Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

RAMBO,czyli....pierwsza krew!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.10.2010 17:46

Kevlar napisał(a):Ja też chętnie obejrzę Kornaty. Niestety pewnie nie popłynę bo żonka ma chorobę lokomocyjną i do łodzi nie wsiądzie.

Na Kornati płynie się statkiem, ostatecznie żonka zostanie na plaży, a Ty popłyń kiedyś sam :D
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 11.10.2010 18:36

Janusz Bajcer napisał(a):
anakin napisał(a):Szlag mnie trafi kiedyś z tymi zdjęciami!!! :evil: :evil: :evil:

Prawdopodobnie chwilowo "żaba" zdechła jak najadła się "raków" przygotowanych przez Rambo :wink: :D

PS Z fotosikiem daj sobie spokój, bo Cię zeżre finansowo :evil:

Zamiast kombinować jak koń pod górę wrzucaj fotki do albumu na cro.pl. Trzeba się trochę pobawić, ale .... fotek nie zżerają ..... prowizji nie pobierają ... ;) a instrukcja ..... poskramiania bestii jest tu.

pozdrav K
PS. Kurde .... normalnie..... kropkami się chyba zaraziłem ......

:lol:
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 11.10.2010 22:26

MorskiPas napisał(a):PS. Kurde .... normalnie..... kropkami się chyba zaraziłem ......

NIE TY JEDEN
Mamy wrażenie że ZAINFEKOWANY KROPKAMI PRZEZ RAMBO ANAKIN rozsiał tą zarazę po całym temacie...
Jacek S napisał(a):Psy - ostatnia krew...nie ważne :wink:

weldon napisał(a):To chyba jedenastego ... :D

Jolanda napisał(a):anakin jak Ćma zwabiona .... tytułem... :lol: lecę do światła... :oczko_usmiech: Początek niczego sobie :D czyli ......czekam na cdn Pozdrawiam

andrew_g napisał(a):anakin ! nieźle się uśmiałem ... siadam i ja :)

papuga007 napisał(a):mój gospdarz zareagował tak samo na kwitek zostawiony za szyba samochodu .......

Zaraza niestety nie ominęła i nas:
PysiaPysio napisał(a):I my sobie poczytamy bo ciekawe... i wciągające...
cholera zaraźliwe są te kropki :lol:

trzeba pociągnąć anakina do ODPOWIEDZIALNOŚCI i zmusić do znalezienia lekarstwa bo zwykłe stwierdzenie.....
anakin napisał(a):niestety nie wiem jak to się leczy............ :papa:

Nie załatwia sprawy.... bo.... możemy tak........ już do KOŃCA ŻYCIA NA TYM FORUM Obrazek albo co gorsza do końca używania przez nas internetu....... NADużywać............ na tym kończymy...... :papa:......
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.10.2010 08:02

PysiaPysio napisał(a):NIE TY JEDEN
Mamy wrażenie że ZAINFEKOWANY KROPKAMI PRZEZ RAMBO ANAKIN rozsiał tą zarazę po całym temacie...

Powinienem chyba na samym początku tej opowieści zamieścić jakieś ostrzeżenie typu

" przed przeczytaniem skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą :wink: .ale teraz już chyba za późno,nie? :D

Cóż....Jedynym pocieszeniem dla "zainfekowanych" niech będzie fakt,że powoli zbliżamy się do końca.....
Poprosimy jakiegoś admina,wywali to w kosmos i w ten sposób pozbędziemy się zarazy" :wink: :oczko_usmiech:

Po ok. 30 minutach oczekiwania (korki,czy co? :wink: ) w końcu przypływa nasza łódka....Choć może bardziej na miejscu byłoby tu słowo...statek?? Nie znam się za bardzo na tym ( tzn.potrafię odróżnić ponton od kajaka :wink: ) ale to to przypłynęło całkiem spore. 8O Miało prawie "trzy piętra"! 8O
Stoimy więc na molo oczekując na przybycie naszego "Titanica" do brzegu.
Wszyscy potencjalni pasażerowie mają w rękach jakieś kwity,chyba bilety, a my nic! :evil: :roll: Patrzę kątem oka czy aby Rambo się nie stlenił z naszymi kunami,ale nie! Jest! 8)
W końcu łódź cumuje.
Widzę jak Rambo podchodzi do jakiegoś zakapiora (taki strasznie duuuuuuuuży i brzydki "marynarz" :wink: ),coś mu tam szepce na ucho, po czym woła nas skinieniem ręki.
Idziemy posłusznie.Tzn."idziemy" to za dużo powiedziane.Próbujemy się przecisnąć przez dosyć spory tłum,ale jakoś marnie nam to idzie. :roll:
Z "pomocą" idzie nam wspomniany "marynarz". który głosem (raczej) nie znoszącym sprzeciwu każe się wszystkim odsunąć.
Towarzystwo rozstępuje się jak Morze Czarne i nikt nawet nie próbuje z gościem dyskutować! Jak już mówiłem -wygląda jak Goro,więcsami rozumiecie.:wink: Nikt nie chce ryzykować bliższego poznania chorwackiej chirurgii szczękowej! :wink:
Idziemy se więc jak te....VIP-y. :mrgreen: ,pełen luz- żadnych biletów, pełna kultura!
W końcu nie każdy zna Rambo,nie?? :wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 12.10.2010 08:09

Rambo przekazał Was w dobre ręce. hahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Z tych rąk "materiał" do dalszych eksperymentów z truciznami na pewno się nie wyrwie. :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.10.2010 08:14

anakin napisał(a): tzn.potrafię odróżnić ponton od kajaka

Dmuchane też? 8O

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.10.2010 08:16

anakin napisał(a):Widzę jak Rambo podchodzi do jakiegoś........zakapiora (taki strasznie duuuuuuuuży i brzydki "marynarz" :wink: ),coś mu tam szepce na ucho, po czym woła nas skinieniem ręki.
Z "pomocą" idzie nam wspomniany "marynarz". który głosem (raczej) nie znoszącym sprzeciwu każe się wszystkim odsunąć.....

5:20

:wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.10.2010 08:21

Jacek S napisał(a):5:20
:wink:

mniej więcej... :wink:

A więc mruszamy! :D
Z informacji uzyskanych dzień wcześniej od Rambo wynikało,że liczba pasażerów powinna oscylować w granicach 100 osób (+- 10 sztuk).Oczywiście na miejscu okazało się,że tych osób jest przynajmniej 200! 8O :roll:
Cóż....kasa,nie?
Generalnie nie było to aż tak uciążliwe,aż do momentu wpłynięcia do przystani w Kornati, gdzie o mało co nie wyrzuciłem pewnej rodziny za burtę! :evil: Nie napiszę o jaką rodzinę tu chodzi,bo zaraz się mi tu zlecą obrońcy pejsów i jarmułek!No,ale o tym później.
Póki co- płyniemy:
Obrazek
Obrazek

KALI
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 12.10.2010 14:48 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 12.10.2010 09:44

anakin napisał(a):Obrazek[/URL]

mam nadzieję, że to nie jest Was statek, po zbytnim obładowaniu pasażerami i vip-ami :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.10.2010 09:50

Na szczęście nie... :D
Nasz był troszkę większy i..deczko nowszy. :wink:
Płyniemy więc dalej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Całość obserwowana z "trzeciego piętra"...
Wiatr we włosach ( tzn.byłby, gdybym je miał :wink: ) w połączeniu z taką muzyką.......coś wspaniałego!!!
Obrazek
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.10.2010 19:05

anakin napisał(a):Obrazek

Oooooooo znajomy mościk ........
Chętnie obejrzę Kornati twoimi oczyma :oczko_usmiech:

Dawaj , dawaj dużo zdjęć :devil:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 12.10.2010 19:41

anakin napisał(a):W końcu nie każdy zna..............Rambo,nie?? :wink:
No. :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 13.10.2010 00:41

krakuscity napisał(a):
anakin napisał(a):W końcu nie każdy zna..............Rambo,nie?? :wink:
No. :D

Taaaaaa :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.10.2010 09:35

Chwilę po wejściu na statek obsługa serwuje nam śniadanie w postaci bułek z jakąś "psiną" w środku oraz małe kubki rakiji :D To pierwsze ,nie powiem....całkiem "zjadliwe" :wink: Rakija natomiast...Powiem tak...moc miała w sobie ogromną! No,ale żem nawykły do mocy :wink: da kubki "wsiąkły" we mnie od razu! :mrgreen: Efekt prawie natychmiastowy! :oczko_usmiech: Śruba niezła.:lol:
Po tym "rakijowym" śniadaniu dzieci obczaiły,że są.....lody!
Ponieważ Rambo mówił,że za tą kasę wszystko jest na statku za free towarzystwo (tzn.dzieci w liczbie 4 szt. :wink: ) dawaj do lodówki! Po konsumpcji kilku sztuk ( na głowę oczywiście :wink: ) i chwilowej "przerwie", postanowili jeszcze zjeść takie ,których nie próbowali.. :D
I wtedy okazało się,że przy lodówce stoi osoba z obsługi,która sprzedaje te lody! 8O :cry: Wtedy tez dowiedzieliśmy się,że one nie są za darmo,ale po 3 ojro sztuka! :roll:
Myślę,że naciągnęliśmy kapitana na jakieś 30 E! Nieświadomie co prawda,ale co fakt to fakt.
Powiem Wam w tajemnicy,że jakoś nigdy mi to nie spędzało snu z powiek... :wink:
Śniadanie śniadaniem,ale my cały czas przecież płyniemy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"konkurencja":
Obrazek
A stąd podobno już tylko 60 km do granicy z makaroniarzami (*morskiej rzecz jasna):
Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.10.2010 11:35

Podczas rejsu widzieliśmy takie "cuś":
Obrazek
A to zbliżenie:
Obrazek
Może mi ktoś powiedzieć co to jest?? 8O
Ni chu...chu...nie wiem komu i po co chciało się te kamienie ustawiać :?: 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

RAMBO,czyli....pierwsza krew! - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone