Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rabac camp Oliva (czy ktoś tam był)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiko
Croentuzjasta
Rabac camp Oliva (czy ktoś tam był)

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 07.04.2004 12:39

Witajcie

W połowie lipca planuję wyjazd do Rabaca na camp Oliva (Istra). Czy ktoś już tam był i może podzielić się wrażeniami z pobytu.
Z folderów wynika, że camp jest rewelacyjnie położony (samo centrum - to lubię), a ceny są raczej znośne. Za 2 osoby, miejsce pod namiot bez prądu z opłatą klimatyczną zapłacę ok. 100 PLN za dobę.

Link do campa: www.maslinicarabac.com lub www.istra.com ( tu więcej szczegułów)

Pozdrawiam wszystkich

Witek
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 07.04.2004 12:49

Byłem na tym kampie.
Potwierdzam jest OK.
więcej na www.japrzem.republika.pl
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 07.04.2004 14:38

Z tym samym centrum to nie całkiem tak. Wzdłuż wybrzeża to: Oliva+blisko 3 hotele, plaża z piaskiem na łagodnie opadającum dnie,promenada- około 500(?)m,porcik z wycieczkowcami przy nabrzeżu- i tam bym widział centrum, a potem jeszcze z 1,5-2 km promenady/deptaku przy którym jeszcze ze 2 hotele.Za Olivą można przejść w drugą stronę -piesza wycieczka ok.3-4km do Labina- warto. Można też oczywiście autem :? Tak było 6 lat temu. Bardzo się nam podobało wtedy. Polecam wycieczkę statkiem na Cres. :) Wjazd do Rabaca jest od strony Olivy.Pozdrawiam.
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 08.04.2004 07:28

:D :D :D Dzięki za te informacje. Szczególnie strona Przemo zawiera wiele cennych informacji - warto tam zajrzec. Natomiast co do położenia campa to mogłem wnioskować, że to samo centrum na podstawie ogólnodostępnych zdjęc. Pomimo pewnych uściśleń kolegi z Kędzierzyna dalej uważam, że camp jest dobrze położony i spełni moje oczekiwania.

Po powrocie jakaś relacja zapewne będzie.

Pozdrawiam i czekam na więcej informacji na temat Olivy.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 08.04.2004 09:57

Nie miałem zamiaru nikogo zrażać do Olivy, bo jest w porządku i faktycznie -prawie centrum.Chciałem odzywając się zrobić także sobie trochę przyjemności ze wspomnień :) :lol:
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 08.04.2004 10:55

Do Liwana - absolutnie mnie nie zraziłeś tą wypowiedzią. To były cenne i przydatne uwagi, za które dziękuję. Im więcej takich wiadomości tym lepiej. Kilkaset metrów tu czy tam to nie me zbyt wielkiego znaczenia, zawsze w odwodzie jest auto.

Pozdrowienia

Powrót do Kempingi