luminox napisał(a):CB w A nie jest zabronione - do 24 marca 2014 bylo zabronione korzystanie z AM i SSB , mozna bylo tylko w FM pracowac....po tej dacie wszystko wolno jak w PL ....pozdrawiam
ps; gdyby ktos z niedowiarkow chcial obejrzec info z tej decycji sluze pomoca....http://www.funkfreundelandshut.de/index ... reigegeben
PavveL napisał(a):Długie anteny mają śliczne parametry tylko w czasie postoju. W czasie jazdy z prędkościami autostradowymi pod naporem powietrza kładą się poziomo i promieniują w bliżej nieokreślony sposób.
luminox napisał(a):....kolego - nie wiem jakie masz doswiadczenie i zasob wiedzy na temat rozchodzenia sie fal,szczegolnie na 11m, ale tu akurat sie mylisz bo jesli chodzi o CB i jesli oczywiscie masz na mysli ze 30cm gwozdz ( bo to nie antena) ciagnie na kilkanascie km - to chyba ze stoisz na szczycie jednej gorki i nadajesz na szczyt drugiej...a radio nie jest jak piszesz niemniej wazne - radio jest tu naprawde mniej wazne... a rozmiar i technika i co bardziej wazne to napewno sie bardziej sprawdza z mama w sypialni po 22h ale nie w KF.
marcin0k napisał(a): Ja polecam anteny helikalne , ja mam SIRIO DELTA 27 i chwalę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi