Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radio CB na trasie PL-HR-PL?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 02.07.2013 13:47

brzo1985 napisał(a): zdanie milicjantów

Jak była milicja ty robiłeś w pieluchę.
brzo1985 napisał(a):No dalej śmiało...

Jesteś kozak :?: prześlij mi oryginalny aktualny austriacki przepis na CB I PB. :papa:
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 02.07.2013 18:11

To ja napisał(a):...............Macedonii, .............Serbii, ............. potrzebne jest zezwolenie na CB......

Żywotnie mnie to zainteresowało bo za kilka dni jadę do Macedonii przez Serbię i chciałem mieć cb... o jakim zezwoleniu mowa?
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 02.07.2013 21:17

co byśmy tu nie napisali, to uważam że każdy zrobi jak uważa, cześć w obawie przed utratą radyjka i mandatem albo pościąga anteny, albo go nie zabierze, inni będą mieć na to wszystko wywalone bo jadą w kilka aut a dzwonić czy smsowac do siebie nie będą i jadą z radyjkami, a jeszcze innym do głowy nie przyjdzie, żeby je wymontowywać czy ściągać anteny bo radyjko to niemal wyposażenie seryjne auta.
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 03.07.2013 02:18

barti75 napisał(a):co byśmy tu nie napisali, to uważam że każdy zrobi jak uważa, cześć w obawie przed utratą radyjka i mandatem albo pościąga anteny, albo go nie zabierze, inni będą mieć na to wszystko wywalone bo jadą w kilka aut a dzwonić czy smsowac do siebie nie będą i jadą z radyjkami, a jeszcze innym do głowy nie przyjdzie, żeby je wymontowywać czy ściągać anteny bo radyjko to niemal wyposażenie seryjne auta.

Dokładnie kolego! My w tym roku jedziemy na 4 auta, w ub.roku na 5 i każdy z nas ma CB, komunikacja idealna. W Austrii, na bocznej drodze /zjeżdżaliśmy z autostrady/ mijaliśmy 2 patrole Policji i żaden za nami nie zawrócił :papa:
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 03.07.2013 08:15

hrupek666 napisał(a):
brzo1985 napisał(a): zdanie milicjantów

Jak była milicja ty robiłeś w pieluchę.
brzo1985 napisał(a):No dalej śmiało...

Jesteś kozak :?: prześlij mi oryginalny aktualny austriacki przepis na CB I PB. :papa:

Jest milicja- odczułem to nie raz, w porównaniu z Tobą.

Poniżej masz link, na który wrzuciłem Ci w pdf, to czego chcesz

http://sendfile.pl/20819/erledigung.pdf

Ty nie kozakuj- jeśli chcesz możemy się ustawić na trasie, pokażę Ci resztę (mandat, odwołanie, odpowiedź sądu i zasądzoną karę), a jeśli masz ochotę to nawet masaż twarzy dostaniesz gratis.

Powtarzam po raz kolejny mam w "d" Wasze rozmowy z milicjantami- ja wolę rozmawiać z płcią przeciwną nieumundurowaną, ale co niektórym pozostały jeszcze ciągotki z PRL-u. Podaję tylko i wyłącznie prawo obowiązujące w danym kraju, a jak je egzekwuje securitate w danym państwie, to inna bajka. Informuję tylko i wyłącznie dlatego, że przykrym widokiem jest stękanie rodaka przy obcojęzycznym funkcjonariuszu. Pisał już kolega "toja" na ten temat, więc nie mam zamiaru powtarzać się.

Aha- Słoweńska POLICJA jednak też zajmuje się pierdołami i odpisała:

"Article 35 of Slovenia's Road Traffic Regulation Act prohibits drivers from
using equipment or devices in a way that would affect their visual or
auditory perception or their vehicle manoeuvring abilities. In
international context, this ban is known as driver distraction.
In Slovenia, the use of a CB radio station in the described manner is
prohibited."

Nie można używać w trakcie jazdy. Czyli normalna sprawa.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.07.2013 08:36

brzo1985 napisał(a):jeśli chcesz możemy się ustawić na trasie,

Groźba :?: czy prośba :!:

Jednak to co na awatarze to i w głowie,ja tam wolę się ustawiać z
brzo1985 napisał(a):płcią przeciwną

Na
brzo1985 napisał(a):masaż
brzo1985 napisał(a):gratis.

:wink:

brzo1985 napisał(a):(mandat, odwołanie, odpowiedź sądu i zasądzoną karę),

brzo1985 napisał(a):Jest milicja- odczułem to nie raz

Przy takim toku rozumowania jak twój ,ja bym cie zatrzymał na 24h,nie tylko mandatowo.

brzo1985 napisał(a):Podaję tylko i wyłącznie prawo obowiązujące w danym kraju,

Podajesz jakiś list z polski,ja cię proszę o Austriacki akt prawny (o ile wiesz co to jest) :!:

Polski PZmot też wiele rzeczy pisze o prośbę podania aktu prawnego odpowiada że go nie zna,to co wy wpisaliście na forum znaleźliście w Googolach na forum caravaningu.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 03.07.2013 08:48

Rozmowa z butem jest bez sensu.

Masz list z konsulatu.

Wybacz, ale nie będę Ci robić skanów z pism procesowych- jak chcesz to Ci już napisałem, w jaki sposób możesz je zobaczyć, więc nie pajacuj.

Po Twoich spostrzeżeniach nt. mojego zdjęcia oraz zatrzymania mnie na 48h (nie 24h) [bo mam inne zdanie] sądzę, że myślisz zupełnie w rytm maksymy: "byłeś w zomo, byłeś w ormo, teraz jesteś za platformą"- to taki żart sytuacyjny.

Używaj polszczyzny "towariszu".

EDYCJA

"Wydział Konsularny Ambasady RP w Wiedniu uprzejmie informuje, iż w
Austrii konieczne jest specjalne zezwolenie na posiadanie i
uzytkowanie CB radia, szczegolowe informajce po adresem
(www.bmvit.gv.at/telekommunikation/funk/ ... index.html
) Austria nie akceptuje ponadto odbiorników/nadajników z możliwością
zmiany standardów przez użytkowników. nadajnik CB musi pracować
tylko i wyłącznie w modulacji FM. W praktyce problemy z policją mogą
wyniknąć nawet z posiadania anteny na dachu i rozmontowanego radia
w bagażniku (możliwa kontrola policyjna i konfiskata urządzenia). WK
odradza podróżowanie nawet z rozmontowanym CB radiem po Austrii.

Z poważaniem

Marcin Jakubowski
III Sekretarz Ambasady/ III. Botschaftssekretär
Tel. +43 1 870 15 108
Fax.+43 1 870 15 136
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl "

Poszukaj sobie sam.

Ziemkiewicz napisał różne durnowate książki, lecz w jego pozycji pt. "Polactwo", byłbyś szablonem.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.07.2013 13:33

brzo1985 napisał(a):(www.bmvit.gv.at/telekommunikation/funk/ ... index.html
)

Ja nie mogę się doczytać tematu dotyczącego używania CB w samochodach.
Ale ja jestem:
brzo1985 napisał(a):butem
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.07.2013 13:54

Możecie zakończyć dyskusję w tej formie czy mam pomóc :?:
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 03.07.2013 16:14

Czytam i czytam i sie zastanawiam czy warto kupic CB. 4 razy bylem w Cro bez CB a teraz sie zastanawiam czy kupic. Czy ktos mi doradzi czy worto kupic, czy sie za granica Polski przyda.
stew666
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stew666 » 03.07.2013 17:01

Jeśli jedziesz sam, to wg mnie daruj sobie zakup CB specjalnie na Chorwację, chyba że i tak będziesz później korzystał w Polsce i masz na to kasę to sprawa jest otwarta ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2013 17:34

Rysio napisał(a):Możecie zakończyć dyskusję w tej formie czy mam pomóc :?:

Weź nożyczki i wywal off top.
Proste.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.07.2013 17:53

FUX napisał(a):
Rysio napisał(a):Możecie zakończyć dyskusję w tej formie czy mam pomóc :?:

Weź nożyczki i wywal off top.
Proste.

Oczywiście zrób to, będziesz "Kryształowy" a nie:
brzo1985 napisał(a): butem
brzo1985 napisał(a):nie pajacuj.
brzo1985 napisał(a):"byłeś w zomo, byłeś w ormo, teraz jesteś za platformą"
brzo1985 napisał(a):"towariszu".
brzo1985 napisał(a): byłbyś szablonem.
brzo1985 napisał(a): jeśli chcesz możemy się ustawić na trasie, pokażę Ci resztę (mandat, odwołanie, odpowiedź sądu i zasądzoną karę), a jeśli masz ochotę to nawet masaż twarzy dostaniesz gratis.

A jak już wytniesz to wklej te zdania i będzie bardzo fajnie.

"Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują. Ludzie są różni i nie każdy ma podobne poczucie humoru. Nie każdy też jest takim mistrzem klawiatury jak Ty.
Jeśli ktoś Cię obraził świadomie albo przypadkowo to nie znaczy że Ty masz prawo obrazić go bardziej. Nie dyskutuj z nim i zgłoś moderatorom fakt naruszenia regulaminu. Pamiętaj, że wolność słowa kończy się tam gdzie narusza prawa innego człowieka.
Nie upominaj innych, od tego są moderatorzy. Zamiast pisać było, użyj funkcji szukaj podsuń link do odpowiedzi.
"

I

"Nie umieszczaj treści budzących uzasadnione podejrzenia o niezgodność z prawem."
Oraz
"Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób."
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 03.07.2013 19:38

Kryniu napisał(a):Czytam i czytam i sie zastanawiam czy warto kupic CB. 4 razy bylem w Cro bez CB a teraz sie zastanawiam czy kupic. Czy ktos mi doradzi czy worto kupic, czy sie za granica Polski przyda.

przyda się. w sezonie wakacyjnym jedzie sporo samochodów z antenkami, więc możesz pytać o różne sprawy np.
przejezdność, czy nie ma korków w miastach, na przejściach, jeśli np. był jakiś wypadek i autostrada jest zablokowana to też się dowiesz i ominiesz, możesz pytać np. gdzie zaparkować w Dubrowniku itd., a w razie jakiś kłopotów też nie jesteś sam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2013 19:47

Czasami się przyda; najczęściej jest tam bełkot żon kierowców piep... o doo Maryni i miernowców, zwanych kierowcami, co się gubią na autostradzie na 2km
99% wyjazdów w Cro radio wyłączone.
Szum robią pierdoły jadący więcej, niż jednym autem. :roll:

Jeżeli pytasz i chcesz się czegoś dowiedzieć, to zapomnij...
Zero odzewu.
Wszyscy skupieni na swoim siedzeniu i ekscytacji wyjazdem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Radio CB na trasie PL-HR-PL? - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone