak poczytali ten wątek, to oprócz uśmiechu powinni mieć wiele do myślenia przed wyjazdem, aby ich nie spotkała niespodzianka.
Ps. A te ziemniaki to były tak dla jaj jak arbuzy :wink:
Pozdrawiam
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 03.06.2006 23:47

janusz haha rozwaliliście nas tymi tekstami i zdjęciami ubawiłam się z mężem po pachy ale widzisz jak to napisałeś mądry polak po szkodzie i tak właśnie jest ale naprawde czepali większośc polaków kazali zjeżdżać na bok otwierali kufry zaglądali pod fotele szok 8O poprostu czułam się jak 10 lat temu przejeżdząjąc przez granice no i na nas tez trafiło :? szkoda bo zmarnowalismy kupe czasu przez to wszysko chciałam żeby Oliwia się nie męczyła podróżą a wyszło inaczej szkoda mi było tylko tego dziecka :(
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.06.2006 23:53

Swoją drogą,ten wątek to jak już pisał Krakuscity swoisty rekord naszego forum jeżeli chodzi o ilość postów i szybkośc reakcji na zmieniającą się sytuację.Zaczęło się dość nieszczęśliwie od kłopotów Agi na granicy,a potem trochę się pośmialiśmy(oczywiście nie z jej problemów).Mam nadzieję,że Aga ma duże poczucie humoru , nie obrazi się na nas śmiertelnie i po powrocie doczekamy się obiecanych fotek i relacji.
Odpoczywajcie zdrowo.
Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.06.2006 23:54

AgaKon napisał(a):janusz ... ale naprawde czepali większośc polaków kazali zjeżdżać na bok otwierali kufry zaglądali pod fotele szok 8O poprostu czułam się jak 10 lat temu przejeżdząjąc przez granice no i na nas tez trafiło :? :(
Ja też Janusz
To nie brzmi ciekawie, tym bardziej, że jadę za kilka dni.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.06.2006 23:57

krakuscity napisał(a):
AgaKon napisał(a):janusz ... ale naprawde czepali większośc polaków kazali zjeżdżać na bok otwierali kufry zaglądali pod fotele szok 8O poprostu czułam się jak 10 lat temu przejeżdząjąc przez granice no i na nas tez trafiło :? :(

To nie brzmi ciekawie, tym bardziej, że jadę za kilka dni.

Janusz to olej Austrię i wal przez Słowację i Węgry.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:00

Zibuś napisał(a):
AgaKon napisał(a):Witam

Chciałam tylko napisać,że jesteśmy już szczęśliwie na miejscu od paru dobrych godzin :wink:

dla tych którzy mnie wspierali i chcieli pomóc BARDZO GORĄCO DZIĘKUJE .....jestescie wielcy :D dzięki z całego serca

a dla tych których to rozbawiło napiszę tylko,że nie wiem czy to takie śmieszna, jazda w środku nocy okropne wichury i niesamowity deszcz , do tego malutkie dziecko hahaha bardzo śmieszny widok

w każdym bądź razie dojechaliśmy przez Słowacje i Węgry i wszytsko było ok oprócz cholrnej pogody bo to co się działo całą noc przechodziło wszelkie wyobrażenia

nie życzę tego co przeżyłam nikomu :?

CIESZYMY SIĘ AGA ŻE SZCZĘŚLIWIE DOJECHALIŚCIE NA MIEJSCE. W CHORWACJI POGODA LUBI PŁATAĆ FIGLE. W 2000 ROKU WICHURY PRZEGONIŁY MNIE I MOICH PRZYJACIÓŁ DO DOMU( RURKI W NAMIOCIE SIĘ POŁAMAŁY) :( POZDRAV!

co do pogody to się narazie polepsza :D ale i tak tubylcy mówią ,że ma być niestety bardzo deszczowe lato oby się nie sprawdziło :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2006 00:02

Z tego wniosek, że jak się da , to omijamy Austrię.
A jak opowiem o tym moim znajomym, z krórym jeżdę do Chorwacj, to watpie czy uwierzą, bo cały czas mają opinie, że Austriacy to porządny i kulturalny naród. :cry:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:08

tak a żeby było ciekawiej to słowacy i węgrzy nawet nie sprawdzali paszportów tylko machali żeby jechac ale to chyba przez tą pogodę :?

krakuscity mam nadziję ,ze przejedziesz spokojnie mi się wydaję że trafił się poprostu jakiś dupek któremu żona w nocy nie dała i się mścił :lol: :lol: :lol:
tylko czego na polakach :roll: moze żona ma kochanka Polaka :roll:

Janusz bo generalnie Austryjacy to porzadni ludzie tylko nam się jakiś dupek trafił :wink:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:14

Zibuś napisał(a):... I JESZCZE RAZ WNĘTRZE AUDIKA... NO I LAPTOPYObrazek

Zibuś moje Audi to chyba jakiś uboższy model :? NIE MAM RADIA :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.06.2006 00:14

wojan napisał(a):Janusz to olej Austrię i wal przez Słowację i Węgry.

Ja chcę jechać non stop , z Krakowa na Riwierę dlatego ta droga mi pasuje , dużo jest autostrad. (Nas jest 2-ch kierowców). Muszę poszukać na wszelki wypadek linku co można wwozić do Austrii aby w razie czego wiedziec co mówić. :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:17

krakuscity napisał(a):
wojan napisał(a):Janusz to olej Austrię i wal przez Słowację i Węgry.

Ja chcę jechać non stop , z Krakowa na Riwierę dlatego ta droga mi pasuje (2-ch kierowców). Muszę poszukać na wszelki wypadek linku co można wwozić do Austrii aby w razie czego wiedziec co mówić. :D

a to co są jeszcze jakieś przepisy dotyczące wwożenia czegoś :roll: myślałam że już nie ma :? kurcze dobrze że nas zawrócili z tą przyczepą bo jak by znaleźli u nas 12 butelek whisky to by dopiero było tyle tego wylać :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2006 00:19

AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:20

krakuscity a kiedy dokłądnie będziesz bo nie doczytałam :?: :?: :?: moze przyjmiesz od nas zaproszenie :?: :?: :?: Jesteśmy na Laterna Camp boksik 648 jak by co to zapraszam :D :D :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 04.06.2006 00:24

no dobra dziewczynki idę położyć się spać jutro podczytam jeśli jeszcze coś napiszecie oczywiście :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.06.2006 00:25

Dziękuje za zaproszenie. forum/viewtopic.php?t=10686&postdays=0&postorder=asc&start=0
Wysłałem też wiadomość na priva.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi