Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radio CB w trasę do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.07.2006 20:30

Wrocilem w sobote z CH.CB radio mam na stale w swojej osobowce.Polska,Słowacja,Węgry CB bardzo przydatne.Wiedziałem gdzie stoja,korki i itd.W CH cisza-chodzi o kanał 28.
Pzdr.
ryba850
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba850 » 18.07.2006 21:17

Wyjażdżam 5.08. po południu z Wrocławia w okolice Trogiru. Mam dwa zestawy CB. Jeśli ktoś jedzie w tym samym czasie mogę go w jeden wyposażyć, w dwa autka zawsze raźniej.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 18.07.2006 22:32

Witam.
Właśnie dostałem z Urzędu Komunikacji Elektronicznej informację potwierdzającą legalność używania CB (PR 27, 4W, 26,96-27,41MHz) bez pozwolenia w Chorwacji i państwach tranzytowych (Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia).
Jedźmy spokojnie i cieszmy się z ich posiadania! :)
Do usłyszenia na trasie. :D
Wyjeżdżamy w dwa auta 17 lub 18 sierpnia ok. g. 15 z Wrocławia.
Może ktoś chce się dołączyć do konwoju? Trasa Wrocław-Zivogosce przez Głuchołazy, Breclav, Graz, Maribor, Zagrzeb, Split.
Pozdrawiam.
Jacek
Reno
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reno » 19.07.2006 21:57

Cześć DanielF

No fajnie by było jak byśmy razem polecieli ale wyjeżdzam 7 sierpnia myslałem ze moze 6 ale nie pasuje mi w ten dzień,i ja raczej będe jechał autostradami więcej czasu sie zaoszczędzi i pewnie mniej pomyłek będzie ze znalezieniem odpowiedniej drogi
rjr3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rjr3 » 26.07.2006 21:57

Ja jadę 9 sierpnia w okolice Zadaru. Jak będziecie w pobliżu to - kanał 28
pilot99
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilot99 » 30.07.2006 08:36

wyjazd dzisiaj tj 30.07 z Wrocka godzina ok 16 okolice Zadaru
jak ktos chce pogadac to wołać Pilar

pozdrawiam
emkop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emkop » 30.07.2006 10:44

Jechaliśmy w dwa samochody wyposażone w CB do Ciovo i nie wyobrażam sobie drogi przebytej bez CB;
POLSKA - rzecz jasna, korki, miśki, objazdy itp;
CZECHY, SŁOWACJA - na kanale 28 już nieco mniej Polaków ale koledzy z TIRÓW bardzo pomocni i serdeczni;
AUSTRIA - j.w.
SŁOWENIA - liczymy tylko na Polaków takich jak my;
CHORWACJA - j.w.

Także polecam całym sercem
kapitold
Podróżnik
cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 01.08.2006 07:57

mam cb od czerwca'05 oto moje obserwacje i rady:
-Cb przydaje się bardzo czy w Polsce czy za granicą
-za granicą 28 kanał tzw.polski
-coraz wiecej cB na osobówkach z Polski
-CB to nie narzędzie dla piratów drogowych
-krótkofalówki proponuje rzucić pod pociąg
-żeby nie było szumów jest squelch ew.auto squelch
-przewrazliwione szumami kobiety proponuję zostawić w domu :D
-osiągi między autami w terenie otwartym do 15km
-nie kupować tanich zestawów z tanimi antenami lepiej tanie radio i drogą antenę za 400zł jest już niezły sprzęt ,antena wymaga zestrojenia nalezy to zrobić w specjalistycznej firmie ,na swoim aucie mam antenę magnetyczną i spokojnie daje radę
-informować innych uzytkowników o sytuacji a nie tylko słuchać
-w tym roku (17 sierpień)jedziemy w 4 samochody ,pozostali nie posiadają CB ale bedą posiadać ,dokonają zakupu takiego zestawu jak mój ,w tej samej firmie z allegro w której ja kupiłem i montowałem,
firme moge polecić z czystym sumieniem ,posiadają stałą lokalizację i znają sie na rzeczy a i ceny przystępne
dodam ,że mozna u nich wypożyczyć zestaw za 10 zł na dobę
ale to bez sensu,lepiej mieć swój bo przydaje sie nie tylko na dalekie wyjazdy 8)
zainteresowanym podaje strone takiego zestawu
w moim przypadku sprawdza się idealnie
http://www.allegro.pl/item118186674_cb_ ... ilson.html

73 i 51
szerokości bayoooo
Ostatnio edytowano 04.08.2006 07:33 przez kapitold, łącznie edytowano 2 razy
jacirg
Croentuzjasta
Re: cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 01.08.2006 09:07

kapitold napisał(a): ...
-w tym roku (17 sierpień)jedziemy w 4 samochody ,pozostali nie posiadają CB ale bedą posiadać ,dokonają zakupu takiego zestawu jak mój ...

73 i 51
szerokości bayoooo

... my też, w dwa auta, jedziemy 17-08 za Makarską. Może spotkamy się na trasie. Mamy Alany 42 Multi. Na granicy w Głuchołazach zamierzamy być ok. g. 19-tej, tak by zdążyć na granicę w Breclaviu ok. 21-ej (zamykana o g. 22).
73!
Jacek
kapitold
Podróżnik
re cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 01.08.2006 16:43

kolego my tez na Makarską dokładnie
jedziemy z Poznania przechodzimy granice w Kudowie
potem na Wieden ,Gratz ,Maribor
myslę ,że w okolicach Wiednia damy rade
z tego co wiem to w tym sezonie to spokojnie mozna sobie pogadac na cb z ziomalami
powodzonka i przyczepności pod kołeczka
Bayoo
kapitold
Podróżnik
cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 01.08.2006 16:56

kolego ale skoro ty jedziesz z Wrocka to po co na Głuchołazy?
pozdrawiam
jacirg
Croentuzjasta
Re: cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 02.08.2006 07:49

kapitold napisał(a):kolego ale skoro ty jedziesz z Wrocka to po co na Głuchołazy?
pozdrawiam

... a no po to, bo szybsza trasa ( 50 km autostrady z Wrocławia, a potem od Olomouca), a różnica w długości trasy to zaledwie kilkanaście km w stosunku do Boboszowa, a o trasie przez Kudowę-Hradec Kralove, nie wspomnę ...
pozdr.
Jacek
jacirg
Croentuzjasta
Re: re cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 02.08.2006 08:23

kapitold napisał(a):kolego my tez na Makarską dokładnie
jedziemy z Poznania przechodzimy granice w Kudowie
potem na Wieden ,Gratz ,Maribor
myslę ,że w okolicach Wiednia damy rade
z tego co wiem to w tym sezonie to spokojnie mozna sobie pogadac na cb z ziomalami
powodzonka i przyczepności pod kołeczka
Bayoo

... my planujemy trasę: Wrocław-Głuchołazy/Milkulovice-Olomouc-Brno-Breclav/Reinthal-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Split-Makarska.
We Wiedniu będziemy ok. g. 22, a granicę A/SLO chcemy przekraczać ok. g. 24, zaś SLO/Hr ok. g. 1-szej i tym sposobem w Makarskiej będziemy ok. 6 -tej.
Spokojnie i bez korków, mam nadzieję :).
Jedziemy na białych tablicach DW... - ciemnoszary POLO CLASSIC i zielony SHARAN.
Do spotkania na trasie.
73!!!
Jacek
kapitold
Podróżnik
cb

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 02.08.2006 17:47

wiesz chyba tez tak pojedziemy
bo przez Wrocław i tak lecimy skoro mówisz ,ze lepsza
bmw e-46combi,ford maverick,audi a-4 i vw caddy new model
myslę ,że damy radę ale powiedz jeszcze o której wyjezdzacie bo my musimy wyjechac z Poznania wcześniej ,do Wrocławia beda ze dwie godziny pewnie?
ale trasa dobra ,zawsze jezdziliśmy od lat przez Kudowę tym razem przetestujemy tę
pozdrawiam
kapitold
Podróżnik
a

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 02.08.2006 17:52

zawsze jechaliśmy tak ,żeby granicę czesko -austriacką przekroczyć w LA THAYA duzo sklepów wolnocłowych i dobre ceny ,bo gdzie indziej to ceny jak w Polsce
pozdrowionka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Radio CB w trasę do Chorwacji. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone