lotnikwsk napisał(a):Mikeee napisał(a):Grossglockner Hochalpenstrasse
to trasa moich marzeń
moich również, szczęśliwie już zrealizowanych
lotnikwsk napisał(a):fotki rewelacja
dzięki
kulka53 napisał(a):...zgłaszam akces po pełnoprawnym pierwszym odcinku
bardzo mi miło - zapraszam
kulka53 napisał(a):Baunei... ładne, nawet bardzo ładne miejsce i blisko tego co teoretycznie najbardziej spektakularne i najciekawsze.
najbardziej podobało mi się położenie miasteczka i mała liczba turystów
kulka53 napisał(a):Grossglockner planowałem już wiele lat temu, ale jakoś nie wyszło. Wam za to wyszło... i to z jaką pogodą . Fajnie.
Objazdówka po alpejskich trasach i przełęczach wciąż gdzieś tam w głowie siedzi....
Życzę zatem realizacji planów gdzieś tam w głowie siedzących
właśnie w czerwcu miałem w planie tygodniową objazdówkę po kilku przełęczach alpejskich (Stelvio, Gavia, Grossglockner, Splugenpass) i jeziorach Lombardii, ale 2 dni przed wyjazdem musiałem zrezygnować Na szczęście udało się przynajmniej przejazd przez Grossglockner wpleść w sierpniową trasę na Sardynię
mysza73 napisał(a):Bo to złośliwe sierściuchy są ,Mikeee napisał(a):Obchodzę znajdujące się zaraz obok jeziorko dookoła słysząc gwizdanie świstaków. Słyszę je naprawdę bardzo blisko, ale za cholerę nie mogę ich dostrzec .
fakt, te były wyjątkowo złośliwe
aleee...
mysza73 napisał(a):wschód słońca piękny ,
ogólnie super trasa ... koniecznie muszę zaplanować jakiś "alpejski" rajdzik (mąż nawet płacze, że Jeep taki bezużyteczny stoi )
gulgotem V8 po Alpach - to jest coś
ale z tego co pamiętam, jechaliście jakiś czas temu przez Stelvio? A to jest mój kolejny cel...
maxredaktor napisał(a):Dołączam i ja.
cieszę się
maxredaktor napisał(a):Kilka miejsc z waszej wędrówki mam w planach (m.in. Genua - jeśli dobrze widzę na mapce, no i przede wszystkim Korsyka).
Oba wspomniane miejsca szczerze polecam
maxredaktor napisał(a):PS. Całkiem fajne ceny za promy żeście zapłacili, myślałem że będzie sporo drożej.
do zakupu biletów na prom podeszliśmy trochę nerwowo, obawiając się podwyżek cen. Okazało się po kilku tygodniach, że mogliśmy kupić jeszcze taniej...
marze_na napisał(a):Małżonek mówi, że za mało zdjęć w tym odcinku
sporo zdjęć było podobnych, ale postaram się poprawić Pozdrowienia dla Was - mam nadzieję, że pieczołowicie zbieracie materiał do relacji
Krzychooo napisał(a):Pięknie. Będę zaglądał regularnie, bo obie wyspy w planach (ale chyba jednak samolotem).
Cześć Krzychooo i zapraszam
Na Sardynię jest kilka lotów z Polski, gorzej z Korsyką. Mam nadzieję, że coś się jednak pojawi...
ajdadi napisał(a):Jako ,że wszyscy wszystko już napisali to ja tak krótko...FANTASTICO...
krótko, ale konkretnie
Miło
arko2007 napisał(a):Rajd przy takich widokach...
i jeszcze ze szczęśliwą 13-ką na drzwiach...
DaveZ napisał(a):Trasa robi wrażenie . Piękny pierwszy odcinek i super na zdjęciach uwieczniony.
Będę śledził z przyjemnością.
dziękuję i serdecznie zapraszam
Franz napisał(a):Mikeee napisał(a):Postanowiliśmy jednak połączyć Sardynię z Korsyką
Czyli dokładnie tak jak my, tylko my zaczęliśmy od Korsyki, przenosząc się w połowie, czyli po dziesięciu dniach, na Sardynię.
przydałyby mi się te dodatkowe 3 dni na każdej z tych wysp...