Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rafy prosto z Marsa... Alam

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
lider
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lider » 15.08.2013 19:30

Widzę że No1 to paletnica plamista(płaszczka) to dość popularny wsysacz,ten crocodil mnie ujął-dawno nie widziałem szkoda że w Cro tego nie ma....no cóż znowu trzeba będzie zdradzić HR na Sfinksa,no może po tej rozpierduszce 8O :lol: :lol: :lol:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 16.08.2013 10:09

Roxi napisał(a):...ale Was zdjęciami zasypałam :)

Nawet 30 nie było :!: :D :D
husband
Cromaniak

Postnapisał(a) husband » 19.08.2013 12:39

Hej Roxi :D

Czekamy na więcej zdjęć :D

Mam techniczne pytnia:

Jestem ciekawy, czy cały sprzęt do nurkowania przywieźliście ze sobą, czy wypożyczaliście część na miejscu ?

Czy zwykły laik może tam nurkować pod opieką tamtejszego instruktora i czy takie przeszkolenie na miejscu trwa długo ?

Pzdr :papa:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 19.08.2013 13:23

Jejciu jakie cudne podwodne widoki (naziemne też niczego sobie :smo:)...
Zostaję tu oczywiście, choćbym się miała utopić :lool:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 19.08.2013 14:49

Daję nura razem z Tobą.
Pięknie.
:)

Pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 19.08.2013 15:50

Zasypuj, zasypuj tymi fotkami.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 19.08.2013 17:13

piotrf napisał(a):Zasypuj dalej , bo chyba nikt nie ma dość 8)
Pięknie i jeszcze piękniej
:D r

Dzięki :)

W takim razie już za chwileczkę, już za momencik ruszamy dalej.

lider napisał(a):Widzę że No1 to paletnica plamista(płaszczka) to dość popularny wsysacz,ten crocodil mnie ujął-dawno nie widziałem szkoda że w Cro tego nie ma....

Płaszczek było naprawdę masa. Za każdym razem tak samo przerażały i zabijały wzrokiem ;)
"Aligatorów" też było dużo, ale one się w ogóle nie ruszają :lol:

longtom napisał(a):Nawet 30 nie było :!: :D :D

Zaraz dodamy kolejne :)

husband napisał(a):Jestem ciekawy, czy cały sprzęt do nurkowania przywieźliście ze sobą, czy wypożyczaliście część na miejscu ?
Czy zwykły laik może tam nurkować pod opieką tamtejszego instruktora i czy takie przeszkolenie na miejscu trwa długo ?

Cały sprzęt do nurkowania i fotografii podwodnej wieźliśmy ze sobą. Na miejscu z bazy nurkowej braliśmy tylko butle i ołów- to i tak jest w cenie nurkowania.
Na lotnisku było trochę stresu, bo mieliśmy spory nadbagaż, ale okazało się że koszt nie jest tragiczny- 24zł/kg.

Jeżeli chodzi o drugie pytanie, to osoby które nie mają tzw plastików ;) mogą w bazie nurkowej wykupić tzw intro- czyli nurkowanie na kilku metrach z miejscowym przewodnikiem za rączkę.

Anai napisał(a):Zostaję tu oczywiście, choćbym się miała utopić :lool:

Aż tak źle na pewno nie będzie ;)

Jacek S napisał(a):Daję nura razem z Tobą.
Pięknie.
:)

Dzięki... i witam w relacji :)

mama_Kapiszonka napisał(a):Zasypuj, zasypuj tymi fotkami.

Jeszcze będziecie ich mieli dość :)

W takim razie zaczynamy :)
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 19.08.2013 17:30

Poniedziałek: nurkowania ciąg dalszy

W butlach niemiłosiernie ubywało powietrza, więc trzeba było zawrócić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo tego, że mieliśmy krótkie pianki było nam cieplutko... czasami nawet za ciepło ;)
Zabawa i jeszcze raz zabawa. Człowiek nie marznie, nie jest obwieszony sprzętem jak choinka, nie musi myśleć o jakiś skomplikowanych procedurach zakręcania zaworów itp :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje żółwie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak właśnie w fotograficznym skrócie wyglądało nasze pierwsze nurkowanie na Marsie. Czuliśmy się rzeczywiście jak na innej planecie. Nigdy jeszcze nie byłam świadkiem takiego spektaklu!

Na wieczór zaplanowaliśmy wyjazd do "miasta".
W następnym odcinku będziemy na Ziemi :)
Zaliczyliśmy stragany Portu Ghalib- w końcu trzeba było kupić magnes na lodówkę :lol:

Zapraszam.
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 19.08.2013 17:38

Zdjęcie z płaszczką (ostatnie) najlepsze. :D

Oj pływa tam tego towaru :!: 8O :roll:

pzdr :wink:
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 19.08.2013 21:11

wow Roxi...Egipt...
fantastyczne zdjęcia!!!!!!
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 20.08.2013 08:12

Tak - ładne zdjęcia. Taki żółw czy płaszczka mogą zaatakować. Koleżanka Roxi nie bała się przebywać pod woda w takim niebezpieczeństwie, a jakby tak rekin przypłynął to co ...............................
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 20.08.2013 08:59

Roxi napisał(a):I moje żółwie :)
Obrazek

Żółwie są genialne :P ,
reszta równie cudna :P :papa: .
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 20.08.2013 12:31

longtom napisał(a):Zdjęcie z płaszczką (ostatnie) najlepsze. :D

Oj pływa tam tego towaru :!: 8O :roll:

pzdr :wink:

Oj pływa, pływa... prawie tyle ile u mnie towaru pod wodą jak u Ciebie maziajów na lądzie :lol:

kkra napisał(a):wow Roxi...Egipt...
fantastyczne zdjęcia!!!!!!

Dzięki, fajnie że się podobają :)

darek1 napisał(a):Tak - ładne zdjęcia. Taki żółw czy płaszczka mogą zaatakować. Koleżanka Roxi nie bała się przebywać pod woda w takim niebezpieczeństwie, a jakby tak rekin przypłynął to co ........

Witam kolegę Darka :)
Rekinów trochę było, ale to przy kolejnym nurkowaniu i ... nie taki rekin straszny jak go malują ;)

mysza73 napisał(a):Żółwie są genialne :P ,

Na lotnisku przestrzegali, żeby nie brać kawałków rafy, muszli itp... o żółwiach nic nie mówili- można by było sobie takiego do domy przywieźć :lol:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 20.08.2013 16:12

To dobrze, że rekiny koleżance nie straszne. Jakby co się stało to nie przeżyłbym dnia następnego. 8O 8O 8O

Jeśli bym przeżył to rzuciłbym się w toń wody. Naturalnie bez ekwipunku nurkowego bo i tak nie umiem go zakładać i obsługiwać, a jeszcze by butla z tlenem wybuchła i narobiła szkody zakotwiczonym w porcie yachtom.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 20.08.2013 20:57

Skąd kolega takie teksty bierze :lol: :lol:
Ale oczywiście... dziękuję za troskę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka