Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rakija

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalecito
Turysta
rakija

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 14.04.2009 14:16

Potrzebuje na gwałt rakiji chorwackiej najlepiej tej pigwowej, ostała się moze komus?? co by ją odsprzedal potrzebujacym, chyba, ze gdzies mozna kupic w polsce?? :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.04.2009 14:23

rafalecito napisał(a):Potrzebuje na gwałt rakiji chorwackiej najlepiej tej pigwowej, ostała się moze komus?? co by ją odsprzedal potrzebujacym, chyba, ze gdzies mozna kupic w polsce?? :D

jesli potrzebujesz na gwalt to proponuje:

1. przemyslec sprawe jeszcze raz
2. nie oglaszc sie z tym tak publicznie
3. poszukac tabletek o potocznej nazwie "tabletka gwaltu"

:wink:

sorki za OT

mam jeszcze troche z 2005 roku i raczej dobra ale taka co kiedys kawalki pomaranczy wniej plywaly
rafalecito
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 14.04.2009 14:35

jesli potrzebujesz na gwalt to proponuje:

1. przemyslec sprawe jeszcze raz
2. nie oglaszc sie z tym tak publicznie
3. poszukac tabletek o potocznej nazwie "tabletka gwaltu"

icon_wink.gif

sorki za OT

mam jeszcze troche z 2005 roku i raczej dobra ale taka co kiedys kawalki pomaranczy wniej plywaly

W cro bede dopiero w sierpniu, chetnie bym sobie przypomnial ten smak... wiem wiem, ze takiego smaku nie odczuje anizeli bym pil w Chorwacji, ale mam duzego smaka na nia, bardzo duzego :) jakos najbardziej do gustu przypadla mi ta z pigwami :) mowisz o tej rakiji koloru pomaranczowgo??
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 14.04.2009 19:45

8O 8O 8O Ja mam literek czystej rakiji z 2008r. pychota.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 14.04.2009 20:58

rafalecito napisał(a):Potrzebuje na gwałt rakiji chorwackiej najlepiej tej pigwowej, ostała się moze komus?? co by ją odsprzedal potrzebujacym, chyba, ze gdzies mozna kupic w polsce?? :D

Trochę tego napoju posiadam z wakacji 2008 w ilościach 1,5 litra każda, różny rodzaj.
Reszta do dogadania.
rafalecito
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 15.04.2009 18:53

bukmacher3 napisał(a):

Trochę tego napoju posiadam z wakacji 2008 w ilościach 1,5 litra każda, różny rodzaj.
Reszta do dogadania.

ok, nie ma tu chyba wiadomosci prywatnych wiec nie wiem podaj maila czy gg w celu "dogadania sie" :))
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 16.04.2009 11:13

Mój email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrav
rafalecito
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 17.04.2009 06:35

bukmacher3 napisał(a):Mój email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrav

wiadomosc wyslalem

pozdrawiam
rafalecito
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 10.05.2009 17:22

Transakcja nie doszła do skutku, ponawiam pytanie ma ktos rakijke?? prszoe o odp na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2009 17:26

a co się stało, że nie kupiłeś od kolegi bukmachera3?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 10.05.2009 17:37

zebik napisał(a):a co się stało, że nie kupiłeś od kolegi bukmachera3?
pewnie chciał 40kun + wysyłka :lol: :lol:
rafalecito
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalecito » 11.05.2009 05:45

Bodzioch Marek napisał(a):
zebik napisał(a):a co się stało, że nie kupiłeś od kolegi bukmachera3?
pewnie chciał 40kun + wysyłka :lol: :lol:

No nie zgadliscie :) Po prostu kolega Bukmacher3 wypil cala rakijke sam :) a tak powaznie nie odpowiedzial na zadnego maila.
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 14.06.2009 19:23

Witam wszystkich smakoszy rakiji. (nie wiem czy dobrze odmienilem).
Nigdy nie byłem w CRO. Wybieram się w tym roku. Przeglądając forum często napotykałem wątki o piciu piwka chorwackiego i rakiji. Zamierzam również i ja popic sobie troche . Smak piwka znam - pewnie nie różni sie wiele od polskiego. Napiszcie coś więcej o tym trunku, mam na myśli rakiję. Jak smakuje? Do czego jest podobna? Ile ma voltów. itp. Dziekuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2009 19:42

BOLETUS napisał(a):....Jak smakuje? .....

Bosko :lol: bo niby jak smak na forum opisać :?: Można uprościć i powiedzieć, że to gatunek bimbrowaty :wink:
BOLETUS napisał(a):......Do czego jest podobna? ......

Do niczego. Rakija to rakija :lol:
BOLETUS napisał(a):.......lle ma voltów.....

A to zależy gdzie kupujesz.
Jak na straganie "dla turysty" to i ciemnotę 35 procentową Ci wcisną (uprzednio dobrze rozmajoną wodą z kranu) :lol:
A jak chesz taką prawdziwą "swojską" w okolicach 70 voltów to albo sam jedź wieczorem na jakąś wiochę (taką nie po drodze do różnych szlaków turystycznych) i zagadnij miejscowych to Ci sprzedadzą albo jak będziesz widział, że osoba od której wynajmujesz lokal jest OK to go o to poproś żeby Ci załatwił coś nie "pod turystę".
Ja zawsze brałem jakąś Żubrówke na prezent i po wręczeniu następowała tradycyjna wymiana prezentów - dostawałem od miejscowych rakije (prawdziwą a nie majoną wodą) :lol:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 14.06.2009 20:08

Ze świecą szukać lepszego instruktarzu. Dzieki bardzo. A co z ceną? Czy porównywalna z polską wódką? (0,5 l - ok. 22 PLN)
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka