Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rafting na Cetinie

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr.wd
Podróżnik
Rafting na Cetinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 17.02.2008 15:10

Witam wszystkich
Mam pytanie do tych co juz byli na raftingu na Cetinie. Czy możana wziąć na spływ dzieciaki w wieku 13 i 9 lat?
Pozdrawiam
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 17.02.2008 17:00

Jak najbardziej, w zeszłym roku mąż był z córką (10 lat) i była zachwycona, choć przed trochę nerwów było.Zajrzyj do relacji w dziale Nasze relacje Marusici 2007, coś tam o tym pisałam i są zdjęcia, ale nie na pontonie.Myślę tylko że warunek jest jeden-przez agencje ,nie prywatnie i dzieciaki nie mogą bać się wody, muszą umieć pływać
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 17.02.2008 18:49

AnetaA napisał(a):Myślę tylko że warunek jest jeden-przez agencje ,nie prywatnie...

Piotr, i zajrzyj tu.
Warto przeczytać. Klasyka gatunku. :D
I jak w tytule...

Pozdrav
Jola
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 17.02.2008 22:27

Dokładnie Jolu, lektura godna polecenia,pozdrawiam :)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 18.02.2008 08:45

piotr.wd

Piotrze - veni, vidi, vici: też szukałem info o spływie, coś tam dostałem więc uznałem za stosowne pozostawienie informacji dla potomnych w wątku:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17603
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 26.02.2008 09:31

pontony sa osznurowane, wklada się stopy pod sznur na dnie pontonu i nie ma siły, nic cię nie oderwie. Ponadto w bardziej niebezpiecznych momentach przewodnik mniejszym dzieciom kazal usiąść na dnie pontonu, ale tylko raz czy dwa na 3 godzinny splyw. Męczące może byc tylko przechodzenie (by ominąć bardzo niebezpieczne miejsca na rzece) na piechotę, ale dzieci w wieku 9-12 lat na trzepaku robią bardziej niebezpieczne ewolucje. W zeszłym roku spływaliśmy z dzieckiem 11 lat , bez najmniejszych problemów. To tylko tak niebezpiecznie wygląda. No i płynąc w kanionie jak nie zaśpiewać "ach jak przyjemnie, kołysać się wśród fal". Ja śpiewalam na cały głos. Polecam.
piotr.wd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 27.02.2008 22:31

Dzięki za informację wszystkim "Cromaniakom". Mam nadzieję, że spływ się uda. Podzielę się wrażeniami w sierpniu. Pozdrawiam :D
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 27.02.2008 23:44

Jolanta Michno napisał(a):Piotr, i zajrzyj tu.
Warto przeczytać. Klasyka gatunku. :D

Faktycznie świetnie napisane. Klasyka.
Nabrałem ochoty na przygodę ...
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 18.04.2008 22:07

piotr.wd napisał(a):Dzięki za informację wszystkim "Cromaniakom". Mam nadzieję, że spływ się uda. Podzielę się wrażeniami w sierpniu. Pozdrawiam :D

Miałem wielką ochotę na rafting Cetiną, jedynie trochę obawiałem się o dzieciaki - również 9 i 12 lat :wink: , po przeczytaniu Waszych postów moje obawy sie rozwiały. Równiez dziekuję :papa:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...