Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rab czy Pag???

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radkoski
Croentuzjasta
Rab czy Pag???

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 14.05.2011 22:21

Siemka

Już praktycznie zdecydowałem o wyjeździe na Pag ale kolega mnie przekonuje że Rab będzie lepsze :wink:

Co Wy na to? Jedziemy z 3,5 rocznym "gościem" :wink:
Lubimy też pobyć blisko paru miejscowości - żeby nie siedzieć w jednym miejscu cały czas - (podobnie jak na KRK) :)

Co wybrać :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.05.2011 22:21

Pag. 8)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.05.2011 22:39

Rab :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.05.2011 22:45

Hvar :)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 14.05.2011 23:17

Na razie widzę konkurencja rośnie a nie eliminuje :wink:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 15.05.2011 05:12

Pag.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2011 08:20

Na Rabie byłem 3 dni i ... wystarczy. Wracać tam nie zamierzam i to jedyne takie miejsce w Chorwacji a trochę już zobaczyłem 8)
korculankajedna
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) korculankajedna » 15.05.2011 09:04

Rysio napisał(a):Na Rabie byłem 3 dni i ... wystarczy. Wracać tam nie zamierzam i to jedyne takie miejsce w Chorwacji a trochę już zobaczyłem 8)

Dawno nie czytałem równie głupiej wypowiedzi. Ja w Zakopanem byłem tylko raz i to 1 dzień i też nie zamierzam tam wracać, a inni chcą się posikać z radości na samą myśl o pobycie w tym "kurorcie".
Napisz DLACZEGO Ci się nie podobało.

Ja w czerwcu ubiegłego roku byłem na Pagu (Mandre) przez 12 dni i też nie zamierzam tam wracać, bo:
1. Pogoda była raczej kiepska (wiem, że to nie "wina" miejscowości, ale po prostu Pag kojarzy mi się z deszczem i wiatrem).
2. Prawie zero atrakcji (a te co są - można zaliczyć w 2 dni), a słynne Tovarnele to beznadziejna i smętna wiocha.
3. Drożej niż na stałym lądzie.
4. W markecie "Novalis"(??) (mogłem przekręcić nazwę) w Novaliji próbowano mnie oszukać ZA KAŻDYM RAZEM. Niestety dwa razy bardzo skutecznie.
5. Trudno dostępne plaże, poza tymi "miejskimi", na których tłumy ludzi.
6. Wszędzie daleko, najbliższy Zadar - zupełnie bezpłciowe miasto.

ooloo

Jak dobrze pójdzie, to w tym roku będę na Rabie :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.05.2011 10:02

korculankajedna napisał(a):najbliższy Zadar - zupełnie bezpłciowe miasto.
Dawno nie czytałem równie głupiej wypowiedzi.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.05.2011 10:05

Drodzy @kol i @kolezanki :wink:

Zapytałem bo szukam waszych za i przeciw wg Was co do w/w wysp...
Wiadomo że każdy ma swoją opinię i o nią mi chodzi :)
Nawet jak jest ciężka do zaakceptowania :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2011 10:08

korculankajedna napisał(a):
Rysio napisał(a):Na Rabie byłem 3 dni i ... wystarczy. Wracać tam nie zamierzam i to jedyne takie miejsce w Chorwacji a trochę już zobaczyłem 8)

Dawno nie czytałem równie głupiej wypowiedzi. Ja w Zakopanem byłem tylko raz i to 1 dzień i też nie zamierzam tam wracać, a inni chcą się posikać z radości na samą myśl o pobycie w tym "kurorcie".
Napisz DLACZEGO Ci się nie podobało.

Ja w czerwcu ubiegłego roku byłem na Pagu (Mandre) przez 12 dni i też nie zamierzam tam wracać, bo:
1. Pogoda była raczej kiepska (wiem, że to nie "wina" miejscowości, ale po prostu Pag kojarzy mi się z deszczem i wiatrem).
2. Prawie zero atrakcji (a te co są - można zaliczyć w 2 dni), a słynne Tovarnele to beznadziejna i smętna wiocha.
3. Drożej niż na stałym lądzie.
4. W markecie "Novalis"(??) (mogłem przekręcić nazwę) w Novaliji próbowano mnie oszukać ZA KAŻDYM RAZEM. Niestety dwa razy bardzo skutecznie.
5. Trudno dostępne plaże, poza tymi "miejskimi", na których tłumy ludzi.
6. Wszędzie daleko, najbliższy Zadar - zupełnie bezpłciowe miasto.

ooloo

Jak dobrze pójdzie, to w tym roku będę na Rabie :lol:

Jak sobie życzysz :D

1. Zamiast skał i kamieni/otoczaków na większości plaż smętny "mułopiach" w którym miejscami nawet trawa czy inne tataraki i wodorosty rosły,
2. Generalnie wyspa spacyfikowana przez równie smętnych emerytów niemieckojęzycznych,
3. Całą wyspa płaska jak krowi placek,
4. Miasteczka wyglądają jak targowisko w Częstochowie tudzież inny odpust z tandetnymi straganami,
5. Poza samym miastem Rab, całkowity brak uśmiechu i serdeczności u ludzi i nie jest to moja wina bo gdzie indziej z czymś takim się nie spotkałem, ale jak turyści zachowują się jak pacjenci z geriatryka to nie ma się czemu dziwić,
6. Zero jakichkolwiek atrakcji aczkolwiek to akurat można sobie zapewnić przez własną inicjatywę,
7. Jedzenie w knajpach a byłem w 4 czy 5-ciu rożnych, równie bezpłciowe jak cała wyspa. Kuchnia generalnie miałem wrażenie również przystosowana pod kuracjuszy, którzy nie załapali się na Ciechocinek. Kelnerzy/kelnerki bez uśmiechu i jakiejkolwiek inwencji, może emeryci nie zostawiają napiwków. Sam również nie zostawiłem, bo jak na vocni sok dla malej musiałem czekać 1/2h i 3 razy się o niego upomnieć to mam ich w d ...,
8. W innej knajpie podali mi rybę z "grilla" a smakowała jak z mojego parowaru i nawet nie wiedzieli, że ryba najlepsza jest podawana z czosnkiem i pietruszką choć wszyscy inni Chorwaci spoza Rabu o tym wiedzą,
9. Pokój niby niedrogi i w nowym domu, ale odkurzacza to tam chyba nie mieli, bo w rogach zalegały kłaki kudłów i kurzu. Znów wyszło lenistwo i znudzenie tambylców,
10. W żadnej z knajp w których byłem nie było mjesanego mjesa,
11. Za 18 kn podali mi ciepłe piwo bo im w lodówce brakło a stała niemal pusta tylko z lenistwa nie miał kto go tam włożyć. To ostatecznie przelało szalę goryczy i jak dla mnie wyspa jest do zaorania, może oprócz samego miasta Rab, bo to jedyne ciekawe miejsce na tej wyspie.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.05.2011 10:14

I właśnie o takie za i przeciw mi chodzi, choć tu więcej przeciw :wink:

Proszę też pamiętać że jadę własnym autem i zależy mi na tym żeby w razie takiej chęci :wink: podjechać obok na inną plażę i do innej miejscowości :)
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 15.05.2011 10:21

korculankajedna napisał(a):a słynne Tovarnele to beznadziejna i smętna wiocha.

I tu widzisz - zależy co kto lubi - jadę do Tovarnele drugi raz bo mi ta "smętność" i "wiocha" jak najbardziej odpowiada - po dwóch dniach pobytu już przynajmniej z widzenia wszystkich znam, nie ma tłoku i jest totalny relaks.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2011 10:21

radkoski napisał(a):Proszę też pamiętać że jadę własnym autem i zależy mi na tym żeby w razie takiej chęci :wink: podjechać obok na inną plażę i do innej miejscowości :)

Po co jak wszystkie są równie smętne a jak się znajdzie cokolwiek ciekawszego to jest prywatne i grubo obłożone emerytami z wrzeszczącymi po niemiecku wnukami :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.05.2011 10:23

Nie byłem ani tu , ani tu , ale z informacji wyczytanych i różnych relacji to wybrałbym Pag i jest on w moich planach na przyszłość.

...i wpadnij koniecznie do Zadaru radkoski , bo warto :wink: poczytaj tu i tu :wink:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone