Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rafting na Cetinie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
puni
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) puni » 18.07.2011 08:14

Ja też polecam!
To moje wspomnienie z zeszłorocznego raftingu:
Part 1:

Part 2:
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 18.07.2011 08:40

Mate (instruktor) opowiadał właśnie o odcinkach, o których wspomina uzytkownik Fatamorgana, taki prawdziwy rafting to musi podnosić tętno. A ja wyobraziłem sobie wizualizacje, jak swoja żonę puszczam takim odcinkiem kajakiem, hehheheheh, jak bedzie mnie denerwować na przyszłorocznym urlopie, to włoże ją w taki kajaczek i "GET THE CAMERA!!!!" :lol:
Tedeus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tedeus » 18.07.2011 11:53

Z tym rafem w Austrii to narobiłeś apetytu , wymiata przekonywującą , pełne rwanie beretu , trochę daleko ale zajawkę można złapać.
DarCro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 18.07.2011 17:24

Czyli dobrze rozumiem, że jak się pojawię nad Cetiną o 9:00 rano, to da się nagrać na rafting tego samego dnia i nie trzeba rezerwować?

Do jakiej miejscowości dojechać?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 18.07.2011 17:59

DarCro napisał(a):Czyli dobrze rozumiem, że jak się pojawię nad Cetiną o 9:00 rano, to da się nagrać na rafting tego samego dnia i nie trzeba rezerwować?

Do jakiej miejscowości dojechać?

Raczej trzeba rezerwować, i to często z więcej niż 1-dniowym wyprzedzeniem.
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 18.07.2011 22:07

Nam załatwiała, tzn rezerwowała córka właściciela apartamentu, ale trzeba rezerwować, bynajmniej w naszej opcji trzeba było przynajmniej 1 dzień wcześniej. Tak jak pisałem zabierano nas w Omisie z ich "bazy" i już autem z pontonami jechaliśmy na "start". W ogóle to polecam jeszcze
Obrazek
Obrazek

Ania (moja żona ;) ) tak, jak opisywałem wyżej straszna panikara i pewno wolałaby machać mi z brzegu, w końcu jednak dała się namówić. Oczywiście od początku mówiła Pani, której płaciliśmy, że ona chyba umrze ze strachu i pytała czy bezpieczne ;) Czasami dodatkową atrakcją jest takie sterowanie przez prowadzącego w naszym przypadku skuter żeby przy którymś zakręcie prawdopodobnym stało się spadnięcie do wody np (tak jak w przypadku bananów). Jak już ruszyliśmy (hehehhe) to Ania tak kurczowo zacisnęła dłonie na uchwytach, że prędzej by je wyrwała niż miałaby puścić i wpaść do wody. Znajomi się śmieją, że na urlopie wyjątkowo mocno sprawdzałem wytrzymałość na sytuacje stresowe mojej żony, teraz przynajmniej nie tak łatwo wyprowadzić ją z równowagi i umiejętniej radzi sobie ze stresem ;)
DarCro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 13.08.2011 22:14

Rafting po Cetinie był super!
380 kuna za 2 dorosłych i dzieci, rezerwowane z 1-dniowym wyprzedzeniem.

Moje najlepsze wspomnienie z Chorwacji.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 17.08.2011 22:32

Kowal fajnie że podałeś ten namiar w Austrii , pewnie skorzystam kiedyś bo wygląda na to co lubie :D

a co do Bałkanów to polecam niezmiennie rafting na UNIE w Bośni
który tu opisałem
forum/viewtopic.php?t=26656&postdays=0&postorder=asc&start=15
pod względem że tak powiem sportowym zdecydowanie ciekawiej niż na Cetinie, a już spływ na pewnym odcinku na tyłku wymiata :D

Zresztą kayoningu ( czyli spływ na tyłku ) o ile pamiętam Kowal też próbował na Tarze w Czarnogórze i był baaardzo podekscytowany :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.06.2012 13:48

ARTI
Globtroter
Re: Rafting on Cetina

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTI » 03.06.2013 09:39

Witam jaka będzie cena w lipcu i czy trzeba rezerwować termin spływu wcześniej czy transport jest z

Omisia pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.06.2013 13:18

Jaka będzie cena to wiedzą ci co imprezę organizują...
Najprawdopodobniej. :roll:

Napisz sobie do nich, to Ci powiedzą.
Bez problemu po wpisaniu w Google "rafting on Cetina" masz link do strony firmy, która tam rafting prowadzi.
http://www.raft.hr/Html/Polish/cetina.htm
Jak widzisz nawet po polsku jest... :)

Także zachęcam do tej minimalnej odrobiny wysiłku a nie że znowu wszystko trzeba podać na tacy. :|
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 03.06.2013 15:01

ARTI napisał(a):Witam jaka będzie cena w lipcu i czy trzeba rezerwować termin spływu wcześniej czy transport jest z

Omisia pozdrawiam

W zeszłym roku koszt wyjściowy to 220kn, ale po małych negocjacjach, 3 osoby dorosłe + dziecko 10 lat stanęło na kwocie 600kn. Warto pogadać o cenie.Zadzwoniliśmy do nich 3 dni wcześniej i wszystko umówiliśmy przez telefon, a oni wysłali dzień wcześniej SMS-a potwierdzającego godzinę i takie tam. Samochody stały pod agencją w Omisu na bezpłatnym parkingu i wwozili nas na górę busami. Ta agencja nie ma w ofercie częstowania rakiją i winkiem :wink: , ale za to płyną najdłużej. Jeszcze kwestia zdjęć. Należy ustalić z fotografem czy chcecie zdjęcia ( koszt 100kn ). U nas płynęło 5 pontonów i na płytce znalazło się coś koło 400 zdjęć naszej ekipy. Przynajmniej nie ma strachu o własny ( często nieprzygotowany ) aparat.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.06.2013 18:47

Przez pięć lat podrożało o 90kn.
Pod agencją Nestos czyli przy ul. Josipa Pupacica są parkomaty > http://goo.gl/maps/wWC2D Gratis zawsze było parkowanie za tunelem > http://goo.gl/maps/7zwdQ lecz od rana miejsca zajęte, dodatkowo strasznie się kurzyło, więc od razu auto na strzeżony parking > http://goo.gl/maps/bnELE

W naszych pontonach były plastikowe wodoszczelne pojemniki. Chowaliśmy tam aparat i kamerę. Bezpiecznie wszytko dopłynęło.

Kilka przydatnych informacji jak się przygotować do spływu :arrow: rafting-na-cetinie-t17603.html
Więcej fotek z Cetiny na http://www.pontonami.pl (galeria > Rzeki w Europie)
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 05.06.2013 18:09

Ja płaciłem za rafting niecałe 200 kun, ale lepiej podjechać do miejsca startowego Radmanove Milnice i tam załatwić spływ jest dużo taniej (w sezonie jest tam kilka firm raftingowych).
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.06.2013 18:33

kaja45 napisał(a):Ja płaciłem za rafting niecałe 200 kun, ale lepiej podjechać do miejsca startowego Radmanove Milnice i tam załatwić spływ jest dużo taniej (w sezonie jest tam kilka firm raftingowych).

Radmanove Mlinice to punkt końcowy spływu.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Rafting na Cetinie - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone