Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radio CB na trasie PL-HR-PL?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.06.2013 22:36

Dzisiaj wrocilem...Chorwacja radyjko mozna schowac,zero informacji,Wegry troche lepiej,Slowacja OK,Polska samo miodzio !!!
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.06.2013 23:17

Haweł napisał(a):Dzisiaj wrocilem...Chorwacja radyjko mozna schowac,zero informacji,Wegry troche lepiej,Slowacja OK,Polska samo miodzio !!!

Obawiam się, że w Polsce to oprócz miodu to i trochę dziegciu można trafić ;)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.06.2013 03:41

Nie jest tak źle w Chorwacji,my przez ostatnie kilka lat zawsze łapaliśmy rodaków na CB,w Austrii też.
Pamiętajmy że jak jesteśmy blisko gór to sygnał trochę zanika,dlatego warto zainwestować w lepsze radyjko i antenę.
GPS i CB razem włączone u mnie i zero szumów.
Szerokości.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 19.06.2013 09:02

Haweł napisał(a):Dzisiaj wrocilem...Chorwacja radyjko mozna schowac,zero informacji,Wegry troche lepiej,Slowacja OK,Polska samo miodzio !!!

jak sam jedziesz to radyjko możesz schować jeśli chcesz usłyszeć info o miskach w Chorwacji, choć w zeszłym roku parę razy w sierpniu rodacy ostrzegali o misiakach z suszarką w Makarskiej, więc tak z tym zerem, że nie ma rodaków to przesadziłeś troszkę, ale jak my jeździmy przeważnie w 3 auta to nie widzę takiej jazdy bez radyjka. Co do miodu w eterze w Polsce to bym polemizował bo bluzgów to na nim nie brakuje.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 19.06.2013 09:06

można odnieść do CB poza granicami kraju:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 27.06.2013 18:22

kojacek napisał(a):

Obawiam się, że w Polsce to oprócz miodu to i trochę dziegciu można trafić ;)

tzn. same informacje,ktore sa przydatne ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2013 18:27

barti75 napisał(a):

jak sam jedziesz to radyjko możesz schować jeśli chcesz usłyszeć info o miskach w Chorwacji, choć w zeszłym roku parę razy w sierpniu rodacy ostrzegali o misiakach z suszarką w Makarskiej, więc tak z tym zerem, że nie ma rodaków to przesadziłeś troszkę, ale jak my jeździmy przeważnie w 3 auta to nie widzę takiej jazdy bez radyjka. Co do miodu w eterze w Polsce to bym polemizował bo bluzgów to na nim nie brakuje.

To chyba zależy od tego czy traktujesz CB do rozmów i słuchania czyichś rozmów czy włączasz tylko wtedy gdy chcesz się czegoś dowiedzieć.
Nie zdarzyło się jak włączaliśmy by dowiedzieć się o pewnym odcinku trasy, że słyszeliśmy bluzgi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2013 21:21

kinga35 napisał(a):
barti75 napisał(a):

To chyba zależy od tego czy traktujesz CB do rozmów i słuchania czyichś rozmów czy włączasz tylko wtedy gdy chcesz się czegoś dowiedzieć.
Nie zdarzyło się jak włączaliśmy by dowiedzieć się o pewnym odcinku trasy, że słyszeliśmy bluzgi.

Muszę powiedzieć, że miałaś szczęście :)
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 27.06.2013 22:12

kinga35 napisał(a):Nie zdarzyło się jak włączaliśmy by dowiedzieć się o pewnym odcinku trasy, że słyszeliśmy bluzgi.

tzn że co? podróż z wyłączonym radyjkiem i włanczacie jak sobie o nim przypomnicie :?: , że je macie w aucie, to słyszeliście te bluzgi czy ich nie słyszeliście :?: bo do końca nie kumam, w Polsce bluzgi idą jeden za drugim w większości miast, daleki jestem od takiego marginalnego podejścia bo zawsze znajdzie się taki "dowartościowany" inaczej co bez słów na k,h, p zdania sklecić nie umie, ale to świadczy tylko i wyłącznie o jego prostactwie, jeździmy do Cro przez Niemcy i Austrię, a tam "dużych" mobilków nie brakuje tak samo jak ludzi którzy targają auta do PL więc nie można powiedzieć, że cisza w eterze i jest zdecydowanie mniej bluzgów niż u nas. W zeszłym roku w Cro po zjeździe z autostrady w kierunku Makarskiej często było słychać mobilków i bluzgów nie było, natomiast w Grazu większość(4 razy już tam spaliśmy w tym oekotelu i jak się spotka rodaków na parkingu, a że palę to to po 14 godzinach jazdy lubię sobie wypić ze 2 piwka i spalić te 2 czy 3 fajki na schodach zawsze jak jestem przy aucie to słyszę to samo czemu ma Pan antenę, nie wie Pan że w Austrii to zabronione, nie czytał Pan forum cro.pl , że w Austrii to zabronione, a naklejka Cro.pl aż bije po oczach) szkoda że nie doczytali że w Austrii jest zabronione korzystanie jak u nas z telefonów komórkowych bez zestawu, czy antyradarów czyli mieć możesz, ale używać już nie, więc za samo posiadanie mandatu nie dostaniesz.
Więcej bluzgów w PL niż w Cro(ponieważ na urlop w większości rodziny jeżdżą i po prostu wstyd bluzgać jadąc z rodziną, i ludzie się hamują, a jeżdżąc samemu w PL to nieraz słyszy się takie "przecinki" w eterze że czasami sam się zastanawiam jak taki ktoś przeszedł rozmowę kwalifikacyjną i dostał robotę jak co drugie słowo to k, h, p.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 28.06.2013 07:58

oj nie wiem czy zawsze bluzganie związane jest z tym, że ktoś nie potrafi zdania sklecić...
ja np. bez żadnej podstawy nie bluzgam - bo po co...

ale zastanowić się trzeba dlaczego ludzie bluzgają...ja np. bluzgam jeżeli ktoś spowoduje "zagrożenie" albo "chamstwo" na drodze, to wtedy w przypływie wściekłości nie będę grzecznie mu wypominał co to on zrobił, tylko dostaje kilka konkretnych bluzgów i już...
(pisze tu jednak nie o jakimś przypadkowym zajechaniu drogi czy nie użyciu kierunkowskazu; tylko o perfidnym "cwaniactwie drogowym")...
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 28.06.2013 08:24

FAKT że podczas jazdy do CRO CB jest BEZCENNE przedewszystkim w Polsce... ALE ilekroć jeździłem do CRO autkiem zawsze zabierałem CB najczęściej przydawało mi sie do komunikacji między jadącymi razem samochodami jest to bezcenne :D jak jedzie się nawet w dwa autka przy jeździe samemu poza Polską mało przydatne ale wiele nie waży więc go nie demontowałem nawet jak na jeden samochód podróżowałem
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.06.2013 08:31

JEDIdarkSIDE napisał(a):FAKT że podczas jazdy do CRO CB jest BEZCENNE przedewszystkim w Polsce... ALE

Szczególnie jak ma się cały kraj do przejechania... :wink:

W pewnym dyskoncie od 1 lipca będą w sprzedaży Midlandy...jakby co.

Kiedyś to dobra marka była - nie wiem jak ten model się sprawuje.
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 28.06.2013 08:50

Jacek S napisał(a):
JEDIdarkSIDE napisał(a):FAKT że podczas jazdy do CRO CB jest BEZCENNE przedewszystkim w Polsce... ALE

Szczególnie jak ma się cały kraj do przejechania... :wink:

W pewnym dyskoncie od 1 lipca będą w sprzedażyMidlandy...jakby co.

Ja mam 2 "ręczniaki Midlanda" ALAN 42 z podłączaną anteną samochodową i od lat sprawiają się świetnie na miejscu również... odpinasz od autka i w miasto kontakt z kolegami za darmo :P zapewniony :oczko_usmiech: dlatego właśnie wybrałem "ręczniaka"
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 28.06.2013 09:15

Jacek S napisał(a):Kiedyś to dobra marka była - nie wiem jak ten model się sprawuje.

Całkiem dobrze - mamy takie samo radyjko w służbowym busie i służy bezawaryjnie już kilka lat.
Sam użytkuję President Harry II z Sirio ML-145.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2013 09:16

Jacek S napisał(a):W pewnym dyskoncie od 1 lipca będą w sprzedaży Midlandy...jakby co.

Mam dokładnie ten model ze zdjęcia.
Chyba już czwarty rok go użytkuję i nie mogę złego słowa powiedzieć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Radio CB na trasie PL-HR-PL? - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone