Witam.
Od kilku lat gryzłem się z tematem, czy jechać na wczasy do CR. znajomi mówili: "stary, tam masz gwarantowaną pogodę" , "człowieku ,woda cieplutka jak w basenie-nie to co Bałtyk"...,itd,itp.
Mnie jednak cały czas blokowały chorwackie plaże...(żwir,kamienie,skały,betony) Dla wielu osób to jest też zaleta, jednak dla mnie i mojej rodzinki to była największa bariera.
W zeszłym roku postanowiliśmy spędzić wakacje za granicą (pierwszy raz w życiu). Wybór miał być między Turcją,Tunezją a Egiptem. Tymczasem biura podróży i linie lotnicze (OLT) zaczęły padać jak kawki i co raz bardziej skłaniałem się ku samodzielnemu wyjazdowi do CRO.
Moja córcia powiedziała,że chce zjeżdżać do wody na ślizgawkach,takich jak widziała na ofertach hoteli w w/w krajach. Wtedy wpisałem w GOOGLE : "Chorwacja - zjeżdżalnie przy plaży" ................................................ Nagle EUREKA !!!! , w Chorwacji są piaszczyste plaże !!!!, i to całkiem nie daleko !!!
Nieco ponad 1000 km. jest wyspa Rab ,na której można plażować na piasku. W miejscowości LOPAR jest kilka lub kilkanaście piaszczystych plaż. Na największej z nich - San Marino jedną z atrakcji dla dzieci są trzy zjeżdżalnie, o które pytała moja córcia, a dzięki którym dowiedziałem się istnieniu piachu w CRO
Pozdrawiam.