Pokrzyżowała Wam pogoda samą końcówkę, ale przecież całość wypadła wspaniale.
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):A czy Wy wszyscy możecie zakończyć sezon narciarski, żeby wiosna mogła się zrobić na dobre
kmichal napisał(a):Mikeee napisał(a):Sirmione
... wielka szkoda Monte Baldo, ale i tak pogodę mieliście ok ... ...
mysza73 napisał(a):mam nadzieję, że do mnie nijakie mandaty nie przyjdą
mysza73 napisał(a):Mikeee napisał(a):Trochę mi się ta relacja rozciągnęła w czasie, ale wreszcie dobrnęliśmy do końca. Idealny timing, bo za tydzień znów wyjeżdżam do Włoch .
Za tydzień ... do Włoch ... skandal ,
będę czekać zatem na relację
maslinka napisał(a):Mysza, ale to będzie "biała" relacja Mam rację, Michał? Ja się bardzo cieszę, szszszsz...
maslinka napisał(a):Mikeee, dzięki za piękną relację. Zachęciłeś mnie do odwiedzenia tych dwóch wspaniałych wysp, szczególnie Korsyki
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):Czekamy kilkadziesiąt minut. W końcu deszcz ustaje, wychodzę na ulicę, ale dosłownie za 2 minuty deszcz powraca ze zdwojoną siłą. Sprawdzamy pogodę – ma lać do jutra .
Zakończenie jak na słoneczną Italię przystało .
marze_na napisał(a):Tylko raz pojechałam na narty w Dolomity i to był najlepszy ze wszystkich naszych narciarskich wyjazdów
maslinka napisał(a):Mam nadzieję, że będzie jeszcze jakieś podsumowanie (?)
marze_na napisał(a):Michał, czekam jeszcze na obiecane podsumowanie.
Franz napisał(a):Pokrzyżowała Wam pogoda samą końcówkę, ale przecież całość wypadła wspaniale.
janusz.w. napisał(a):Świetny rajd i świetna oprawa fotograficzna
maslinka napisał(a):mysza73 napisał(a):A czy Wy wszyscy możecie zakończyć sezon narciarski, żeby wiosna mogła się zrobić na dobre
Przecież ten weekend masz bardzo wiosenny
Nie wiem jak inni, ale ja jeszcze nie chcę kończyć narciarskiego sezonu Szlag mnie tylko trafia, że taka piękna pogoda, a ja zamiast na nartach, w słoneczku, siedzę w domu z "jelitówką"
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a): Sprawdzamy pogodę – ma lać do jutra .
Zakończenie jak na słoneczną Italię przystało .
marze_na napisał(a):Michał, czekam jeszcze na obiecane podsumowanie.
Mikeee napisał(a):mysza73 napisał(a):mam nadzieję, że do mnie nijakie mandaty nie przyjdą
Za to popędzanie na początku relacji nie wykluczam, że niedługo zapuka do Ciebie austriacki świstak z mandatem w ząbkach
No cóż, jedni lubią kamienie, inni białe, a jeszcze inni po kościołach latają .Mikeee napisał(a):mysza73 napisał(a):Mikeee napisał(a):Trochę mi się ta relacja rozciągnęła w czasie, ale wreszcie dobrnęliśmy do końca. Idealny timing, bo za tydzień znów wyjeżdżam do Włoch .
Za tydzień ... do Włoch ... skandal ,
będę czekać zatem na relacjęmaslinka napisał(a):Mysza, ale to będzie "biała" relacja Mam rację, Michał? Ja się bardzo cieszę, szszszsz...
no właśnie mysza - jadę do Włoch po "TO BIAŁE", którego nie lubisz .
bernidi napisał(a):Michale - i jeszcze jakąś fotkę ze swoją rajdówką byś zapodał...
mysza73 napisał(a):Już wystarczy, że mnie polizia municipale z Positano ściga
mysza73 napisał(a):Słoneczka i udanego szszszsz życzę
mysza73 napisał(a):Twierdzą, że źle zaparkowaliśmyMikeee napisał(a):mysza73 napisał(a):Już wystarczy, że mnie polizia municipale z Positano ściga
oooo! A cóż tam nawiwijaliście na tym wybrzeżu amalfitańskim? To już trochę czasu minęło?
Mikeee napisał(a):mysza73 napisał(a):Twierdzą, że źle zaparkowaliśmyMikeee napisał(a):mysza73 napisał(a):Już wystarczy, że mnie polizia municipale z Positano ściga
oooo! A cóż tam nawiwijaliście na tym wybrzeżu amalfitańskim? To już trochę czasu minęło?
wypożyczalnia Was atakuje, czy przekazali Wasze dane do MuniciPał ?
elka21 napisał(a):Dzięki, za tak atrakcyjny i emocjonujący rajd . Trzeba się było mocno trzymać w fotelu, żeby wszędzie z Tobą dojechać
A tak na marginesie, które miejsce zajęliśmy
Mikeee napisał(a):OS11 - Calvi
W obrębie Cytadeli znajdują się pozostałości domu rodzinnego Krzysztofa Kolumba [...]. No ale przecież widziałem już kilkanaście dni temu domniemany dom rodzinny Kolumba tyle, że w... Genui
maxredaktor napisał(a):Mikeee, dzięki za świetną relację.
maxredaktor napisał(a):Mikeee napisał(a):OS11 - Calvi
W obrębie Cytadeli znajdują się pozostałości domu rodzinnego Krzysztofa Kolumba [...]. No ale przecież widziałem już kilkanaście dni temu domniemany dom rodzinny Kolumba tyle, że w... Genui
To jeszcze kolejna spekulacja dotycząca miejsca, gdzie miał się urodzić Kolumb.
Portugalski historyk Manuel Rosa twierdzi, że Kolumb był synem Władysława Warneńczyka i urodził się na Maderze
Mały fragment z artykułu z "Gazety Wyborczej":
Rosa na badaniu żywota i sekretów Kolumba strawił 20 lat życia i napisał trzy książki. W najnowszej, wydanej przed miesiącem w Hiszpanii "Kolumb, historia nieopowiedziana" przekonuje, że analiza średniowiecznych kronik i dokumentów przekonała go, że sławny żeglarz nie był, jak się mniema, Hiszpanem, Genueńczykiem, Grekiem, Francuzem, Szkotem ani Żydem, lecz Polakiem, synem polskiego króla.
Rosa jest wyznawcą portugalskiej legendy twierdzącej, że Władysław III wcale nie zginął w bitwie z Turkami pod Warną w 1444 r., lecz przeżył, a potem potajemnie ukrył się na atlantyckiej wyspie Maderze, gdzie znano go jako Henryka z Niemiec.
tony montana napisał(a):Michał
Jak zwykle fantastyczna relacja, piekne zdjęcia
Szkoda Monte Baldo i Sirmione w deszczu..... nam udało wykapać się na cypelku
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe