janusz.w. napisał(a):Spodziewam się oszałamiających kolorów
Zasiadam
pozdr
Nie pozostaje mi nic innego jak zacząć.
W pierwszym odcinku podwodnego szału nie będzie, ale coś tam się pokaże
Rafał K napisał(a):
Okulary się przydadzą
Niedziela: Zapoznanie się z hotelemMimo tego, że położyliśmy bardzo późno, na nogach byliśmy już przed 7.
Zrobiliśmy małą przebieżkę po hotelu, głównie w poszukiwaniu centrum nurkowego
O hotelu z folderu Itaki:
Komfortowy, położony przy jednej z najładniejszych plaż w rejonie Marsa Alam. Czyste morze sprawia, że morska fauna jest tu szczególnie bogata, a największą atrakcją są krowy morskie – diugonie, które mogą ważyć nawet do 400 kg! Można też spotkać żółwie morskie i wiele gatunków egzotycznych ryb. Na rozległym terenie należącym do hotelu przygotowano wiele atrakcji sportowych, a o dobry humor Gości dba zespół znakomitych animatorów.Przy wyborze miejscówki dla mnie ważne były dwie sprawy...
Po pierwsze primo, na jego terenie ma być baza nurkowa.
Po drugie primo, przy plaży ma być rafa.
Reszta mało mnie interesowała
Tak jak pisałam wcześniej ruszamy na poszukiwanie bazy nurkowej.
Plaża jest niesamowita. Bariera rafy widocznie się odznacza, więc już wiadomo, że będzie pięknie
Baza nurkowa Diving Ocean jest oddalona od naszego pokoju dosłownie o 5 minut, więc jak narazie wszystko wygląda super.
O tej godzinie jest oczywiście zamknięta na cztery spusty, ale przynajmniej wiemy gdzie jej szukać
Idziemy na śniadanko.
I tak wyglądał nasz hotel.
W następnym odcinku będą pierwsze podwodne krajobrazy. Szału nie będzie, bo pływaliśmy z maską i fajką, bez sprzętu.
Prawdziwe nurkowanie zacznie się od poniedziałku