Fajne te skarby.maslinka napisał(a):W uliczkach i zaułkach Braszowa można znaleźć ukryte skarby:
Świetnie wygląda na talerzu, aż ślinka leci. W porównaniu z tym, które jadłam w Bolonii i które mi nie smakowało, to niebo a ziemia.maslinka napisał(a):Żeby oszukać żołądek , zamawiam cannolo (niezwykle popularny na Sycylii przysmak), które jest przepyszne:
elka21 napisał(a):Dziękuję za przetłumaczenie całości.
piotrf napisał(a):Muszę przyznać , że mało jest miejsc , w których z radością spędza się "przymusowo" godzinę albo więcej
Kapitańska Baba napisał(a):Brama Katarzyny śliczna
megidh napisał(a):Świetnie wygląda na talerzu, aż ślinka leci. W porównaniu z tym, które jadłam w Bolonii i które mi nie smakowało, to niebo a ziemia.maslinka napisał(a):Żeby oszukać żołądek , zamawiam cannolo (niezwykle popularny na Sycylii przysmak), które jest przepyszne:
Co do smaku, to wierzę Ci na słowo. Może kiedyś będę miała okazję zjeść dobre cannolo (najchętniej na Sycylii).
Nefer napisał(a):Całkiem urocza ta pusta i wąska uliczka z gołębiem .
W takich miejscach czuć "ducha" historii.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Słówka rumuńskie zaskakują . A przecież w innych językach też bywają takie kwiatki.
pomorzanka zachodnia napisał(a):Nadrobiłam.
Nefer napisał(a):maslinka napisał(a):właśnie kończy się nasza słoweńsko-włoska majówka. Ze zdecydowanym akcentem na przepiękną Słowenię
No to liczę na jakąś chociaż krótką relację.
Tak myślałem, że Was gdzieś "poniosło", bo tu cisza zapadła .
maslinka napisał(a):Ja też będę miała dużo nadrabiania, jak już wrócimy, bo właśnie kończy się nasza słoweńsko-włoska majówka. Ze zdecydowanym akcentem na przepiękną Słowenię
maslinka napisał(a):Słowenia jest niesamowita! Już tęsknię...
te kiero napisał(a):Parę razy przymierzałem się do noclegu w uwidocznionym na zdjęciu Koća na Gozdu, ale zawsze Ktoś mnie ubiegał z rezerwacją.
te kiero napisał(a):Oj tak, nam też tęskno, a KG to nasza ulubiona - choć nie najtańsza miejscówka. Zwykle nocujemy w Alpina Hotel.
te kiero napisał(a):Już nie mogę doczekać się Twojej relacji
Nefer napisał(a):maslinka napisał(a):Jeszcze Belgia czeka w kolejce
Kiedyś może przyjdzie czas na Słowenię
Spoko, na Belgię też z chęcią popatrzę.
tony montana napisał(a):Braszów fajny, dużo ciekawych miejsc.
tony montana napisał(a):Zdjęcie z "Gandalfem" z ostatniego wyjazdu super tło
maslinka napisał(a):... właśnie kończy się nasza słoweńsko-włoska majówka. Ze zdecydowanym akcentem na przepiękną Słowenię
Słowenia jest niesamowita! Już tęsknię...