Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ratunku kto był Zelena Laguna Porec!!!!!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el diablo
Podróżnik
Bjela Uvala

Nieprzeczytany postnapisał(a) el diablo » 05.07.2004 16:58

Camping jest super. Dziecko będzie miało plac zabaw i możliwość wzięcia udziału w różnych animacjach organizowanych przez opiekunów (koło basenu), basen z jednej strony ma głębokość brodzikową, wyspę pośrodku, a z drugiej strony gł.1,3m. Plaża jest bardzo zróżnicowana: po części kamienista z płytką wodą, po części betonowa (leżaki,karimaty) w innej części duże głazy. W miejscach głębszej wody wchodzi się po drabinkach. Głębokość jest zmienna. W zależności od przyboru wody różnica może wynosić do 50cm. Niestety w tym roku pojawił się "fitoplankton", który w niektórych miejscach przy brzegu wygląda jak biała maź. Nie jest to groźne, ale mało apetyczne. Ostatnie burze zlikwidowały to zjawisko i w dniu naszego wyjazdu (sobota) morze było czyste i ciepłe.Nie wiem jak wygląda dzisiaj i czy to tałatajstwo jeszcze wróci.Rozumię, że z jakiegoś powodu jesteś zdecydowana na te okolice.Wcześniej byliśmy na wyspie Krk i tam tego nie było. Jedynym mankamentem są mrówki, które wprawdzie nie gryzą ale trzeba pilnować jedzenia.Odradzam kupowanie jedzenia w sklepach na campie (oprócz pieczywa) bo jest drożej niż w Poreciu.Miejsce jest fajne, bo jest gdzie pojechać i można zwiedzać, blisko (również na campie) jest mnóstwo możliwości aktywnego wypoczynku (boiska, sprzęt pływający),a ze snu budzą Cię ptaki. Jest sporo drzew, a więc i cienia. Na dzień naszego wyjazdu było dużo wolnego miejsca, ale jadąc do Polski mijała nas rzeka samochodów.Coś jeszcze - służe pomocą.
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 05.07.2004 17:13

Bardzo bardzo dzięki za to co napisaleś.Jeszcze dwa a wlaściwie trzy pytania :
1.Czy latwo dojechac z glównej drogi do campu (czy będę szukać :) )
2.Czy daleko z campu do Poreca (jest jakis targ z owocami ??)
3.Czy bez problemu udostępnią mi boks lodówkowy acha i czy mogę placić kartą ??
Pozdrawiam cię i bardzo dziękuję
el diablo
Podróżnik
odpowiedzi

Nieprzeczytany postnapisał(a) el diablo » 05.07.2004 17:35

izasz napisał(a):Bardzo bardzo dzięki za to co napisaleś.Jeszcze dwa a wlaściwie trzy pytania :
1.Czy latwo dojechac z glównej drogi do campu (czy będę szukać :) )
2.Czy daleko z campu do Poreca (jest jakis targ z owocami ??)
3.Czy bez problemu udostępnią mi boks lodówkowy acha i czy mogę placić kartą ??
Pozdrawiam cię i bardzo dziękuję

1.Jadąc drogą wzdłuż wybrzeża w kierunku Pula, pomiędzy Poreć, a Vrsar jest mnóstwo tablic z kierunkowskazami do hoteli i campów. Szukaj tablicy z informacją o campach Bjela Uvala,Zelena Laguna. Łatwo trafić.
2.Po drodze jest mnóstwo kramów z owocami, ale jest tam drożej. W poreciu jest targ z owocami niedaleko dużego parkingu dla samochodów (skręt z głównej drogi do centrum). Parking kosztuje 4kn/h. My owoce kupowaliśmy w supermarketach, żeby płacić kartą.
3.Nie korzystałem z boksu lodówkowego.Miałem swoją lodówkę turystyczną,która świetnie zdała egzamin,a za prąd i płaciłem.
Oczywiście za camp można płacić kartami, ale w supermarkecie na campie tylko maestro.
Ceny i inne informacje na temat campu: http://www.plavalaguna.hr
Pozdrawiam i zazdroszczę!
izasz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izasz » 05.07.2004 17:44

Jeszcze jedna rzecz bardzo mnie zaciekawila Masz jakąś specjalną lodówkę czy może tą samochodową którą podlącza sie do zapalniczki ??Którą może jakoś przerobileś ze dziala na normalny prąd elektryczny ???
el diablo
Podróżnik
lodówka

Nieprzeczytany postnapisał(a) el diablo » 05.07.2004 17:47

Jest to lodówka samochodowa (do zapalniczki), a na campie podłączona do prądu przez transformator (kupisz tam gdzie sprzedają lodówki lub sprzęt turystyczny)
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Ratunku kto był Zelena Laguna Porec!!!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone