Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radics Pansion Letenye

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ojtus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojtus » 29.07.2012 09:20

Jedź śmiało. Przekraczałem granicę w Letenye miesiąc temu. Pozdrawiam.
mich4s4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich4s4 » 29.07.2012 09:53

No to super;) a powiedz mi jak ze stacjami benzynowymi zaraz po stronie chorwackiej? bo z moim obliczeń wynika ze będę miał paliwa na granicy około 12 litrów w baku przy średnim spalaniu 8l/100.
kresk@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresk@ » 29.07.2012 11:45

marze_na napisał(a):Jest też wersja angielska strony.
Accommodation 4 persons with buffet breakfast: 19.000 HUF/overnight + Tax (300 HUF/pers./night). Razem 20.200 forintów za 4 osoby.
Wg mnie to najlepsza "miejscówka" w Letenye. W restauracji podają bardzo dobry gulasz. Nie pamiętam czy menu było po polsku, na pewno w kilku językach.

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź
A swoją drogą może ktoś zaproponuje namiary na inny nocleg w okolicy
:)
I jeszcze pytanie do doświadczonych: można tak jechać w ciemno, czy lepiej rezerwować? Nie do końca jednak wiem do jakiej miejscowości uda nam się dojechać :?
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 29.07.2012 13:29

romanpl napisał(a):Witam,
zna ktoś aktualne ceny noclegów w Letenye lub bliskiej okolicy granicy CRO w tym sezonie 2012 (2os.+1) albo jakiś link

Początek Lipca, za pokój 2+1 ze śniadaniem 67 eur w Redics Penzio.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 30.07.2012 06:32

kresk@ napisał(a):A swoją drogą może ktoś zaproponuje namiary na inny nocleg w okolicy
I jeszcze pytanie do doświadczonych: można tak jechać w ciemno, czy lepiej rezerwować? Nie do końca jednak wiem do jakiej miejscowości uda nam się dojechać :?

W Radics w ciemno bym nie ryzykowała. W Letenye korzystałam jeszcze z motelu Fapuma. Standard trochę gorszy, bo to dwa baraki, ale czysto i na jeden nocleg w zupełności wystarczy. Nie wiem jak jest ze śniadaniem, bonie korzystałam. Mają pokoje z łazienką i bez. Mnie trafiła się też lodówka.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 31.07.2012 20:45

kresk@ napisał(a):A swoją drogą może ktoś zaproponuje namiary na inny nocleg w okolicy

Ja na początku lipca nocowałem tutaj
Motel stoi przy samym starym przejściu - z okien widać graniczne szlabany :D Spałem tam juz wielokrotnie, nigdy nie rezerwowałem, a ostatnio z soboty na niedzielę byłem tam jedynym gościem ... :D :papa:
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 01.08.2012 08:31

wojan napisał(a):Ja na początku lipca nocowałem tutaj
Motel stoi przy samym starym przejściu - z okien widać graniczne szlabany :D Spałem tam juz wielokrotnie, nigdy nie rezerwowałem, a ostatnio z soboty na niedzielę byłem tam jedynym gościem ... :D :papa:

wojan, jak z cenami?
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 04.09.2012 10:48

Radisc pansion to bardzo fajny nocleg, już sprawdziłam. Warunki wyśmienite, czyściutko, plac zabaw dla dzieci, dobre śniadanko. Restauracja z bardzo dobrym żarełkiem. Cała 10 osobowa grupa była bardzo zadowolona i na pewno jeszcze skorzystamy z tej miejscówki.
wojan
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.09.2012 18:09

Miken77 napisał(a):wojan, jak z cenami?

O ile dobrze pamiętam to za 4 osobowy pokój płaciłem chyba 14tys. forintów. :D :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi