Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radio CB na trasie PL-HR-PL?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2013 11:51

barti75 napisał(a): nie wiem jak ich nazwać może "normalnych inaczej" Mobilki, Mobilki sprawdzam radyjko jak mnie słychać?? tak jakby od wczoraj coś się zmieniło jak wysiadał z auta.

i wtedy im odpowiadasz coś ?

Sirio ma anteny różnej długości jest i 80 cm na takim przegubie - tu chodzi o mobilność tego przegubu rozwiązania właśnie .

mówicie o antenach z poziomu osobówki ,a co powiecie o dachu vana , jeepa ? gdzie jest o pół metra wyżej ?

Widziałem kilka samochodów na takiej małej :
Sunker ELITE CB 105 z magnesem jak gloria

Obrazek

tylko zasięg będzie BE .

Antena to nie wszystko , jeszcze musi być dobre radio ,a nie szumofon :oczko_usmiech:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 13.06.2013 13:32

auto_gt napisał(a):
barti75 napisał(a): nie wiem jak ich nazwać może "normalnych inaczej" Mobilki, Mobilki sprawdzam radyjko jak mnie słychać?? tak jakby od wczoraj coś się zmieniło jak wysiadał z auta.

i wtedy im odpowiadasz coś ?
a cóż można takiemu odpowiedzieć, niektórych to już po głosie idzie poznać chyba niestety w tych samych godzinach wsiadamy do aut, a głąb jeden z drugim zaczyna dzionek w aucie od pytania o sprawdzeniu radyjka

Sirio ma anteny różnej długości jest i 80 cm na takim przegubie - tu chodzi o mobilność tego przegubu rozwiązania właśnie[/quote
akurat do mobilności takiego rozwiązania to ja nic nie miałem, chodziło mi tylko długość anteny ok 2m że dla mnie to bezsens tym bardziej jeżdżąc po mieście
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2013 14:03

a cóż można takiemu odpowiedzieć, niektórych to już po głosie idzie poznać chyba niestety w tych samych godzinach wsiadamy do aut, a głąb jeden z drugim zaczyna dzionek w aucie od pytania o sprawdzeniu radyjka

To jest cuuś takiego jak wątek "Dzień dobry" się przywitać :lol:
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 13.06.2013 14:19

Na jeepa, vana dobry będzie Pirat, odsłuchowo będzie jak zwykła antena 1m.

Długa antena 1,5-2m ma tą zalete nawet w mieście że wszystko słychać mocniej i wyraźniej, skręcając mocno rf-gain wycina się zakłócenia, nakładki i słabsze sygnały, a to co chcemy słyszeć jest bardzo dobrej jakości.
Co nie zmienia faktu, że też uważam że antenka 1m jest optymalna i spokojnie wystarcza czy to w mieście czy poza nim.

Bardzo ważna sprawa to umiejscowienie antenki - środek dachu i nawet antena 1m będzie bardzo ładnie hulać.

Zawsze jak mam możliwość to odpowiadam na pytanie " jak mnie słychać" i staram się podpowiedzieć jeśli coś jest nie tak, nie wiem co w tym może być denerwującego. Problemem jest słownictwo i gadulstwo...
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 13.06.2013 14:32

edo napisał(a):Zawsze jak mam możliwość to odpowiadam na pytanie " jak mnie słychać" i staram się podpowiedzieć jeśli coś jest nie tak, nie wiem co w tym może być denerwującego. Problemem jest słownictwo i gadulstwo...

słuchu pianisty nie mam, ale idzie poznać że to te same osoby i praktycznie każdego dnia słyszysz w eterze te same głosy pytające o to samo z chwilą wejścia do auta, to się zastanawiam czy to normalne 8O , bo co mogło się stać z radiem jak wieczorem było ok, przez nockę się mu się antena rozstroiła??
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2013 14:34

edo napisał(a):Bardzo ważna sprawa to umiejscowienie antenki - środek dachu i nawet antena 1m będzie bardzo ładnie hulać.

Mam szklany dach ... :wink:
Nie ma jednej recepty na to jaka antena , tak jak jakie lampy dzienne ,są różne i różne pasują do różnych pojazdów .

Pirat jest drogi , ale to marka i za nią się płaci .

praktycznie każdego dnia słyszysz w eterze te same głosy pytające o to samo z

on to traktuje jak my w CRo ,że się zalogował :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2013 15:06

Ja sie dziwię, jak można na kilkunastu stronach ten wątek ciągnąć, skoro wszystko już było napisane!
Z pozdrowieniami dla leniwców, którym nie chce sie przeczytać.

Zresztą takich wątków jest więcej. Przykład zapytań o winiety czeskie na A1 za Chałupkami, etc.

Modowie na to powinni zwracać uwagę i strofować.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2013 19:01

FUX napisał(a):Ja sie dziwię, jak można na kilkunastu stronach ten wątek ciągnąć, skoro wszystko już było napisane!
Z pozdrowieniami dla leniwców, którym nie chce sie przeczytać.

Zresztą takich wątków jest więcej. Przykład zapytań o winiety czeskie na A1 za Chałupkami, etc.

Modowie na to powinni zwracać uwagę i strofować.

Panie Fux , nie jest pan upoważniony do określania co kto gdzie ma pisać , po to są wątki , by userzy w nich pisali gdzie chcą i kiedy chcą , ja nie chodzę za panem i nie zwracam uwag .

Kiedyś mi tu na forum napisano , cyt. w skrócie :
"jak mi nie odpowiada to się wyloguj ... " gorzką pigułkę połknąłem i się stosuję, jak mnie coś nie interesuje to nie wchodzę w temat i się nie wypowiadam.

Skoro wątek jest nie zamknięty to znaczy , że można w nim pisać .

Pozdrawiam .
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 13.06.2013 19:13

Panie auto_gt

proszę zwrócić uwagę na fakt, iż każdy też ma prawo się wypowiadać na temat sensu kontynuacji danego wątku.

W moim odczuciu pan Fux nie napisał o tym kto ma co i gdzie pisać (jak usiłuje pan domniemywać). Przyznam, że próbuje w wypowiedzi Fuxa doszukać się słów które mogły by być tak właśnie odebrane. Nie znajduję.

Pan Fux wyraził swoją opinię w temacie sensu kontynuowania tego wątku. Ani nie naruszył ta wypowiedzią regulaminu ani zasad porządku i współżycia społecznego. Więc o co tak naprawdę chodzi ?
W pełni popieram jego opinię na temat sensu kontynuacji tego wątku. Także jestem zdania iż w kwestii tematu o używaniu CB poza granicami napisano już wszystko co było do napisania. Jeżeli temat ten nie zamieni się w reklamowanie i porównywanie sprzętu (a mam nadzieję, że tak sie nie stanie) - w moim odczuciu wątek ten można zamknąć.
Czy tak się stanie - zdecydują osoby od których na tym portalu zależy więcej niż ode mnie.
Pozdrav
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 19:19

FUX napisał(a):Ja sie dziwię, jak można na kilkunastu stronach ten wątek ciągnąć, skoro wszystko już było napisane!

Jeszcze nie wszystko.
Auto_gt, byłem na stronie, ale tam CB nie ma :lol: . A mnie się zawsze marzyło takie, które jak jest włączone, to nie szumi, a przekazuje głosy nadających. Tak, żebym mógł posłuchać radia i porozmawiać ze współpasażerami.
Duże wymagania? Do spełnienia? :smo:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 19:24

cronaturki napisał(a): Także jestem zdania iż w kwestii tematu o używaniu CB poza granicami napisano już wszystko co było do napisania. Jeżeli temat ten nie zamieni się w reklamowanie i porównywanie sprzętu (a mam nadzieję, że tak sie nie stanie) - w moim odczuciu wątek ten można zamknąć.

Nie ma słowa w tytule o używaniu sprzętu CB. W tytule jest Radio CB i dotyczy on nie tylko zagranicy, ale również Polski, co też jest zawarte w tytule. A ja, jako obywatel tego kraju, mogę pisać i czytać w tym wątku o Radiach CB.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2013 19:29

auto_gt napisał(a):"jak mi nie odpowiada to się wyloguj ... "

Lustereczko. :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2013 19:34

Znam tę bolączkę , szumy trzaski itd . po pewnym czasie głowa boli

Jest takie radio Midland Alan 48+ Multi . proszę zauważyć że radio pomiędzy rozmowami 100% milczy , sama rozmowa bez szumu , jako jedyne nie ma takiego ostrego PTRYKA typu "Czszt"od włączenia klawisza mikrofonu tak nadającego jak i odbierającego . Radio trochę kosztuje około 300 zł ale jest tego warte , takiej ciszy nie mają nawet Presidenty.

link do testu youtube
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 13.06.2013 19:38

jara napisał(a):
Nie ma słowa w tytule o używaniu sprzętu CB. W tytule jest Radio CB i dotyczy on nie tylko zagranicy, ale również Polski, co też jest zawarte w tytule. A ja, jako obywatel tego kraju, mogę pisać i czytać w tym wątku o Radiach CB.

1.Co chciano przekazać w powyższej wypowiedzi ??
2. Chciano przekazać coś konkretnego ?
3 Cytat "...A ja, jako obywatel tego kraju, mogę pisać i czytać w tym wątku o Radiach CB..." no możesz.. no i ?? Czy ktoś twierdzi ze jest inaczej?? :) (jeżeli nie - patrz punkt 1)

Pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2013 19:41

auto_gt napisał(a): Radio trochę kosztuje około 300 zł ale jest tego warte , takiej ciszy nie mają nawet Presidenty.

No co Ty. Ja mam dwa Herberty i jest tak, jak marzy się Koledze wyżej.
Kupując „radyjka" z dwoma pokrętłami, niestety tak jest.
Przyzwoity, nowy zestaw to ca. 0,8-1kpln
G... kupisz, g... masz, jak mądrość ludowa głosi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Radio CB na trasie PL-HR-PL? - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone