napisał(a) barti75 » 13.06.2013 22:22
to co napisałem wcześniej po co ludzie kupują CB? po to, aby dowiedzieć się gdzie stoją misiaki, lub inne służby, owszem czasami jest jakiś korek czy dzwon i proponowane objazdy, ale to są sytuacje można by rzecz sporadyczne, większość z nas wie że głównie na radyjku słychać teksty w stylu hej mobilki jak ścieżka w stronę ... ,albo mobilki uważajcie misiaki z suszarką na np. 256 km lub misiak na hulajnodze z suszarką itd, większość z nas dogaduje się tak by mieć w miarę najaktualniejsze dane z trasy przed nami, więc antena z zasięgiem tych 4-5km styka w zupełności, od bodajże 7 czy 8 lat mam jedno radyjko zmieniałem tylko anteny i nie zamienię radyjka na żadne dopóki będzie działać dla mnie styka w zupełności, a wydawanie pieniędzy żeby tylko znajomi widzieli co mam za sprzęt w aucie i jak to ścigą lub żeby tylko napisać że ma się presidenta bo to najlepszy sprzę a nie jak większość śmiga z tzw szumofonami uważam za bezsens no chyba że ktoś ma firmę jakąś np budowlaną i koparki lub traktory, ale wtedy taki ktoś nie siedzi na knale 19, żeby dogadać się ze swoimi współpracownikami, a do użytkowania stricte indywidualnego czy nawet zawodowego jak to czynią przedst handlowi, regionalni, menagerowie czy osoby prywatne , a nawet tzw. niedzielni kierowcy, radyjko z anteną do 400zł ogarnia temat w zupełności.