Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

RAMBO,czyli....pierwsza krew!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papuga007
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papuga007 » 23.09.2010 08:55

Kevlar napisał(a):Tak po prostu potargał? Nie przestrzelił z pistoletu czy wysadził w powietrze tylko potargał? Niesamowite. :wink: :D

no ja miałam tak samo tylko ,że we Wloszech :P , mój gospdarz zareagował tak samo na kwitek zostawiony za szyba samochodu ....... południowcy chyba tak mają :wink: :lol:

ps. ja też chętnie tutaj zaglądam

pozdrawiam piszącego i czytających
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 10:51

Przyszedł wreszcie czas na to na co najbardziej czekaliśmy- Jeziora Plitvickie!!!

"Studiując" forum i wszystkie dostępne zdjęcia w necie,jakoś nie do końca byłem przekonany co do ich autentyczności.
Dlaczego?? Ano,bo jakoś nie chciało mi się wierzyć,że woda (zwłaszcza ta w drugiej części parku) ma właśnie taki kolor!! 8O Wietrzyłem tutaj udział "photo-shopa" lub jakiegoś innego "magika" :roll: :wink: Z drugiej zaś strony...Wszystkie oglądane przeze mnie zdjęcia były takie same! 8O ,co sprawiało,że moja teoria o "poprawianiu" nie trzymała się kupy... :wink:
Tak więc ok. 6.00 towarzystwo zapakowało się do bolidów i ruszamy!
Do przejechania dystans jakichś 160 km,więc plan był taki żeby ok 8.00 zameldować się u bram..."raju" :D
Trasa przebiegała częściowo autostradą, częściowo drogami lokalnymi...Generalnie spoko, bez jakich rewelacji czy przygód godnych opisania :wink: Zgodnie z planem, ok.8.00 meldujemy się przed szlabanem parku i...lekka konsternacja 8O. "Parking" będący do dyspozycji gości nijak nie pasował to tego co sobie wyobraziłem.Miejsc parkingowych tyle co kot napłakał! :roll:
No,ale ponieważ byliśmy jednymi z pierwszych zwiedzających, zaparkowaliśmy bez problemu, przezornie jednak ustawiliśmy samochody w sposób uniemożliwiający ich zablokowanie przez "obcych" :oczko_usmiech:
Jak się później okazało było to bardzo trafne posunięcie, bo to co zobaczyliśmy po wyjściu z parku przypominało scenerię "Wojny Światów" niż parking samochodowy! :| :mrgreen:Ale o tym później..

Następny etap- "kasa" Ceny biletów stosunkowo niemałe,ale kogo to obchodzi??? :wink: Kupujemy więc i z góry zaplanowana trasą ruszamy zobaczyć to co wydawało się tak piękne,że aż niemożliwe!
Zaopatrzeni w plan, na którym uwidocznione były rodzaje "szlaków",wybieramy najdłuższą ,która rozpoczynała się od jazdy...elektrycznym traktorem!!! :wink: :lol:
"Ciągnik" letko przeładowany.:roll: spora liczba Chińczyków ( swoją drogą traktor załadowany Chińczykami to dosyć specyficzny widok :wink: ) Siedzenia umieszczone stosunkowo nisko,więc przedstawiciele żółtej rasy poprzyklejani jak muchy do szyb :oczko_usmiech: Co sprawia,że niewiele widać. :roll: :wink: Ale w sumie jedziemy między drzewami,więc niewiele jest do oglądania.....
Odpuszczamy,więc próby odklejenia ww od szyb. A niech se siedzą....co mi tam...W końcu oni tu mieli dalej niż my,więc niech też coś od życia mają! :oczko_usmiech: :smo:

Jedziemy sobie więc spokojnie,pośród dosyć gęstych drzew,zza których gdzieniegdzie "wygląda" jakiś mały potoczek czy strumyk, świadomi oczywiście,że to jeszcze nie to na co czekamy :wink:Rozmowe skutecznie uniemożliwiają wymienieni powyżej turyści :wink: ,ale usłyszeć chińskie zachwyty - bezcenne!!! :D Tzn. tak mi się wydaje,że były to zachwyty.Mając w pamięci oglądane filmy (chińskie rzecz jasna) przypomniałem sobie,że słowa: "kocham cię" i "zabiję cie" fonetycznie brzmią w tym języku stosunkowopodobnie! :wink:
Na wszelki wypadek, kiedy już pokonaliśmy pierwszy etap,profilaktycznie puściliśmy to towarzystwo przodem! :wink: Nie ma co ryzykować ewentualnej konfrontacji! :nice: :oczko_usmiech:

Pora na kilka zdjęć..Postaram się wrzucić te ,których nie było na forum,choć nie wiem czy jest to w ogóle możliwe.. :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
A to zdecydowanie najpiękniejszy wodospad w parku! Moim zdaniem "bije na głowę" Velki Slap!

Obrazek
Ostatnio edytowano 11.10.2010 13:19 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 11:29

Pokazana przeze mnie druga część trasy należy do dużo spokojniejszej niż ostatnia.
Nie wiem czy to ze względu na wczesną porę, czy też z innego powodu ludzi praktycznie wcale (nawet "china"już niewidoczna :wink: )
Widoki.przepiękne!!! Praktycznie na tym odcinku nie było chyba ani jednego jeziorka, potoczku czy "wodospadziku",który nie miałby swojego zdjęcia!!! :lol: Focimy wszystko i w każdej postaci!:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Nawet tęcza na się trafiła! :lol:

Obrazek
Ostatnio edytowano 11.10.2010 13:28 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 23.09.2010 12:20

Fajny ten wasz rambo, ale co do Plitvic, rozczaruje cie, takie foty już tu były :)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 23.09.2010 12:22

lolek80 napisał(a):Fajny ten wasz rambo, ale co do Plitvic, rozczaruje cie, takie foty już tu były :)

Takie tak, ale nie 8) TE
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 12:35

lolek80 napisał(a): rozczaruje cie, takie foty już tu były :)

Mówiłem,że to nie jest proste!
Mam co prawda jedno zdjęcie,którego nikt tam nie zrobił,ale myślę, że sobie odpuszczę, bo ewidentnie straci na tym estetyka! :wink:

Dudek2222 napisał(a):Takie tak, ale nie 8) TE

:smo: :smo: :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 12:41

lolek80 napisał(a):Fajny ten wasz rambo, ale co do Plitvic, rozczaruje cie, takie foty już tu były :)

Były foty z Plitvic? 8O

Myślałem, że się wyrobię, a tu nie dość, że Anakin był przede mną, to jeszcze inni też?
Myślałem, że wszyscy jadą od razu do Krka :(

:lol:

A masz - drzewko :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 12:45

weldon napisał(a):Myślałem, że wszyscy jadą od razu do Krka :(

sorry,ale Krka to..............porażka :roll: :evil: :cry:

weldon napisał(a):
A masz - drzewko :?:

was is das :?: 8O
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 23.09.2010 12:54

anakin napisał(a):

Kwestia gustu :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 13:07

anakin napisał(a):

Przecież nie o to chodzi ... :D:D:D
Zresztą, jak HAncur powiedział - kwestia gustu.
Pojadę - zobaczę. DD

anakin napisał(a):was is das :?: 8O

Nooo, drzewko.
Jedyne, niepowtarzalne, nigdzie nie ma takiego drugiego.

Wszyscy to fotografują, ale w trochę innym ujęciu. Tak z boku.
Ja mam takie ujęcie:

Obrazek

:lol:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 23.09.2010 15:27

Ten spokojniejszy rejon i mi przypadł bardziej do gustu. No i te rybki co jadły z ręki... Poezja. O florze byłbym zapomniał! Pięknie się komponuje z całością. Zarówno ta podwodna jak i nadwodna. Bajecznie. Moim zdaniem lepiej odczekać chwilę aż grupa pójdzie do przodu i później spokojnie, wolnym spacerkiem delektować się tymi cudeńkami.
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 23.09.2010 16:53

weldon ja mam to drzewko, ja mam 8) :lol: :lol: :lol:

anakin hihihi, ja po pierwszym obejrzeniu folderów z Plitwic też myślałam, że to Photoshop :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 19:37

weldon napisał(a):Zresztą, jak HAncur powiedział - kwestia gustu.

Oczywiście! Więc jak na mój.....gust - można sobie odpuścić!

weldon napisał(a):Pojadę - zobaczę. DD

Już chyba byłeś i widziałeś,co??? :wink:

weldon napisał(a):Nooo, drzewko.
Jedyne, niepowtarzalne, nigdzie nie ma takiego drugiego.

Dżizus! :evil:
Przejrzałem wszystkie zdjęcia i nie mam tego drzewa!!! 8O
To w ogóle gdzie ja byłem :?: :!: 8O
Mówili,że plitvickie :cry: :roll:
Ale skoro nie widziałem drzewa. :roll: :?
Już nic nie rozumiem.... :roll:
:wink:

Były tylko takie:

Obrazek
Obrazek

A może to "twoje" się w międzyczasie zwaliło i jednak je mam??? :wink:
Ostatnio edytowano 11.10.2010 13:32 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 19:52

Kevlar napisał(a):Ten spokojniejszy rejon i mi przypadł bardziej do gustu. No i te rybki co jadły z ręki... Poezja.

Prawda?jakoś tak bardziej spokojnie, nastrojowo, cicho...:wink:
Rybki?
Mamy i rybki :D :
Obrazek

Gdybym tego nie widział na własne oczy w życiu bym nie uwierzył!!!
To wygląda po prostu jak dosyć kiepski fotomontaż!
Obrazek

A to rybki obok przystani,gdzie kończył się trzeci etap:
Obrazek

Obrazek

Kevlar napisał(a): Moim zdaniem lepiej odczekać chwilę aż grupa pójdzie do przodu i później spokojnie, wolnym spacerkiem delektować się tymi cudeńkami.

Dlatego też "pognałem" Chińczyków! :oczko_usmiech: :coool: :oczko_usmiech:

Elizasz napisał(a):anakin hihihi, ja po pierwszym obejrzeniu folderów z Plitwic też myślałam, że to Photoshop :wink:

A wiesz,że ja nawet dzisiaj nie jestem przekonany??? :wink:
Ostatnio edytowano 11.10.2010 13:36 przez anakin, łącznie edytowano 5 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 20:02

Ja byłem później ... :lol:

Pamiętaj, że tam jest sporo tras.
Ja łaziłem osiem godzin i też, na przykład, nie doszedłem do tego najwyższego wodospadu.
Tak samo nie przeszedłem się tą kładką, bardzo często fotografowana z góry urwiska przy pierwszym parkingu,
nie przeszedłem się szlakiem po urwisku położonym po tej samej stronie,
co ten najwyższy vodopad ...

To jest wielki teren.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

RAMBO,czyli....pierwsza krew! - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone