piotrulex napisał(a):Używam CB od lat i bardzo sie przydaje. Nie tylko do uniknięcia ewentualnego mandatu bo na to mam inne sposoby (np przekraczanie w Polsce o mniej niż 20 km/h). Głownie chodzi o korki, wypadki, niespodzianki np. zataczajacy się pijaczek na "poboczu". Np tudzień temu w sobote przed południem korek na zjazd z A1 przed gdańskiem miał około 7km a wystarczyło wcześniej to wiedziec, zjechac kilkanaście km szybciej koło Tczewa i na Gdańskiej starówce byliśmy o ponad godzinę szybciej niż znajmi którzy jechali kawałek przed nami, nie mieli CB i nie odbierali komorki i pojechali jak gps nakazywał
Jacek S napisał(a):
W miniony weekend na autostradzie A1 padł rekord. 27 lipca, w niedzielę, autostradą przejechało 63 561 pojazdów. Przez to tworzyły się tez ogromne korki przy zjeździe w Rusocinie.
Miałem podobną sytuację pod Katowicami - "zestaw" zajął jeden pas i utworzył się gigantyczny korek.
Tylko dzięki CB pojechaliśmy za innymi wiejskimi objazdami.
piotrulex napisał(a):Jacek S napisał(a):
W miniony weekend na autostradzie A1 padł rekord. 27 lipca, w niedzielę, autostradą przejechało 63 561 pojazdów. Przez to tworzyły się tez ogromne korki przy zjeździe w Rusocinie.
Miałem podobną sytuację pod Katowicami - "zestaw" zajął jeden pas i utworzył się gigantyczny korek.
Tylko dzięki CB pojechaliśmy za innymi wiejskimi objazdami.
27 to byla sobota
lukasz22i napisał(a):FUX napisał(a):Zrobiłem 4kkm i na nic się nie przydało...
Zrobiłem 3kkm i podobnie...zresztą 3 raz
edo napisał(a):w moich dwóch wyjazdów w te wakacje na trasie Kraków- Bańska Bystrzyca-Budapeszt- Zabrzeb -Pag i z powrotem mam takie spostrzeżenia:
- ruch na kanale 28 gdzie można uzyskać praktyczne informacje zaczyna się i kończy gdzieś w okolicach Bańska Bystrzyca- Rużemberok, im bliżej naszej granicy tym większy ruch w eterze,
- przez pozostałą część trasy miałem dziwne odczucia, pomimo że widziałem samochody z antenami to bardzo niechętnie mobile odpowiadali na pytanie o drogę.W tym miejscu trzeba zwrócić honor koledze FUX, bo radio mobilom służyło głównie jako zabawka dla dzieci, albo cisza w eterze aż nagle słychać dialogi gdzie co drugie słowo to kur... ch..., abo można było sobie przypomnieć zapomniane przeboje disco polo lat 90-tych.
No i tłumaczenie trasy przez 20 minut z czego 10 minut na to gdzie leży Budapeszt, a gdzie Wiedeń
auto_gt napisał(a):
Jest to dobra alternatywa dla tych użytkowników CB co nie chcą , lub nie mogą wozić " batów" i mieć dyskretną antenę CB .
Sprawdziłem - polecam .
barti75 napisał(a): ja tam polecam wszystkim Sirio Ml 100 ładnie ta antenka zbiera i składać w sumie tez jej nie trzeba bo się poddaje czy to na podziemnych czy w galeriach.
barti75 napisał(a): a przy jej zasięgu ok 3km styka w zupełności,
auto_gt napisał(a):
, najlepsza jest turbo 2000 , bat 145 cm , duże zasięgi , promiennik wykonany z drutu stali sprężynowej i w formie stożka im dalej do końca tym cieńszy , bardzo wysoka jakość wykonania i odbioru , jest jeszcze sirio turbo 1000 bat 115 cm dł , i turbo 800 bat 84 cm
jasio napisał(a):auto_gt napisał(a):
, najlepsza jest turbo 2000 , bat 145 cm , duże zasięgi , promiennik wykonany z drutu stali sprężynowej i w formie stożka im dalej do końca tym cieńszy , bardzo wysoka jakość wykonania i odbioru , jest jeszcze sirio turbo 1000 bat 115 cm dł , i turbo 800 bat 84 cm
Najlepsza jest turbo 5000 bat 200 cm, zapomniałeś jeszcze o turbo 3000.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi