Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rabac przez Drezno, Regensburg, Graz, Maribor - jak wygląda?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2010 10:26

Witam Forumowiczów, za 2 dni (dokładnie w czwartek ok 19) wyruszamy w oczekiwana juz od tygodni podróż do Cro, a dokładnie Rabac na Istrii. Decyzja podjeta głównie z uwagi na 8 miesiecznego bobaska, Dalmacja zostanie na kolejne lata 8) . Chcialbym sie dowiedziec od kogos kto jechal ostatnio jak wyglada ta trasa, chodzi mi głównie o utrudnienia na drodze (roboty drogowe, objazdy, itp). Po powrocie oczywiście natychmiast zdaje szczegółową relację dla tych, ktorzy będą jechać po nas :D .
digame
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) digame » 20.07.2010 12:21

Hi Daniellos. Zaplanowałeś gdzieś po drodze nocleg? Pozdrawiam.DJ
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 20.07.2010 12:53

Witam.
Jechałem tą trasą miesiąc temu do Cro, a jakieś dwa tygodnie temu z Cro....pierwsza moja wyprawa.
Trasa bardzo dobra, startowałem z Dobiegniewa, dalej Gorzów, Świecko (granica), kierunek Berlin, następnie A13 Drezno, Regensburg, Passau, Graz (tutaj nocleg Oekotel), Słowenia (autostrada), autostrada w Chorwacji, no i cel Tucepi (Rivera Makaraska).

Nie miałem żadnych niespodzianek na trasie, prosto, szybko i bezpiecznie.
Nie wiem ile masz do swojego celu, ja miałem prawie 1.800 km, więc nocleg musiał być, prowadziłem sam i nie dał bym rady na jeden raz dojechać.

Utrudnienia - troche robót drogowych od razu za naszą granicą w Niemczech, później już w zasadzie NIC.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2010 13:23

digame napisał(a):Hi Daniellos. Zaplanowałeś gdzieś po drodze nocleg? Pozdrawiam.DJ

Hello Digame, nie - uderzamy bespośrednio do Rabaca z 3 powodów:
1. żonka dobrze czuje się za kółkiem i wspomoże mnie :wink:
2. z bobaskiem myśle, że lepiej jechać nocą
3. to ok 1200 km więc do zrobienia na jeden raz

To już nasz drugi wyjazd na Istrię (pierwszy poślubny do Rovinj) :D - też zrobiony na jeden raz bez problemów.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2010 13:29

daro2008 napisał(a):Witam.
Jechałem tą trasą miesiąc temu do Cro, a jakieś dwa tygodnie temu z Cro....pierwsza moja wyprawa.
Trasa bardzo dobra, startowałem z Dobiegniewa, dalej Gorzów, Świecko (granica), kierunek Berlin, następnie A13 Drezno, Regensburg, Passau, Graz (tutaj nocleg Oekotel), Słowenia (autostrada), autostrada w Chorwacji, no i cel Tucepi (Rivera Makaraska).

Nie miałem żadnych niespodzianek na trasie, prosto, szybko i bezpiecznie.
Nie wiem ile masz do swojego celu, ja miałem prawie 1.800 km, więc nocleg musiał być, prowadziłem sam i nie dał bym rady na jeden raz dojechać.

Utrudnienia - troche robót drogowych od razu za naszą granicą w Niemczech, później już w zasadzie NIC.

Hej Daro 2008, wielkie dzięki za dobre informacje :) , rok temu jechalem ta trasa do Trogiru i bardzo mi się podobała. My mamy ok 1200 km wiec planujemy bez problemu zrobić na raz.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone