walp napisał(a):
Powiedzcie lepiej, w jakie napoje izotoniczne i energetyzujące zaopatrzyć się do nocnej jazdy.
Termos z mocną kawą, red bull i jakieś batony- snickers czy mars
walp napisał(a):
Powiedzcie lepiej, w jakie napoje izotoniczne i energetyzujące zaopatrzyć się do nocnej jazdy.
Baribal_76 napisał(a):Jedziesz w nocy i nic nie widzisz z tych pięknych krain tak odmiennych od naszej Polandii. My wyjeżdżamy z Wawy skoro świt,..
cooleczka napisał(a):Po drugie, jeśli macie klimę dwustrefową, ustawić na siebie spory nawiew i temp max 17 stopni
cooleczka napisał(a):Po trzecie, jeśli pijecie energetyki, to pamiętajcie, że ona wypłukuje z organizmu min. magnez, więc dobrze zaopatrzyć się w tabliczkę gorzkiej czekolady. W gorzkiej jest go więcej, a po drugie mleczna podwyższa poziom glikemii, ten z kolei powoduje senność,
cooleczka napisał(a):Po trzecie, jeśli pijecie energetyki, to pamiętajcie, że ona wypłukuje z organizmu min. magnez, więc dobrze zaopatrzyć się w tabliczkę gorzkiej czekolady. W gorzkiej jest go więcej, a po drugie mleczna podwyższa poziom glikemii, ten z kolei powoduje senność,
garbowski napisał(a):..tylko że picie wody po kawie hamuje jej działanie. Jak Cię "telepie" nieraz po mocnej czarnej pije się właśnie wodę. Już chyba kiedyś pisałem..na mnie orzeźwiająco działa tabliczka czekolady, duża porcja energii i jedziemy dalej ..choć ostatnimi czasy staram się unikać jazdy nocą, no pesel się łokrutnie postarzał..oczy nie te..a bezpieczeństwo moje i osób ze mną jadących najważniejsze. Trzeci wyjazd był już z międzylądowaniem, tuz przed chorwacka granicą... za nocleg ze śniadaniem 200 złotych (4 osoby) to nie majątek.
SingSing74 napisał(a):Chodziło mi o to, czy likwidują refleksy odbitych świateł samochodów jadących z naprzeciwka, kiedy droga jest mokra. A zupełne ciemności, to znaczy kiedy niebo jest czarne. Zakładałem takie okulary na próbę, ale w dzień. Rzeczywiście jest wrażenie rozjaśnienia. Czy jednak w nocy, kiedy mamy do dyspozycji wyłącznie swoje reflektory, to taki efekt też się pojawia? W rzeczywistości to filtr, który jakąś część światła raczej "zabiera".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi